Afgelopen weken was het wat rustiger op mijn blog. Ik had weinig energie en dus nam ik een korte break van het bloggen. Het gebrek aan energie was wel iets waar ik wat mee moest doen en dus besloot ik mij even te focussen op mezelf.

Als single mom, met een drukke baan en een hoop hobby’s kom ik dagelijks tijd te kort. Dingen werden mij te veel en ik werd vergeetachtig. Na een burn out vorig jaar weet ik dat ik daar nooit meer naar toe wil, en dus tijd om op te rem te trappen. Ik merk om mij heen dat ik niet de enige ben die het voor haar gevoel altijd druk heeft. Het past ook wel erg bij de tijd van nu. We willen een perfect leven, mooie plaatjes op Instagram, tijd voor familie en vrienden, een goede baan en vooral veel leuke dingen doen. Het is natuurlijk niet erg om deze dingen te willen maar je moet wel realistisch blijven, je hebt maar 24 uur per dag.

Tijd voor mezelf

Tijd voor mezelf is iets wat ik altijd nodig zal hebben maar is helaas ook erg spaarzaam. Ik probeer deze momenten dan ook echt te plannen. Bijvoorbeeld door lekker onder de douche te stappen, een welness momentje voor mezelf te creëren, in alle rust en stilte op de bank te zitten zonder prikkels, mediteren of wat yoga oefeningen te doen. Deze laatste twee doe ik nu bijna een jaar en dat heeft mij al zo veel gebracht. Ik ben dichter bij mezelf gekomen en heb de rust in mezelf gevonden. Doordat ik hier zo van geniet en hierdoor kan ontspannen was mijn voornemen om dit jaar een yoga retreat te doen. En dat heb ik gedaan! Afgelopen weekend ben ik op yoga retreat geweest in De Lutte.

Via book yoga retreats kwam ik uit op dit weekend in De Lutte georganiseerd door Yogastudio Kleverpark. De locatie, het programma en het sfeertje spraken mij erg aan en dus besloot ik begin dit jaar gewoon te boeken. Na maanden uitgekeken te hebben naar het moment was het vorig weekend dus zo ver. Samen met mijn vriendinnetje stapten we vrijdag in de auto en kon ons weekend, na een roerige rit, dan eindelijk beginnen.

Rust, stilte en ruimte is wat ik aantrof….

Een groene oase

Dit randstad meisje kwam terecht in een groene oase van rust en stilte. Zo fijn! Doordat de omgeving zo anders is dan mijn dagelijkse omgeving heb je ook echt het gevoel even helemaal weg te zijn. Geen prikkels, weinig afleiding en alle tijd voor jezelf, klinkt lekker toch? Dat was het ook zeker!

De ochtenden begonnen met mediteren in de buitenlucht, met uitzicht over weilanden, konijntjes en een opkomende zon. Een beter begin van de dag kan ik mij niet voorstellen. Heerlijk om jezelf in alle rust voor te bereiden op de dag en te genieten van het moment in het hier en nu. Na de meditatie was het tijd voor een heerlijk ontbijtje en om even rustig op te starten. Daarna stond een Hatha yoga les op de planning. Ik heb afgelopen jaar altijd yoga lessen gedaan via Youtube dus dit was een hele nieuwe ervaring. Via Youtube is het ook echt goed te doen maar een echte les is nog zo veel fijner. Tijd om thuis dus ook een yoga school te zoeken want ik wil nu niet meer zonder. De innerlijke mens werd dit weekend door Maartje verwend. Ik heb zo lekker gegeten en genoten van het te worden verzorgd, kan ik wel aan wennen. Helaas moest ik het bij thuiskomst weer alleen doen maar ik heb wel weer wat lekkere inspiratie gekregen!

Tijdens het weekend heb ik voor het eerst kennis mogen maken met yoga Nidra. Yoga Nidra brengt je in de allerdiepste staat van ontspanning. Je lijf slaapt en je geest is helemaal ontspannen en rustig. Zo’n bijzonder en lekker gevoel. Dit voor het slapen gaan is echt een aanrader! Sinds ik thuis ben doe ik dit elke avond, ik merk dat ik er ook een stuk dieper door slaap.

Tijd om naar huis te gaan, en de chaos en druk achter mij te laten

Tijdens de afsluiting vroeg Helene, de yoga instructrice en eigenaresse van Yogastudio Kleverpark, wat ik mee wilde nemen en wat ik achter me wilde laten. Wat ik mee wilde nemen was heel duidelijk, de rust! In mijn lijf was een rust gekomen die ik lange tijd niet zo had gevoeld. Wat ik achter mij wilde laten waren de druk en chaos. De druk van alles maar goed te willen en moeten doen en de chaos thuis. Ik heb dit weekend veel nagedacht over hoe ik dat kon veranderen. Denk bijvoorbeeld aan de spitstijden tijdens het opstaan, met avondeten en naar bed brengen. Ik ervaar die als pittig en vaak ook chaotisch. Dat moet anders kunnen. Meer vooruit koken, simpelere dingen koken op werkdagen, 5 minuten eerder op staan en met naar bed brengen juist alle tijd te nemen, maken al zo’n verschil. Ik hoop dat we uiteindelijk ook wat meer in een ritme komen zodat ik 15 minuten voor Beau wakker kan worden en kan mediteren. Om de dag zo te beginnen vind ik toch wel heel lekker. Mooi doel dus om naar toe te werken.

Tijd om weer naar huis te gaan……

Dit weekend was voor mij echt een Eye opener en smaakt ook naar meer. Mijn voornemen is dan ook om elk jaar een weekend (of langer) op retreat te gaan en tijd te nemen voor mezelf. Voor jezelf zorgen en je dit soort dingen gunnen is denk ik heel erg belangrijk. Ik word hier een gelukkiger mens van en daar plukken de mensen om mij heen ook de vruchten van. Ik kan het een ieder in elk geval heel erg aanraden! En is yoga niets voor jou, zoek dan iets wat je wel fijn vindt en ga dat doen. Je bent het zo meer dan waard!

Tot slot, lieve Helene en Maartje, heel erg bedankt voor dit heerlijke weekend! Ik ben opgeladen en heb weer energie en inspiratie!!

Liefs, Sanne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een van mijn goede doelen voor dit jaar was persoonlijke groei! Deze behoefte is bij mij ontstaan nadat ik vorig jaar ben gestart met een revalidatie traject. Ik heb hier zo veel over mezelf geleerd waardoor ik veel beter en lekkerder in mijn vel zit. Deze groei wilde ik graag voort zetten door te blijven investeren in mezelf. In alle hectiek willen we ons zelf nog wel eens vergeten, ik herken dat maar al te goed. Zeker als single mommy cijfer ik mezelf geregeld weg en dat doe ik met liefde voor mijn kleine man, alleen mag het niet ten koste van mezelf gaan.

Dat het ten koste van jezelf gaat heb ik mee gemaakt en ik kan je zeggen, dat nooit meer. Ik wil niet meer alle ballen in de lucht houden en aan verwachtingen van anderen voldoen. Ik wil mijn eigen pad kiezen. Doen waar ik blij van word en tijd in mezelf steken. Want echt je bent het zoveel meer dan waard en je groeit hier als mens door. Ik realiseer mij ook heel goed dat dit best lastig is en dus heb ik aan het begin van dit jaar een aantal doelen gesteld. Zo werd het praktischer en minder vaag, want ja persoonlijke groei is een vrij breed begrip. Tuurlijk kan je ook groeien in alledaagse situaties maar ik had voor mezelf een aantal workshop en cursussen uitgekozen.

” Bewustheid is het begin van een transformatieproces waarbij je kan kiezen voor een andere manier van zijn.” 

Een yoga en meditatie retraite

Een van mijn doelen was een yoga en meditatie retraite. Yoga en mediteren werken bij mij heel erg goed om tot rust te komen, te ontspannen maar ook om dingen beter los te laten en dichter bij mezelf te komen. Zo doe ik geregeld een meditatie oefening, uit je hoofd in je hart. Als je dit invult op Youtube krijg je diverse hits met filmpjes. Ik heb best de neiging om beslissingen met mijn hoofd te nemen en dat is natuurlijk ook echt niet altijd slecht. Zeker niet op zakelijk vlak maar privé neem ik toch liever beslissingen met mijn gevoel, alleen vind ik dat dus soms moeilijk. Deze meditatie oefening helpt mij hier heel erg bij. Een andere meditatie oefening die ik vaak doe, is een geleide slaapmeditatie waarbij ik ontspan, alles los laat en rustig in slaap kan vallen. Zo zijn er voor heel veel situaties diverse oefeningen. Omdat ik mij hier dus zo goed door voel en mij hier meer in wil verdiepen en groeien besloot ik dat als doel voor mezelf te stellen. De retraite moet nog plaatsvinden maar hij is wel al geboekt, het laatste weekend van april heb ik even tijd voor mezelf en daar ga ik heerlijk van genieten. 

Introvert of extravert?

Wat ik afgelopen jaar ook over mezelf geleerd heb is dat ik introvert ben maar dat erg verbloemde of zelfs niet wilde zijn. Ik deed mij voor als extrovert en ik kan je zeggen dat kost heel veel energie en waarom eigenlijk? Is het een beter dan het ander? Nu zeg ik natuurlijk van niet, maar zo voelde ik het wel altijd. Ik heb inmiddels geleerd dat introvert zijn meer dan ok is, en ook de diagnose HSP heb ik met open armen ontvangen. Het maakt mijn leven zo veel makkelijker om mezelf te accepteren zoals ik ben maar ook om mezelf te begrijpen. Sommige situaties die ik vroeger graag vermeed snap ik nu beter, ik ga nou eenmaal niet lekker in grote ruimtes met veel mensen. En is dat erg? Nee ik vind van niet. Mijn kracht zit hem veel meer in het persoonlijke een op een contact. Iemand die net als ik introvert is en tevens voor mij een groot voorbeeld is Charlotte van ’t Woud. Zij heeft de C. Academy opgericht waar zij online diverse cursussen aanbied. Een van die cursussen is Introvert like a boss. Je voelt hem vast wel aankomen, die wilde ik natuurlijk volgen. Het is heel laagdrempelig en je kan de cursus vanaf elke willekeurige plaats volgen, namelijk gewoon via je computer of telefoon. De cursus start as. maandag, ben dus heel benieuwd.

Zakelijke doelen

Tot slot heb ik ook op zakelijk gebied wat doelen gesteld ik wilde hier groeien en om te groeien moet je ook leren. Hoe toevallig dat Ilse van Interior Twin op Instagram aangaf dat ze een cursus ging geven over bloggen, hoe je hier het maximale uit kan halen, hoe je je bezoekers aantallen vergroot etc. Talk about timing! Dit kwam als geroepen en dus heb ik mij gelijk voor ingeschreven. In een middag heb ik z veel geleerd en tips opgedaan! Voornaamste was dat er zo’n strategische wereld achter zit, daar was ik echt niet van op de hoogte, althans niet in deze mate. Ik probeer nu alles wat ik heb geleerd in de praktijk te brengen. Super fijn ook dat je naar aanleiding van de cursus ook een samenvatting van Ilse op de mail krijgt dus als ik het even niet meer weet kan ik het rustig na lezen. Als je zelf ook blogt, hier meer over wil weten en net als ik wil groeien dan is deze cursus echt zeker meer dan de moeite waard. 

Zo veel geleerd over ‘strategisch bloggen’ van Ilse

“Als je op zoek bent naar de persoon die jouw leven kan veranderen, kijk dan eens in de spiegel.”

Het voelt zo goed om tijd, en ja ook geld in je eigen ontwikkeling te steken. Is zo veel meer waardevol dan dat extra paar schoenen dat je toch eigenlijk helemaal niet nodig hebt, of dat avondje uit. Dit is een investering in jezelf! Ik dacht ook echt niet altijd zo, en vond dit soort dingen vaak te duur of eigenlijk gunde ik het mezelf vooral niet. Ik ben heel blij dat dat het afgelopen jaar wel anders is geworden. Want hell yeah, dat ik het waard ben! Dat geldt ook zeker voor jou! Hou jij je bezig met persoonlijke groei?

Met een aantal super leuke en inspirerende bloggers hebben we ook nu weer een blogtreintje. Wil je dus meer lezen over goede voornemens en genieten van kleine dingen check dan zeker even de blog van Andrea Living Hip en de blog van Angelique Lieks Home.

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ken je dat gevoel, ineens bedenk je dat alles anders moet. En niet straks of morgen maar nu! Zo’n momentje had ik dus vandaag. Ik wil mijn leven anders invullen en vooral bewuster leven. Dit is een proces wat bij mij al een tijdje bezig is maar ineens moest dat grootser, beter en met meer resultaat. Ik wil duurzamer leven! Lief zijn voor de aarde en deze netjes achter laten aan de volgende generatie, waaronder dus voor mijn eigen zoon.

Door de komst van Beau ben ik mij van veel dingen veel bewuster geworden. Dingen waar ik mij vroeger niet of nauwelijks druk om kon maken, maar dat nu dus wel doe. Misschien komt het inderdaad door de komst van Beau maar wellicht ook doordat er veel meer bekend is over wat we met zijn allen aan het doen zijn en hoe het milieu hier onder lijdt. Daarnaast is er ook veel meer informatie over wat je zelf kunt veranderen en dat dit wel degelijk impact heeft. Aangezien ik het goede voorbeeld wil geven aan Beau en deze rol ook heel serieus neem, moeten er dus wat dingen veranderen! Nu hij bijna drie is vind ik ook dat hij oud genoeg is om hier het een en ander over te leren en om deze veranderingen samen door te voeren.

Afval scheiden 

Ik heb mij best wel een tijd flink verzet tegen het scheiden van afval want ja, gemak dient de mens maar is dat wel zo? Is het echt zo veel werk of is het gewoon een verandering waar je misschien even aan moet wennen? We gaan het zien want we gaan het gewoon proberen!

Voeding: minder vlees en zuivel en meer seizoensproducten

Een ander punt waar ik op wil letten, is voeding. Ik ben hier op zich al aardig mee op weg, maar het kan altijd beter. Zo eten we maar een paar keer per week vlees en verder veel vega. Ik ben geen vegetariër maar hou gewoon niet zo van vlees. Zuivel producten eet ik wel maar niet meer dan 1 portie per dag, meestal is dit in de ochtend. Ik ontbijt graag met yoghurt en granola of havermout. Beau krijgt naast zijn yoghurt in de ochtend ook nog wel eens een glas melk omdat hij dit zelf erg lekker vindt. Naast het eten van minder vlees en zuivel wil ik ook graag meer letten op het kopen van seizoens groente en fruit. Ik koop nu eigenlijk met name waar ik zin in heb in plaats van wat er in het seizoen is, moet natuurlijk ook echt wel eens kunnen maar in mindere mate. Om mijn (seizoens) groente en fruit mee naar huis te nemen heb ik katoenen zakjes gekocht. Zo verbruik ik minder plastic, best bizar als je gaat kijken in de winkel, hoe veel verpakt is in plastic. 

Katoenen zakjes voor groentje en fruit

Iets wat nu echt mooi is, is dat over 10 jaar ook nog

Hergebruik staat ook hoog op mijn lijstje, geen spullen weg gooien maar naar de kringloop als ik ze echt niet meer wil. Ik shop zelf ook altijd graag in de kringloop of marktplaats, gek op spulletjes met een verhaal. Voor mijn nieuwe huis heb ik ook wel veel nieuw gekocht maar ook zeker wel items tweedehands. Goed voor je portemonnee en het milieu! Ook probeer ik pas iets nieuws te kopen als dit echt nodig is! Zo had ik een nieuwe winterjas nodig want er was met klussen en scheur ingekomen. In de winkels kon ik niet echt iets vinden wat mij aansprak tot iemand via Instagram een hele mooie jas verkocht. Nou dat moest dus zo zijn en die heb ik dus overgenomen. Ik probeer qua kleding bewustere keuzes te maken, iets wat nu echt mooi is, is dat over 10 jaar ook nog steeds. Verder hanteer ik ook de regeling een er in, een er uit. Dat helpt ook heel erg tegen impuls aankopen want als je garderobe alleen maar mooie items heeft wat moet er dan uit? Dan ga je vanzelf dus meer shoppen wanneer je iets nodig hebt of kapot/versleten is.

Andere praktische tip om duurzamer te leven:

De verwarming niet hoger dan 20 graden zetten, liever een lekker dekentje of een extra laagje aan.

Zo min mogelijk voedsel weg gooien en meer met “restjes” koken.

Zo veel mogelijk de auto laten staan en de fiets pakken of gewoon lopen, is sowieso ook beter voor je lijf. Naar mijn werk ga ik altijd al met de tram en straks met mooier weer pak ik hier ook weer lekker het fietsje voor. 

De vloeibare zeep vervangen voor blokjes zeep. Dit vind ik stiekem een hele leuke want ik ben gek op mooie blokken zeep. Lijkt mij ook heel leuk om het een keer zelf te maken. Nog even naar een goed recept zoeken en wie weet deel ik binnenkort wel een leuke DIY.

 

Een prachtig stuk zeep, stylisch en duurzaam

 

De mooie producten van Seepje

 

Allesreiniger en afwasmiddel van Seepje, plaatje om te zien

 

Naast blokken zeep probeer ik voor de overige schoonmaakmiddelen zo veel mogelijk voor duurzame merken te kiezen. Een mooi voorbeeld hiervan is Seepje! Ik leerde dit product kennen tijdens een event en sindsdien ben ik fan. Het ruikt heel lekker, maakt goed schoon maar is ook veel milder voor je huid. Het mooie van Seepje is dat dit product heel natuurlijk is, het wordt gemaakt van de schil van de Sapindus Mukorossi vrucht. Deze groeit in Nepal en India in overvloed. Door de vraag van Seepje naar de schillen blijven de Sapindus bomen behouden wat natuurlijk heel mooi is. Daarnaast houden ze zich ook bezig met de leef- en werkomstandigheden voor de Indiase en Nepalese schillenboeren en maken ze in Nederland gebruik van een sociale werkplaats. Een mooi product waar dus goed over na is gedacht, want ook het verpakkingsmateriaal is gemaakt van gerecycled plastic. Win, win situatie! Dit kun je met een gerust hart kopen en het ziet er ook nog eens heel mooi uit, niet erg om dit op je aanrecht te hebben staan!

Mocht je meer willen lezen over een duurzaam leven, over het produceren van minder afval en nog veel meer handige tips, check dan zeker ook even het blog van Mirjam; een goed verhaal. Zij is zo’n  inspiratie bron voor mij en zet mij regelmatig aan het denken.

Wat super leuk is dat jij nu ook kans kunt maken om met de mooie producten van Seepje kennis te maken. Dit mooie pakket met afwasmiddel, allesreiniger, wasmiddel en een kleintje wasmiddel heb ik gekregen van Seepje en ga ik weg geven. Hoe je kans maakt? Laat even een berichtje hier of op mijn Instagram post achter! 

Liefs, Sanne 

3 thoughts on “10x makkelijke en leuke tips voor een duurzamer en bewuster leven

  1. Leuk artikel! Ook wij zijn met al deze punten sinds kort actief bezig! Ik heb al wel van het merk Seepje gehoord maar nog niet gekocht of geprobeerd. Dit lijkt me de kans om daar verandering in te brengen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het nieuwe jaar is begonnen en daarmee is het oude jaar afgesloten. Een paar maanden geleden riep ik nog heel hard dat 2018 het ergste jaar ever was en ik niet kon wachten tot 2019 zou starten. afgelopen jaar ben ik op diverse vlakken aardig op de proef gesteld.

Zo begon het jaar voor mij niet al te best. Door jaren mijn rugklachten te negeren en weg te stoppen was ik op een punt beland dat ik niet meer verder kon. Alles werd erdoor beïnvloed, zowel fysiek als mentaal was ik op! Op advies van mijn arts ben ik toen gestart met een revalidatietraject, dat bleek een goede keuze. Het was absoluut geen makkelijk traject en ik moest door een hoop blokkades heen maar ik heb mezelf terug gevonden. Ik heb zo veel over mezelf geleerd, maar bovenal heb ik geleerd om in het nu te leven en te genieten van de kleine momenten. Wat ik ook een hele mooie les voor mezelf vond is dat je in moeilijke tijden geluk ook op kan zoeken. Waar word jij blij van? Voor mij is dat bijvoorbeeld het strand of lopen met Beau door de duinen. Afgelopen jaar heb ik dan ook heel wat bezoekjes aan het strand gebracht. Verder kan ik nu beter mijn grenzen bewaken en luister ik naar mijn lichaam. Het mediteren helpt hier ook heel erg bij, ik schreef hier eerder al een blog over mocht je geïnteresseerd zijn.

Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning how to dance in the rain!

Tijdens mijn revalidatie traject liep ook mijn relatie tot een eind. Een hele verdrietige periode en helemaal met een kleintje. Gelukkig had ik heel veel steun aan de mensen om mij heen en wist ik mijn draai weer te vinden. Ik koos voor mijn eigen geluk en besloot te doen waar ik blij van werd.

Een nieuw huis

Voor dat Beau en ik aan onze nieuwe avontuur samen konden beginnen moesten we tijdelijk bij mijn moeder wonen. Super fijn dat dit kon maar dat was ook best pittig. We zaten aardig wat uurtjes in de auto en hebben heel wat kilometers afgelegd. Maar in december kwam daar een einde aan! Na twee weken heel hard geklust te hebben in mijn eigen huis gingen we dan eindelijk verhuizen. Heerlijk om weer je eigen spulletjes om je heen te hebben, dat uitpakken was voor mij best een emotionele bedoeling. Sommige dierbaren spullen hadden al zo lang in een doos gestaan, daarnaast waren het niet alleen de spullen maar ook het besef dat ik dat hoofdstuk nu definitief had afgesloten.

Zo fijn een eigen huis maar ook best wel weer wennen. Vooral aan Beau merk ik dat heel erg. Het is voor hem ook best pittig geweest allemaal en dan ook nog eens zo’n drukke december maand er tussen waar hij maar weinig van begrijpt. Zo vroeg hij de eerste dagen in het nieuwe huis bij elk geluidje ” mama hoor ik nou?” en ook het slapen gaat erg lastig. Hij kan alleen inslapen als ik bij hem blijf en halverwege de nacht eindigt hij toch vaak bij mij, maar dat is allemaal niet erg. Ergens ook fijn dat ik voor hem zijn rust punt ben en die geef ik hem graag. We hebben alle tijd en met zn tweetjes komen we er wel! Tuurlijk is het alleen ook best zwaar en echt niet alleen maar rozengeur en mannenschijn maar ik kies ervoor om mij te focussen op het positieve. Dat gaat heus niet altijd goed en zit ik er ook echt wel eens door heen maar door het revalidatietraject heb ik wel heel erg geleerd om naar mezelf te luisteren. Als ik er door heen zit wat heb ik dan nodig? Wat kan ik voor mezelf doen? Meestal is dat dan toch op de rem trappen en het rustiger aan doen of lekker met Beau naar het strand of bos even mijn hoofd leeg maken. 

Focus on what matters and let go of what doesn’t 

Het was een bewogen jaar 

Het was dus best een pittig jaar maar absoluut niet het ergste jaar ever. Sterker nog ik ben heel dankbaar voor dit jaar! Ik heb zo veel over mezelf geleerd, voor mijn eigen geluk gekozen en mezelf terug gevonden. Daarnaast zijn Beau en ik heel goed terecht gekomen en lacht de toekomst ons toe. Ik weet dat veel mensen niet aan goede voornemens doen maar ik doe dat wel. Een nieuw jaar is voor mij altijd even terugblikken op het oude jaar en stil te staan bij de dingen waar ik dankbaar voor ben en vooruit te kijken wat ik graag wil bereiken. Zo wil ik in 2019 verder investeren in mezelf, meer yoga, meer mediteren en nog meer rust vinden. Dit jaar wil ik ook naar een yoga en meditatie retraite, lijkt mij heel fijn! Ik wil de focus op mezelf houden en trouw blijven aan mezelf en niet voldoen aan de verwachtingen van anderen. Als ik niet goed genoeg ben als mezelf, dan is het jammer. Verder wil ik mooie herinneringen maken met mijn kleine man want die is natuurlijk het belangrijkst in het leven, genieten van onze mooie momenten samen! Tot slot wil ik weer meer gaan bloggen, fotograferen en mijn opleiding interieur stylist afronden. Fijn om hier weer meer energie in te stoppen en uit te halen. 

 

 

Ik ben heel benieuwd of jij ook altijd even terug blikt tijdens de jaarwisseling? Waar ben je dankbaar voor en wat is je doel?

 

Liefs, Sanne

 

2 thoughts on “Hoe gaat het nu met ons?

  1. Wat is het toch weer mooi geschreven Sanne!
    En zoo mooi hoe je alles toch weer een positieve draai hebt kunnen geven voor jezelf en Beau natuurlijk! Een nieuw begin met alle geluk van de wereld, dat verdienen jullie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze blog zal misschien iets anders zijn dan je van mij gewend bent maar na lang twijfelen heb ik toch besloten om deze blog wel te schrijven. Ik denk dat elke blogger soms wel eens een blog heeft waarbij je je af vraagt of je deze nou wel of niet moet schrijven. Maar omdat ik best veel deel heb ik besloten om dit toch ook te delen. Afgelopen periode is een roerige tijd geweest. Voor velen zal deze zomer de boeken ingaan als die hete zomer, maar voor mij is het de zomer waar Beau’s papa en ik uit elkaar zijn gegaan…

Een persoonlijk verhaal….

Je snapt nu dus wel dat dit een vrij persoonlijke blog zal zijn, vandaar de eerdere twijfels. Maar ja dit is ook het leven, het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn.
Als je aan kindjes begint heb je de wens en verwachting dat je bij elkaar zult blijven, althans dat gold wel voor mij. Ik kom zelf uit een gebroken gezin en dat wil je, je eigen kind liever besparen. Ik denk dat we dat allemaal wel willen maar soms loopt het leven een beetje anders en kom je er achter dat het gewoon niet meer werkt. Dat je niet gelukkig meer bent en het op is.

Voor mezelf kiezen is niet iets wat ik erg makkelijk vond, maar ik weet nu dat dit wel de beste keuze is geweest. Als ik gelukkig ben, ben ik ook een goede moeder voor Beau en dat is natuurlijk mijn prioriteit. Hem gelukkig maken en hem een fijne en onbezorgde jeugd geven! Ik ben zo ontzettend dankbaar voor het feit dat Beau er is. Dat is echt de liefde van mijn leven, hij maakt alles zo veel mooier. Hij en ik en ik en hij, dat is een beetje hoe het nu is en dat is ook wel fijn!

Een nieuw huis!

Om samen met Beau een nieuw hoofdstuk te starten vind ik best spannend maar ik heb er ook heel veel zin in. Ons huidige huis is verkocht en ik heb afgelopen weken hard gewerkt om alles in te pakken en op te ruimen. Vandaag is namelijk verhuisdag!!! Ik ga een tijdje samen met Beau terug naar mijn moeder tot we de sleutel krijgen van ons nieuwe huis, want ja de zoektocht naar een nieuw huis is gelukt!!!! We hebben een heel leuk huisje gevonden in ons vertrouwde buurtje. Kan niet wachten tot we er in kunnen! 

Nu ik een huis gevonden heb komt natuurlijk het leukste deel, het inrichten!! Ik neem weinig mee dus echt een nieuwe start! In de tussentijd zoek ik heel Pinterest en Instagram af naar inspiratie en ben ik op zoek naar toffe shops. Grappig om te zien dat ik voor nu heel erg neig naar lichte kleuren en veel natuurlijke materialen. Mocht je nieuwsgierig zijn neem dan zeker even een kijkje op mijn Pinterest pagina. Het bord voor het nieuwe huis vind je hier! Leuk als je me hier ook gaat volgen. 

Als eerste moet ik dit weekend een besluit gaan nemen over de vloer. Zo lastig! Want het liefst wil ik houten vloer wit geschilderd maar ja, is wel een hoop werk en is dat na een tijdje nog steeds mooi of kan ik beter voor een tijdloze vloer kiezen? Dilemma… Tips zijn natuurlijk welkom!

sfeer impressie voor een nieuw huis

Het lijkt mij ook heel leuk om alle toffe shops met jullie te delen. Dus mocht je nog leuke shops weten of Instagram accounts die ik moet volgen laat ze hieronder dan even achter, vind ik leuk!

 

Liefs, Sanne

 

4 thoughts on “Een nieuw hoofdstuk met mijn mini!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een paar weken geleden schreef ik al eerder een blog over het mooie meditatiekussen en zabuton van Flowee maar ze hebben nog veel meer mooie producten. Ik mocht namelijk ook een spijkermat uitproberen. Een spijkermat? Ja een spijkermat!

Een spijkermat wordt voor verschillende doeleinden gebruikt waaronder, het geven van onspanning, een betere nachtrust en het verminderen van pijn. Toen ik dit las was ik eigenlijk al verkocht, want met rugklachten en slecht slapen klonk dit als muziek in mijn oren.

De vuurdoop

En toen was daar het moment aangebroken dat ik er voor het eerst op ging liggen. Best wel spannend! Ik had van te voren op de site van Flowee gekeken hoe je de mat het beste kon gebruiken. Als je er voor het eerst op gaat liggen of wanneer je wil dat het minder intens is, kan je er voor kiezen een hemdje aan te houden. Dat heb ik dus niet gedaan 😉 ik dacht hoppa, pijn is fijn! En eerlijk, ja de eerste twee minuten dacht ik echt, waarom doe ik dit? Maar gelukkig deed ik ook een ademhalingsoefening en kon ik de focus daarop houden in plaats van de prikkels in mijn rug.

 

 

Na die twee minuten van “pijn” merk je dat dat weg trekt en kon ik heerlijk ontspannen. De doorbloeding wordt extra gestimuleerd door de prikkels en daarnaast maken je hersenen endorfine en oxytocine aan. Deze zorgen voor een relaxt en ontspannen gevoel. In plaats van prikkels of tintelingen voel je na die paar minuten een heel fijn en aangenaam warm gevoel in je rug. 

Hoe gebruik je de mat?

Je kunt de spijkermat op verschillende manieren gebruiken afhankelijk van je klachten of wensen. Je kunt er bijvoorbeeld op zitten, staan, liggen of hem oprollen en in je nek neerleggen. Ik ga er meestal op liggen, lekker de spijkermat op bed, fijn muziekje aan en even heerlijk ontspannen. Ik gebruik hem ook veel in mijn nek. Ik heb erg last van spanningshoofdpijn en dan is hij ook ideaal. Ik rol de mat dan op en leg de rol in mijn nek. Mocht je zowel nek als rug tegelijk willen doen dan heeft Flowee ook nog een heel mooi spijker kussen. Je kan dan je mat tegelijk met het kussen gebruiken voor een complete ontspanning, heerlijk!

 

 

 

Ik heb de spijkermat nu een paar maanden in gebruik en ik kan je vertellen, ik kan echt niet meer zonder! Ik lig bijna elke avond op mijn matje en val er geregeld op in slaap. Dat had ik van te voren echt niet kunnen bedenken, maar wat een uitvinding!! Imiddels hebben ook al een aantal vriendinnetjes een mat besteld naar aanleiding van mijn positieve ervaringen. Super leuk, maar nog leuker is dat ze dus net zo enthousiast zijn. Echt een dikke aanrader dus!

Of je nou spierpijn hebt, last van je rug, rusteloos, moeite met ontspannen of slecht slapen de spijkermat helpt je bij al deze dingen. Misschien ook nog wel bij meer klachten maar ik had van deze dingen last en daar helpt mij enorm bij. Ik ben er ook achter dat als ik na het sporten op de mat ga liggen ik de dag erna minder spierpijn heb. Soms kom je gewoon producten tegen die je jaren eerder had willen ontdekken en waarvan iedereen het eigenlijk zou moeten uitproberen.

Heb jij wel eens op een spijkermat gelegen of lijkt het je wat? Ik zou echt niet meer zonder kunnen!

Liefs, Sanne

 

 

 


Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Flowee.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Afgelopen week was het dan zo ver ik ging detoxen. Ik volgde een 3 daagse detox kuur van Juiz~s. Ik schreef al een blog over mijn redenen waarom ik dit deed (heb je die gemist je leest hem hier). Maar na deze, en mijn eerdere ervaringen wil ik ook graag wat tips met je delen. Een detox is zeker niet makkelijk en je moet echt wel even wat doorzettingsvermogen hebben maar daarna is het zo fijn!

Door het detoxen kick je af van suikers en reinig je, je lichaam. Wat voor mij een perfecte manier is om mijn lijf weer even te resetten en om gezond met voeding bezig te zijn. Na een detox kuur heb ik behoefte aan gezonde dingen, ik droom over salades! Ik kan dan ook weer zo genieten van simpele dingen en eerlijke producten. Maar nogmaals een detox is niet makkelijk en misschien ook niet voor iedereen weg gelegd. Wel wil ik mijn 10 tips met je delen die je het denk ik iets makkelijker kunnen maken.

 

10 tips voor een fijne detox

Plan je kuur

Het allerbelangrijkste wanneer je een detox wil gaan volgen, plan deze! Kijk in je agenda of het uit komt en je geen, of niet al te veel sociale verplichtingen hebt. Wanneer je een drukke werkweek hebt, of veel feestjes dan kan je beter wat later beginnen.

Wees lief voor jezelf!

Het klinkt misschien heel logisch maar wees lief voor je zelf, wees niet te streng en te hard voor jezelf!

Neem tijd voor jezelf

Neem tijd voor jezelf en ga iets leuks doen. Tijdens een detox is het fijn om even met jezelf bezig te zijn en dingen te doen waar je van geniet. Naast een leuk uitstapje is het ook heel fijn om te mediteren.

Ga rustig met je sapje zitten en geniet

Sla niet je sapje in een keer achterover maar ga even rustig zitten en probeer er van te genieten. Ik weet dat dit niet altijd makkelijk is omdat sommige sapjes niet zo lekker zijn maar probeer het toch. Hou het groter geheel voor ogen.

Serveer je sapje op een leuke manier

Klinkt misschien heel suf maar koop een mooi glas voor jezelf en serveer je sapjes op een leuke manier. Het oog wil ook wat en dan smaakt je sapje net wat lekkerder.

 

 

Kook vooraf maaltijden voor je gezin

Heb je nog meer gezinsleden, kook dan van te voren al wat maaltijden. Ik had van te voren een grote lasagne schaal gemaakt en de rest van de maaltijden in huis gehaald. Tijdens een detox wil je liever niet naar de supermarkt.

Als het kan neem een paar dagen vrij

Ik heb voorgaande detox kuren altijd gevolgd terwijl ik aan het werk was maar dit keer was ik thuis. Ik weet dat het misschien lastig is om alle dagen vrij te nemen maar ik kan het je zeker aanraden. Je kan dan nog meer bezig zijn met jezelf en het wat rustiger aan doen. Mocht je maar een dag vrij kunnen nemen doe dit dan op de tweede dag, deze is het vaak zwaarst.

Neem een extra laagje kleding mee

Dit is echt geen overbodige luxe want je hebt het snel koud!

Ga op tijd naar bed

Zorg goed voor je zelf en ga lekker op tijd naar bed. De avonden zijn best zwaar en om te voorkomen dat je gaat snacken kun je beter gewoon gaan slapen.

Kijk vooruit

Ik vind het altijd fijn om vooruit te kijken en ben dan ook al bezig tijdens mijn kuur bezig met het verzamelen van lekkere gerechten. Ik probeer voor mijn opbouwperiode een menu klaar te hebben liggen.

 

 

Dit keer volgde ik in tegenstelling tot voorgaande jaren dus mijn  detox bij Juiz~s en dat was zeker voor herhaling vatbaar. Zo fijn om niet zelf te hoeven na denken of ik alle boodschappen heb, wel voldoende binnen krijg en geen gedoe om de sappen te maken.  Het is echt een hele luxe manier om te detoxen en de sapjes zijn ook allemaal goed te doen, oke behalve een! Het laatste sapje met paprika en peper was echt niet lekker. Maar goed hij is wel gezond denk ik dan maar. Zeker een aanrader dus de detox van Juiz~s en ook goed om vol te houden. Mocht je gaan detoxen dan hoop ik dat je wat aan deze tips en vergeet niet dag 2 is altijd erg zwaar maar hou vol!! Daarna wordt het beter!

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Morgen is het dan zover ik start weer met een detox kuur. Een keer per jaar krijg ik altijd heel erg de kriebels om te detoxen. De eerste keer dat ik dit deed is denk ik alweer een jaar of 5 geleden, en sindsdien probeer ik het elk jaar minstens een keer te doen. Natuurlijk niet toen ik zwanger was, toen heb ik even een jaar overgeslagen. Ook dit jaar is dus geen uitzondering en start ik weer met een detox.

Ik krijg altijd heel veel vragen waarom ik dit doe? Eigenlijk is het antwoord hierop heel simpel omdat ik mij er heel lekker door voel. Ik zal niet liegen makkelijk is het niet maar als je ergens moeite voor moet doen zal je er uiteindelijk ook zo veel meer plezier van hebben.

 

Wat is detoxen?

Leuk zo’n detox kuur maar wat is het eigenlijk? Tijdens een detox kuur eet je niet maar drink je sappen van groente en fruit. Doordat je niet eet krijgt je lichaam tijd om zich zelf te reinigen en te ontdoen van allerlei rotzooi wat zich ophoopt in je lichaam. Hoe langer je een kuur doet hoe dieper het resultaat zal zijn. Tijdens een detox kuur kick je af van allerlei verslavingen en slechte eet gewoontes. De bekendste en belangrijkste voor mij is de suikerverslaving. Dit is ook best een heftige, de eerste paar dagen kan je ook behoorlijk hoofdpijn krijgen van het afkicken. Ook zul je een witte afscheiding op je tong krijgen of meer pukkeltjes dan normaal. Dit is eigenlijk alleen maar goed, dat wil zeggen dat de rommel je lijf uit gaat.

Misschien vraag je jezelf af waarom ik dit dan doe als ik hoofdpijn, pukkeltjes etc. krijg. Simpel, dit is slechts van tijdelijke duur en wat er over blijft is een stralende huid, meer energie in mijn geval geen buikpijn meer en geen suikerverslaving. Een detox is als het ware een harde reset van je lichaam. Dit is ook de manier waarop ik het altijd zie, een reset om daarna weer gezond verder te leven. Door een detox waardeer je weer om de goede dingen te eten. Natuurlijk val je van een detox ook af, is ook niet zo raar want je eet niet maar drinkt alleen sapjes. De kilo’s die er af gaan zijn natuurlijk mooi mee genomen maar mogen voor mij nooit een doel op zich zelf zijn. Als je na een detox weer gewoon gaat eten zitten deze kilo’s er namelijk ook zo weer aan. Het bekende jo jo effect. Het kan natuurlijk wel een super fijne start zijn om er na te lijnen of gezond te eten. Je zal daarna ook zo veel meer genieten van gezond eten.

Hoe pak je het aan?

Als je besluit om een detox kuur te gaan doen, plan deze dan! Ga niet zo maar van start maar kijk ook in je agenda of het uitkomt. Als je nog nooit een detox hebt gedaan start dan niet gelijk met een kuur van 6 dagen maar bijvoorbeeld met 3 dagen. Je kunt detoxen op verschillende manieren. Je kunt de sapjes zelf maken of je besteld een pakket een krijgt alle sapjes die je nodig hebt voor deze kuur.

Ik heb tot nu toe altijd een detox kuur gevolgd waar ik zelf de sapjes heb gemaakt. Ik heb hiervoor het boek Groene Sapjes gebruikt. In dit boek zit een schema voor een detox kuur en daarnaast staan er heel veel sapjes in die ook na je kuur nog fijn zijn.

Dit jaar ga ik een andere kuur volgen namelijk die van Juiz~s. Bij Juiz~s kan je kant en klare koudgeperste sappen bestellen voor je detox kuur. Je kunt kiezen of je een kuur wilt van 3, 5 of 6 dagen. Naast de detoxkuren kan je ook kiezen voor andere pakketen bijvoorbeeld een maandpakket met een sapje voor elke ochtend. Goed begin van je dag. Alle sapjes worden worden nadat ze gemaakt zijn direct ingevroren waardoor alle vitaminen en mineralen bewaard blijven. Je krijgt het ook bevroren thuis geleverd. Mijn vriezer ligt nu dus vol met al deze mooie sapjes.

 

 

Wat ik echt heel fijn vind aan het pakket Juiz~s is dat ik zeker weet dat ik voldoende voedingsstoffen binnen krijg. Over het menu is goed na gedacht en ik hoef mij daar niet meer mee te bemoeien. Daarnaast vind ik de verhoudingen van de sappen ook heel goed. Nadruk ligt echt op de groente en niet op het fruit zoals bij sommige andere sappen. Te veel fruitsuiker zijn ook niet goed voor je. Je kunt het eten echt los laten en hoeft nergens aan te denken, dat vind ik heel fijn! Die energie kan je dan mooi in jezelf steken. Naast de sapjes zitten er ook voor elke dag zakjes ongebrande nootjes bij, voor bij het diner. Zo heb je toch nog een kleine bite!

Klaar om te starten

Ik start morgen dus met de detox kuur. Ik volg een kuur van drie dagen en als het goed gaat zal ik daar nog een paar dagen achter aan plakken. Mijn schema voor dag 1 ziet er als volgt uit:

 

Nog een aantal tips voordat je start met een detox kuur:

Eet drie dagen voor je start met de detox kuur geen suikers meer, geen rood vlees en zo min mogelijk koolhydraten.

Plan je kuur!

Bereid van te voren eten voor, voor de rest van je gezin.

Heb je nog vragen over de detox kuur stel ze dan gerust. Ik ben ook heel benieuwd of jij wel eens een detox kuur hebt gevolgd en wat jouw ervaringen zijn. Mocht je het ook willen gaan doen kijk dan even op de site van Juiz~s voor een leuke korting!

Volgende week deel ik nog meer tips met je en mijn ervaringen. Wish  me luck!

Liefs, Sanne

 


Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Juiz~s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het afgelopen jaar is mijn liefde voor planten enorm gegroeid. Maar daarmee ook de behoefte aan kennis en groene vingers. Super leuk al die planten maar elke plant heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing en behoeftes, en hoe leer je die het beste kennen?

Naast het verzorgen van planten vind ik het ook heel erg leuk om planten te stekken en om zo mijn collectie uit te breiden. Ook met stekken geldt dat de manier waarop je dit doet, per plant verschilt. Ik doe maar wat en al doende leer ik, maar hoe tof is het om ook echt wat te leren over planten? Iets te leren van iemand die weet wat ze doet en super groene vingers heeft! En zo ontstond het idee om hier iets mee te doen.

 

offline is het nieuwe online

Want ook op Instagram is de urban jungle stijl niet meer weg te denken bij interieur liefhebbers. Dagelijks zie ik de mooiste plaatjes voorbij komen van interieurs en planten. Heerlijk zo’n inspirerend medium. Ik heb ook zoveel leuke mensen leren kennen door Instagram maar ook nog zoveel mensen die ik heel graag zou willen leren kennen. En dus besloot ik om deze twee ideetjes bij elkaar te doen, en wat krijg je dan?…..

Een hele toffe Instagram lunch voor interieur en planten liefhebbers!!!! Tof idee? Ik vind van wel en dus besloot ik om dit gewoon te gaan organiseren.

En dus vindt er op zondag 3 juni een Instagram meeting plaats in Den Haag. Naast heerlijk eten en gezellig bij kletsen zal er deze middag ook een workshop worden verzorgd, door Sabine van Styled by Sabine. Zij is voor mij een mega inspiratie bron en weet ook zo veel over planten! Ik wist gelijk; zij moet de workshop verzorgen en gelukkig is zij net zo enthousiast als ik over deze meeting.

 

 

 

De lunch is open voor inschrijving, dus ben jij een Instagrammer en gek op planten en interieur stuur mij dan zeker een mail. Aanmelden kan tot 16 mei en daarna hoor je van mij of je er bij bent.

Lijkt mij in elk geval heel erg leuk om je te ontmoeten!

Liefs, Sanne

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial