Afgelopen weken zijn best pittig geweest met Beau’s eczeem. Beau had erg veel last van jeuk en vooral als hij sliep. Dan wordt het natuurlijk warm en gaat het nog meer kriebelen. We lopen inmiddels al een tijdje bij een dermatoloog en hebben hormoonzalf, druppels tegen de jeuk en verder smeren we met vette vaseline. Smeren, smeren, smeren is het belangrijkste. Een paar weken terug, op het hoogte punt van de eczeem vroeg ik op Instagram om tips en die heb ik gekregen hoor. Zo fijn!

De Aloë Vera een wonderplant?

Tips tegen eczeem

De tips die ik gekregen heb wil ik graag met je delen, wie weet heb je er zelf ook wat aan. Ik kreeg de volgende suggesties:
Bloot laten lopen in de zon.
smeren, smeren en nog eens smeren. De ene gebruikt vette zalf de ander sudo crème, bepanthen, innoli vettende crème of bio oil (niet op open plekken).
Een speciale pyjama of krappakken tegen eczeem.
Voeding aanpassen glutenvrij, geen melkproducten.
Katoenen kleding dragen.
Neutral douche producten en niet te veel of te warm douchen. Balneum badolie werd ook vaak genoemd.
Wasmiddelen zonder rotzooi.
Een waterontharder.
Etherische oliën
Een zemelenbadje tegen de jeuk.

Alternatieve middelen

Verder ben ik zelf ook gaan zoeken naar alternatieve middelen en zo kwam ik uit bij de Aloë Vera plant uit. Deze plant staat bekend om haar speciale gel vormige structuur. Je hebt het in drankjes maar het zit ook in veel verzorgingsproducten. Zo zou het helpen bij huidirritaties en zelfs bij brandwanden.

Snij met een schoon mes de stengel in tweeën.

Aangezien ik een Aloë Vera plant in huis heb en ik wel nieuwsgierig was besloot ik het op mezelf uit te testen. Dat eczeem huidje heeft Beau namelijk niet van een vreemde. Natuurlijk test ik dit eerst op mezelf voordat ik Beau hier mee lastig val.

Om de gel te maken snij je een paar stengels van de plant, snij ze vervolgens in de lengte door tweeën en haal met een lepel de gel er uit. De gel is een beetje klonterig maar don’t worry, dat is normaal. Je maakt er een mooie gel van door de staafmixer er even op te zetten. Door de staafmixer gaat het een beetje schuimen, dit gaat van zelf weg.

Hoe bewaar je het?

Ik heb de gel in twee kleine potjes gedaan, en een daarvan in de vriezer gestopt. De gel kun je een paar dagen goed houden in de koelkast. En dan is het een kwestie van aanbrengen. Ik ben begonnen met een klein plekje, even rustig uitproberen. Ik had er geen reactie op dus ben wat meer gaan aanbrengen. Ik heb het een aantal dagen achter elkaar gebruikt maar moet heel eerlijk zeggen dat ik er meer van had verwacht. Een beetje verkoelend en verzachtend is het wel maar mijn eczeem is er niet minder door geworden. Misschien ook niet heel realistisch! Ik vond het wel heel erg leuk om dit uit te proberen en wie weet heb jij wel positievere ervaringen. Ik las dat het ook heel goed is voor je haar, misschien gooi ik wat ik nog heb wel in mn haar als masker.

Ik vind deze “alternatieve” manier wel heel erg leuk. Beauty producten zelf maken en zonder rommel. Toch een fijn idee als ik precies weet wat er in zit. Het volgende product staat ook al op de planning namelijk mijn eigen scrub.

Maak jij wel eens een masker, crème’tje of ander verzorgingsproduct zelf? Ik ben heel benieuwd!

Liefs, Sanne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial