Afgelopen weken was het wat rustiger op mijn blog. Ik had weinig energie en dus nam ik een korte break van het bloggen. Het gebrek aan energie was wel iets waar ik wat mee moest doen en dus besloot ik mij even te focussen op mezelf.

Als single mom, met een drukke baan en een hoop hobby’s kom ik dagelijks tijd te kort. Dingen werden mij te veel en ik werd vergeetachtig. Na een burn out vorig jaar weet ik dat ik daar nooit meer naar toe wil, en dus tijd om op te rem te trappen. Ik merk om mij heen dat ik niet de enige ben die het voor haar gevoel altijd druk heeft. Het past ook wel erg bij de tijd van nu. We willen een perfect leven, mooie plaatjes op Instagram, tijd voor familie en vrienden, een goede baan en vooral veel leuke dingen doen. Het is natuurlijk niet erg om deze dingen te willen maar je moet wel realistisch blijven, je hebt maar 24 uur per dag.

Tijd voor mezelf

Tijd voor mezelf is iets wat ik altijd nodig zal hebben maar is helaas ook erg spaarzaam. Ik probeer deze momenten dan ook echt te plannen. Bijvoorbeeld door lekker onder de douche te stappen, een welness momentje voor mezelf te creëren, in alle rust en stilte op de bank te zitten zonder prikkels, mediteren of wat yoga oefeningen te doen. Deze laatste twee doe ik nu bijna een jaar en dat heeft mij al zo veel gebracht. Ik ben dichter bij mezelf gekomen en heb de rust in mezelf gevonden. Doordat ik hier zo van geniet en hierdoor kan ontspannen was mijn voornemen om dit jaar een yoga retreat te doen. En dat heb ik gedaan! Afgelopen weekend ben ik op yoga retreat geweest in De Lutte.

Via book yoga retreats kwam ik uit op dit weekend in De Lutte georganiseerd door Yogastudio Kleverpark. De locatie, het programma en het sfeertje spraken mij erg aan en dus besloot ik begin dit jaar gewoon te boeken. Na maanden uitgekeken te hebben naar het moment was het vorig weekend dus zo ver. Samen met mijn vriendinnetje stapten we vrijdag in de auto en kon ons weekend, na een roerige rit, dan eindelijk beginnen.

Rust, stilte en ruimte is wat ik aantrof….

Een groene oase

Dit randstad meisje kwam terecht in een groene oase van rust en stilte. Zo fijn! Doordat de omgeving zo anders is dan mijn dagelijkse omgeving heb je ook echt het gevoel even helemaal weg te zijn. Geen prikkels, weinig afleiding en alle tijd voor jezelf, klinkt lekker toch? Dat was het ook zeker!

De ochtenden begonnen met mediteren in de buitenlucht, met uitzicht over weilanden, konijntjes en een opkomende zon. Een beter begin van de dag kan ik mij niet voorstellen. Heerlijk om jezelf in alle rust voor te bereiden op de dag en te genieten van het moment in het hier en nu. Na de meditatie was het tijd voor een heerlijk ontbijtje en om even rustig op te starten. Daarna stond een Hatha yoga les op de planning. Ik heb afgelopen jaar altijd yoga lessen gedaan via Youtube dus dit was een hele nieuwe ervaring. Via Youtube is het ook echt goed te doen maar een echte les is nog zo veel fijner. Tijd om thuis dus ook een yoga school te zoeken want ik wil nu niet meer zonder. De innerlijke mens werd dit weekend door Maartje verwend. Ik heb zo lekker gegeten en genoten van het te worden verzorgd, kan ik wel aan wennen. Helaas moest ik het bij thuiskomst weer alleen doen maar ik heb wel weer wat lekkere inspiratie gekregen!

Tijdens het weekend heb ik voor het eerst kennis mogen maken met yoga Nidra. Yoga Nidra brengt je in de allerdiepste staat van ontspanning. Je lijf slaapt en je geest is helemaal ontspannen en rustig. Zo’n bijzonder en lekker gevoel. Dit voor het slapen gaan is echt een aanrader! Sinds ik thuis ben doe ik dit elke avond, ik merk dat ik er ook een stuk dieper door slaap.

Tijd om naar huis te gaan, en de chaos en druk achter mij te laten

Tijdens de afsluiting vroeg Helene, de yoga instructrice en eigenaresse van Yogastudio Kleverpark, wat ik mee wilde nemen en wat ik achter me wilde laten. Wat ik mee wilde nemen was heel duidelijk, de rust! In mijn lijf was een rust gekomen die ik lange tijd niet zo had gevoeld. Wat ik achter mij wilde laten waren de druk en chaos. De druk van alles maar goed te willen en moeten doen en de chaos thuis. Ik heb dit weekend veel nagedacht over hoe ik dat kon veranderen. Denk bijvoorbeeld aan de spitstijden tijdens het opstaan, met avondeten en naar bed brengen. Ik ervaar die als pittig en vaak ook chaotisch. Dat moet anders kunnen. Meer vooruit koken, simpelere dingen koken op werkdagen, 5 minuten eerder op staan en met naar bed brengen juist alle tijd te nemen, maken al zo’n verschil. Ik hoop dat we uiteindelijk ook wat meer in een ritme komen zodat ik 15 minuten voor Beau wakker kan worden en kan mediteren. Om de dag zo te beginnen vind ik toch wel heel lekker. Mooi doel dus om naar toe te werken.

Tijd om weer naar huis te gaan……

Dit weekend was voor mij echt een Eye opener en smaakt ook naar meer. Mijn voornemen is dan ook om elk jaar een weekend (of langer) op retreat te gaan en tijd te nemen voor mezelf. Voor jezelf zorgen en je dit soort dingen gunnen is denk ik heel erg belangrijk. Ik word hier een gelukkiger mens van en daar plukken de mensen om mij heen ook de vruchten van. Ik kan het een ieder in elk geval heel erg aanraden! En is yoga niets voor jou, zoek dan iets wat je wel fijn vindt en ga dat doen. Je bent het zo meer dan waard!

Tot slot, lieve Helene en Maartje, heel erg bedankt voor dit heerlijke weekend! Ik ben opgeladen en heb weer energie en inspiratie!!

Liefs, Sanne


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial