Klussen, voor de één een ware nachtmerrie voor de ander pure ontspanning. Ik behoor tot de laatste categorie, en jij? Het klussen is bij mij eigenlijk begonnen uit frustratie. Ik had zo veel ideeën maar niemand die het kon maken. En daarnaast is het ook niet fijn om altijd een ander in te moeten schakelen. Dat, in combinatie met ongeduldig zijn, zorgde er voor dat ik zelf aan de bak ging.

Toen ik de sleutel van mijn huis kreeg kon ik helemaal los gaan. Lekker gevoel wel dat ik alles zelf mocht bepalen en het gewoon kon doen. Nou had ik ook wel een hele grote hulp en zonder hem had ik het ook echt niet gekund. Sommige klussen zijn voor mij ook echt veel te groot maar ik probeer dan wel op te letten en om er van te leren. Niet dat ik mezelf in de toekomst waterleidingen zie verleggen hoor, maar boeiend vind ik het wel. 

Regelmatig krijg ik de vraag of ik nog tips heb of hoe men dingen het beste kan aanpakken. Laat ik vooropstellen dat ik echt niet alles weet, sterker nog ik weet ook nog heel veel niet maar ik heb afgelopen periode wel weer een hoop praktische tips geleerd. En die wil ik graag met jullie delen en wie weet heb je er wat aan, ik in elk geval wel!

 

6 handige klustips die het je makkelijker maken
6 handige klustips

Mijn 6 klustips

De radiator verven

Een van de meest stomme klusjes vind ik het verven van de radiator. Zo onhandig qua vorm maar dat hoeft dus echt geen rotklus te zijn. Je kunt ze namelijk ook heel goed spuiten met daarvoor bestemde verf. Echt een uitkomst scheelt zo veel tijd! Ik had drie verwarmingen in 20 minuten allemaal opnieuw in de lak zitten. Zorg alleen dat je het er achter afplakt of als je net als ik ongeduldig bent, kun je ook een stuk karton gebruiken en dat er achter houden. Werkt ook prima.

 

Strakke lijnen verven

Als je aan het verven bent wil je natuurlijk graag strakke lijnen. Dit kan je krijgen met behulp van een beetje kit. Plak met tape de muur af en laat een paar millimeter ruimte tussen de tape en de muur, deze ruimte gebruik je voor de kit. Je hoeft maar een heel dun randje kit aan te brengen en smeer dit uit met je vinger, zodat er niet te veel blijft zitten. Tip, gebruik hiervoor doorzichtige kit. Zeker bij muren met structuur is dit aan te raden. 

 

Begin met behangen nooit in een hoek

Zeker als je een oud huis hebt moet je dit niet doen. Vaak lopen muren niet recht en als je al scheef begint kom je niet lekker uit. Je kunt vanuit het midden werken maar één baan van de muur af is ook al goed. Neem de tijd voor de eerste baan, dit is het beginpunt voor het overige behang. 

 

Plinten verven met behulp van een spatel

Deze tip wil je proberen! Zeker als je net als ik niet zo van het afplakken bent en graag snel te werk gaat. Pak een schone, grote spachtel zet deze tegen de muur aan en verven maar. Zorg wel dat je hem af en toe even schoonmaakt om geen vlekken te krijgen. 

 

Gaten boren in de tegels? Eerst tape plakken

Als je in een tegel gaat boren, zit het gevaar er in dat je weg glijdt met je boor en hiermee dus je tegel beschadigd. Dat wil je niet en hoeft ook niet. Plak een stukje schilderstape op de plek waar je gaat boren, et voilà je kunt veilig boren. 

 

Afplakken in de hoeken met behulp van een plamuurmes

Afplakken in de hoekjes gaat vaak vrij lastig of als het al lukt krijg je geen strakke hoek. Plak de tape op de muur en zet dan je plamuur mes er op, je kun de tape netjes in de hoek duwen en in een rechte lijn langs je plamuurmes afscheuren. 

 

Aan deze tips heb ik veel gehad, en ik gebruik ze nog steeds de een natuurlijk meer dan de ander. Maar de allerbelangrijkste klustip die ik je kan geven is; gewoon doen! Misschien gaat het een eerste keer niet perfect maar dat geeft niet en het hoeft ook niet perfect. Je leert van elke poging. Je zult zo blij zijn als je een klus zelf hebt gedaan, kan ik in elk geval zo van genieten. Voor de klussers onder ons, heb jij nog een goede tip die er niet tussen staat? Je mag hem natuurlijk altijd in de reacties delen, lijkt mij leuk!

Liefs, Sanne

2 thoughts on “6 simpele klustips om het klussen makkelijker te maken

  1. Ipv kit kan je ook gewoon eerst met de andere kleur over het afgeplakte stuk verven en als dat droog is er overheen met de kleur waarin je het vlak wilt. Stel de muur is wit en je wilt de onderste helft groen. Dan plak je eerst af. Verf je over de tape heen met wit en als dat droog is verf je het hele stuk groen. Eventuele verf die dan onder de tape doorloopt is dan de witte. En zo wordt de groene lijn heel strak. Droogt sneller dan kit denk ik:)

    Handige tips heb je Sanne!
    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial