Het nieuwe jaar is begonnen en daarmee is het oude jaar afgesloten. Een paar maanden geleden riep ik nog heel hard dat 2018 het ergste jaar ever was en ik niet kon wachten tot 2019 zou starten. afgelopen jaar ben ik op diverse vlakken aardig op de proef gesteld.

Zo begon het jaar voor mij niet al te best. Door jaren mijn rugklachten te negeren en weg te stoppen was ik op een punt beland dat ik niet meer verder kon. Alles werd erdoor beïnvloed, zowel fysiek als mentaal was ik op! Op advies van mijn arts ben ik toen gestart met een revalidatietraject, dat bleek een goede keuze. Het was absoluut geen makkelijk traject en ik moest door een hoop blokkades heen maar ik heb mezelf terug gevonden. Ik heb zo veel over mezelf geleerd, maar bovenal heb ik geleerd om in het nu te leven en te genieten van de kleine momenten. Wat ik ook een hele mooie les voor mezelf vond is dat je in moeilijke tijden geluk ook op kan zoeken. Waar word jij blij van? Voor mij is dat bijvoorbeeld het strand of lopen met Beau door de duinen. Afgelopen jaar heb ik dan ook heel wat bezoekjes aan het strand gebracht. Verder kan ik nu beter mijn grenzen bewaken en luister ik naar mijn lichaam. Het mediteren helpt hier ook heel erg bij, ik schreef hier eerder al een blog over mocht je geïnteresseerd zijn.

Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning how to dance in the rain!

Tijdens mijn revalidatie traject liep ook mijn relatie tot een eind. Een hele verdrietige periode en helemaal met een kleintje. Gelukkig had ik heel veel steun aan de mensen om mij heen en wist ik mijn draai weer te vinden. Ik koos voor mijn eigen geluk en besloot te doen waar ik blij van werd.

Een nieuw huis

Voor dat Beau en ik aan onze nieuwe avontuur samen konden beginnen moesten we tijdelijk bij mijn moeder wonen. Super fijn dat dit kon maar dat was ook best pittig. We zaten aardig wat uurtjes in de auto en hebben heel wat kilometers afgelegd. Maar in december kwam daar een einde aan! Na twee weken heel hard geklust te hebben in mijn eigen huis gingen we dan eindelijk verhuizen. Heerlijk om weer je eigen spulletjes om je heen te hebben, dat uitpakken was voor mij best een emotionele bedoeling. Sommige dierbaren spullen hadden al zo lang in een doos gestaan, daarnaast waren het niet alleen de spullen maar ook het besef dat ik dat hoofdstuk nu definitief had afgesloten.

Zo fijn een eigen huis maar ook best wel weer wennen. Vooral aan Beau merk ik dat heel erg. Het is voor hem ook best pittig geweest allemaal en dan ook nog eens zo’n drukke december maand er tussen waar hij maar weinig van begrijpt. Zo vroeg hij de eerste dagen in het nieuwe huis bij elk geluidje ” mama hoor ik nou?” en ook het slapen gaat erg lastig. Hij kan alleen inslapen als ik bij hem blijf en halverwege de nacht eindigt hij toch vaak bij mij, maar dat is allemaal niet erg. Ergens ook fijn dat ik voor hem zijn rust punt ben en die geef ik hem graag. We hebben alle tijd en met zn tweetjes komen we er wel! Tuurlijk is het alleen ook best zwaar en echt niet alleen maar rozengeur en mannenschijn maar ik kies ervoor om mij te focussen op het positieve. Dat gaat heus niet altijd goed en zit ik er ook echt wel eens door heen maar door het revalidatietraject heb ik wel heel erg geleerd om naar mezelf te luisteren. Als ik er door heen zit wat heb ik dan nodig? Wat kan ik voor mezelf doen? Meestal is dat dan toch op de rem trappen en het rustiger aan doen of lekker met Beau naar het strand of bos even mijn hoofd leeg maken. 

Focus on what matters and let go of what doesn’t 

Het was een bewogen jaar 

Het was dus best een pittig jaar maar absoluut niet het ergste jaar ever. Sterker nog ik ben heel dankbaar voor dit jaar! Ik heb zo veel over mezelf geleerd, voor mijn eigen geluk gekozen en mezelf terug gevonden. Daarnaast zijn Beau en ik heel goed terecht gekomen en lacht de toekomst ons toe. Ik weet dat veel mensen niet aan goede voornemens doen maar ik doe dat wel. Een nieuw jaar is voor mij altijd even terugblikken op het oude jaar en stil te staan bij de dingen waar ik dankbaar voor ben en vooruit te kijken wat ik graag wil bereiken. Zo wil ik in 2019 verder investeren in mezelf, meer yoga, meer mediteren en nog meer rust vinden. Dit jaar wil ik ook naar een yoga en meditatie retraite, lijkt mij heel fijn! Ik wil de focus op mezelf houden en trouw blijven aan mezelf en niet voldoen aan de verwachtingen van anderen. Als ik niet goed genoeg ben als mezelf, dan is het jammer. Verder wil ik mooie herinneringen maken met mijn kleine man want die is natuurlijk het belangrijkst in het leven, genieten van onze mooie momenten samen! Tot slot wil ik weer meer gaan bloggen, fotograferen en mijn opleiding interieur stylist afronden. Fijn om hier weer meer energie in te stoppen en uit te halen. 

 

 

Ik ben heel benieuwd of jij ook altijd even terug blikt tijdens de jaarwisseling? Waar ben je dankbaar voor en wat is je doel?

 

Liefs, Sanne

 

2 thoughts on “Hoe gaat het nu met ons?

  1. Wat is het toch weer mooi geschreven Sanne!
    En zoo mooi hoe je alles toch weer een positieve draai hebt kunnen geven voor jezelf en Beau natuurlijk! Een nieuw begin met alle geluk van de wereld, dat verdienen jullie!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial