Een paar weken geleden schreef ik al eerder een blog over het mooie meditatiekussen en zabuton van Flowee maar ze hebben nog veel meer mooie producten. Ik mocht namelijk ook een spijkermat uitproberen. Een spijkermat? Ja een spijkermat!

Een spijkermat wordt voor verschillende doeleinden gebruikt waaronder, het geven van onspanning, een betere nachtrust en het verminderen van pijn. Toen ik dit las was ik eigenlijk al verkocht, want met rugklachten en slecht slapen klonk dit als muziek in mijn oren.

De vuurdoop

En toen was daar het moment aangebroken dat ik er voor het eerst op ging liggen. Best wel spannend! Ik had van te voren op de site van Flowee gekeken hoe je de mat het beste kon gebruiken. Als je er voor het eerst op gaat liggen of wanneer je wil dat het minder intens is, kan je er voor kiezen een hemdje aan te houden. Dat heb ik dus niet gedaan 😉 ik dacht hoppa, pijn is fijn! En eerlijk, ja de eerste twee minuten dacht ik echt, waarom doe ik dit? Maar gelukkig deed ik ook een ademhalingsoefening en kon ik de focus daarop houden in plaats van de prikkels in mijn rug.

 

 

Na die twee minuten van “pijn” merk je dat dat weg trekt en kon ik heerlijk ontspannen. De doorbloeding wordt extra gestimuleerd door de prikkels en daarnaast maken je hersenen endorfine en oxytocine aan. Deze zorgen voor een relaxt en ontspannen gevoel. In plaats van prikkels of tintelingen voel je na die paar minuten een heel fijn en aangenaam warm gevoel in je rug. 

Hoe gebruik je de mat?

Je kunt de spijkermat op verschillende manieren gebruiken afhankelijk van je klachten of wensen. Je kunt er bijvoorbeeld op zitten, staan, liggen of hem oprollen en in je nek neerleggen. Ik ga er meestal op liggen, lekker de spijkermat op bed, fijn muziekje aan en even heerlijk ontspannen. Ik gebruik hem ook veel in mijn nek. Ik heb erg last van spanningshoofdpijn en dan is hij ook ideaal. Ik rol de mat dan op en leg de rol in mijn nek. Mocht je zowel nek als rug tegelijk willen doen dan heeft Flowee ook nog een heel mooi spijker kussen. Je kan dan je mat tegelijk met het kussen gebruiken voor een complete ontspanning, heerlijk!

 

 

 

Ik heb de spijkermat nu een paar maanden in gebruik en ik kan je vertellen, ik kan echt niet meer zonder! Ik lig bijna elke avond op mijn matje en val er geregeld op in slaap. Dat had ik van te voren echt niet kunnen bedenken, maar wat een uitvinding!! Imiddels hebben ook al een aantal vriendinnetjes een mat besteld naar aanleiding van mijn positieve ervaringen. Super leuk, maar nog leuker is dat ze dus net zo enthousiast zijn. Echt een dikke aanrader dus!

Of je nou spierpijn hebt, last van je rug, rusteloos, moeite met ontspannen of slecht slapen de spijkermat helpt je bij al deze dingen. Misschien ook nog wel bij meer klachten maar ik had van deze dingen last en daar helpt mij enorm bij. Ik ben er ook achter dat als ik na het sporten op de mat ga liggen ik de dag erna minder spierpijn heb. Soms kom je gewoon producten tegen die je jaren eerder had willen ontdekken en waarvan iedereen het eigenlijk zou moeten uitproberen.

Heb jij wel eens op een spijkermat gelegen of lijkt het je wat? Ik zou echt niet meer zonder kunnen!

Liefs, Sanne

 

 

 


Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Flowee.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial