Sinds het zonnetje weer is begonnen met schijnen, kriebelde het bij mij ook om in huis het een en ander te veranderen. De grote voorjaarsschoonmaak was dit jaar iets uitgebreider dan voorgaande jaren. Ik heb niet alleen uitgebreid schoongemaakt en opgeruimd maar het huis heeft ook een make over gekregen.

Wanneer de seizoenen veranderen dan wil ik het in huis ook altijd weer omgooien. Ik was nu echt op zoek naar een fris en licht voorjaarshuis en dus moest de donker groene lambrisering plaats maken. Sowieso moest de hele lambrisering weg, die had ik nu wel gezien tijd voor iets nieuws. Ik wilde nu de hele muur verven maar ik moet eerlijk zeggen dat vond ik dus best wel een dingetje! Omdat de muren vrij hoog zijn in huis (3 meter), is het best een klus. Maar ook wel weer echt eens wat anders. Heel lang heb ik zitten twijfelen over de kleur tot ik een folder van Flexa kreeg en ik daar de kleur Fresh Foliage op zag. Dat was hem!!! Voor de zekerheid heb ik nog een kleurtester besteld, maar ja ik was overtuigd!

 

 

Een nieuw kleurenpalet

Het nieuwe kleurenpalet is fresh foliage, (donker) groen, zacht roze en oud roze geworden. Ik wilde al een tijdje oud roze toevoegen omdat ik dit in combinatie met het groen en de planten heel mooi vind. Vriendlief moest er alleen even aan wennen, en zag het eigenlijk niet zo zitten tot ik was kussenhoesjes kocht. Toen hij de combinatie zag vond hij het wel oké, en kon er wel mee leven. Lucky me! Maar goed toen moesten we nog aan de slag met de muur, een klusje wat ik een beetje aan het uitstellen was. ik vind verven heel leuk maar zo’n grote en vooral hoge muur is wel weer even wat anders dan de makkelijke lambrisering. Toen de verf er eenmaal op zat moesten we beide ook echt even wennen. Zo veel kleur op de muur hadden we nog niet gehad. Maar na een tweede keer geverfd te hebben en alle meubels weer terug gezet te hebben viel alles ineens op zijn plek. Het is zo’n mooie en rustgevende kleur.

 

 

Iets nieuws voor aan de muur

Met een nieuwe kleur op de muur wilde ik ook graag wat nieuwe accessoires aan de muur. De oude dingen deden het niet lekker qua kleur en ik was wel weer toe aan iets nieuws. Bij de Ikea kocht ik nieuwe lijsten waardoor ik eindelijk mijn mooie schilderijen van Ingrid Kroon een plekje kon geven. Het vogeltje kreeg ik van Birgit Koelewijn en hangt nu ook aan de muur te pronken. De borduurringen kocht ik bij Pipoos. Bedoeling was om er stofjes in te hangen maar eigenlijk vind ik ze zo veel leuker! Het mooie wandvaasje is van Hella Duijs, zo mooi. Dat was liefde op het eerste gezicht. Ik wil linksboven nog een wandvaasje maar dan een maatje groter. De Dippie XL is van Kukeluusje en in de kleur General Green. Al deze fijne shop en getalenteerde mensen heb ik leren kennen door Instagram, daar kan ik zo van genieten. Gek op handgemaakte producten en altijd leuk als je andere kan steunen bij hun droom.

 

 

 

 

Laat die zomer nu maar komen ik ben er klaar voor! Verander jij ook dingen in huis naarmate de seizoenen verstrijken?

 

Liefs, Sanne

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial