Een hoofd vol ideeën en inspiratie! Zo kwam ik thuis na mijn bezoek aan het Festival Designkwartier. Dit jaar werd voor de vijfde keer in Den Haag (Zeeheldenkwartier) het festival georganiseerd. Je kunt hier de ontwerpers ontmoeten, ze vragen stellen en ze vertellen het verhaal achter hun ontwerp. Daarnaast kun je een rondleiding krijgen en lezingen en workshop volgen. Klinkt goed toch?

Ik woon toch al een aantal jaren in Den Haag maar voor mij was het dit jaar de eerste keer. Als het aan mij ligt ook zeker niet de laatste keer. Naast zelf een rondje gelopen te hebben ben ik ook mee geweest met de rondleiding die Theo Bert Pot gaf. Hij liet ons zijn favorieten shops en ontwerpers zien. Zo kwam ik op plekken waar ik zelden kom en heb ik Den Haag weer een beetje beter leren kennen. Ik voelde mij een beetje een toerist in eigen stad! Veel van de shops kende ik nog niet en daar komt ook zeker een vervolg voor. Het was nu te kort om overal rustig door heen te lopen omdat er zo veel moois te zien is. Maar dat geeft helemaal niet, geeft gewoon een extra reden om binnenkort nog weer even terug te gaan.

Ook als je niet uit Den Haag komt is dit festival echt een aanrader. Je ziet zoveel moois! Ook leuk, is dat een hoop shops leuke kortingen hebben ter gelegenheid van het festival. Zo kocht ik met 50% de Muuto Restore tray opbergmand. Die stond al zo lang op mijn wishlist dat ik die dus echt niet kon laten liggen. Natuurlijk heb ik ook heel veel foto’s gemaakt, meer dan 100 zag ik later, oeps! Het was ook gewoon heel mooi allemaal! Hieronder een sfeerimpressie van deze super fijne en inspirerende dag!

 

The Fine Store

 

The Fine Store

 

Deze kleuren, liefde op het eerste gezicht! Studio Harm en Elke bij Woth

 

Zo bijzonder het lijkt een zeepbel tot dat je hem vanuit een ander perspectief fotografeert bij Woth

 

Geen zeepbel maar het zijn allemaal lamellen die ronddraaien, zo bijzonder! bij Woth

 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…… Bij van Vrienden

 

Deze kast wil ik!! Copy Paste naar mijn huis aub! Bij van Vrienden

 

En deze dan ook maar gelijk! Bij van Vrienden

 

Bij van Vrienden

 

De expositie van Yara Francken

 

Yara Francken

 

 

De geweldige shop van Sprinkelhop

 

Sprinkelhop

 

Electriciteitsfabriek

 

Wat een mooie winkel vol mooie spullen bij Edwin Pelser

 

Hi!! Muuto

 

Ik heb echt een mega zwak voor keramiek!!

 

 

 

Natuurlijk ook even langs bij een van de mooiste winkels van Den Haag de Yurt Store

 

Yurt Store

 

Ontwerp van Noortje de Brouwer in de Yurt Store. Noortje wil je door haar kunstwerk laten voelen en onze tastzintuigen herontdekken.

Mocht je nou vandaag nog geen plannen hebben dan is er goed nieuws! Je kan al dit moois vandaag ook nog zelf bewonderen. Voor meer informatie kun je het beste even kijken op de site van Festival Designkwartier. Zeker een aanrader en de moeite waard! Ik ga nog even nagenieten van de foto’s en wat ideeën die ik heb opgedaan uitwerken. Zo fijn dat dit soort dingen georganiseerd worden en wat woon ik toch in een mooie stad!

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial