Afgelopen week was het dan zo ver ik ging detoxen. Ik volgde een 3 daagse detox kuur van Juiz~s. Ik schreef al een blog over mijn redenen waarom ik dit deed (heb je die gemist je leest hem hier). Maar na deze, en mijn eerdere ervaringen wil ik ook graag wat tips met je delen. Een detox is zeker niet makkelijk en je moet echt wel even wat doorzettingsvermogen hebben maar daarna is het zo fijn!

Door het detoxen kick je af van suikers en reinig je, je lichaam. Wat voor mij een perfecte manier is om mijn lijf weer even te resetten en om gezond met voeding bezig te zijn. Na een detox kuur heb ik behoefte aan gezonde dingen, ik droom over salades! Ik kan dan ook weer zo genieten van simpele dingen en eerlijke producten. Maar nogmaals een detox is niet makkelijk en misschien ook niet voor iedereen weg gelegd. Wel wil ik mijn 10 tips met je delen die je het denk ik iets makkelijker kunnen maken.

 

10 tips voor een fijne detox

Plan je kuur

Het allerbelangrijkste wanneer je een detox wil gaan volgen, plan deze! Kijk in je agenda of het uit komt en je geen, of niet al te veel sociale verplichtingen hebt. Wanneer je een drukke werkweek hebt, of veel feestjes dan kan je beter wat later beginnen.

Wees lief voor jezelf!

Het klinkt misschien heel logisch maar wees lief voor je zelf, wees niet te streng en te hard voor jezelf!

Neem tijd voor jezelf

Neem tijd voor jezelf en ga iets leuks doen. Tijdens een detox is het fijn om even met jezelf bezig te zijn en dingen te doen waar je van geniet. Naast een leuk uitstapje is het ook heel fijn om te mediteren.

Ga rustig met je sapje zitten en geniet

Sla niet je sapje in een keer achterover maar ga even rustig zitten en probeer er van te genieten. Ik weet dat dit niet altijd makkelijk is omdat sommige sapjes niet zo lekker zijn maar probeer het toch. Hou het groter geheel voor ogen.

Serveer je sapje op een leuke manier

Klinkt misschien heel suf maar koop een mooi glas voor jezelf en serveer je sapjes op een leuke manier. Het oog wil ook wat en dan smaakt je sapje net wat lekkerder.

 

 

Kook vooraf maaltijden voor je gezin

Heb je nog meer gezinsleden, kook dan van te voren al wat maaltijden. Ik had van te voren een grote lasagne schaal gemaakt en de rest van de maaltijden in huis gehaald. Tijdens een detox wil je liever niet naar de supermarkt.

Als het kan neem een paar dagen vrij

Ik heb voorgaande detox kuren altijd gevolgd terwijl ik aan het werk was maar dit keer was ik thuis. Ik weet dat het misschien lastig is om alle dagen vrij te nemen maar ik kan het je zeker aanraden. Je kan dan nog meer bezig zijn met jezelf en het wat rustiger aan doen. Mocht je maar een dag vrij kunnen nemen doe dit dan op de tweede dag, deze is het vaak zwaarst.

Neem een extra laagje kleding mee

Dit is echt geen overbodige luxe want je hebt het snel koud!

Ga op tijd naar bed

Zorg goed voor je zelf en ga lekker op tijd naar bed. De avonden zijn best zwaar en om te voorkomen dat je gaat snacken kun je beter gewoon gaan slapen.

Kijk vooruit

Ik vind het altijd fijn om vooruit te kijken en ben dan ook al bezig tijdens mijn kuur bezig met het verzamelen van lekkere gerechten. Ik probeer voor mijn opbouwperiode een menu klaar te hebben liggen.

 

 

Dit keer volgde ik in tegenstelling tot voorgaande jaren dus mijn  detox bij Juiz~s en dat was zeker voor herhaling vatbaar. Zo fijn om niet zelf te hoeven na denken of ik alle boodschappen heb, wel voldoende binnen krijg en geen gedoe om de sappen te maken.  Het is echt een hele luxe manier om te detoxen en de sapjes zijn ook allemaal goed te doen, oke behalve een! Het laatste sapje met paprika en peper was echt niet lekker. Maar goed hij is wel gezond denk ik dan maar. Zeker een aanrader dus de detox van Juiz~s en ook goed om vol te houden. Mocht je gaan detoxen dan hoop ik dat je wat aan deze tips en vergeet niet dag 2 is altijd erg zwaar maar hou vol!! Daarna wordt het beter!

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial