Morgen is het dan zover ik start weer met een detox kuur. Een keer per jaar krijg ik altijd heel erg de kriebels om te detoxen. De eerste keer dat ik dit deed is denk ik alweer een jaar of 5 geleden, en sindsdien probeer ik het elk jaar minstens een keer te doen. Natuurlijk niet toen ik zwanger was, toen heb ik even een jaar overgeslagen. Ook dit jaar is dus geen uitzondering en start ik weer met een detox.

Ik krijg altijd heel veel vragen waarom ik dit doe? Eigenlijk is het antwoord hierop heel simpel omdat ik mij er heel lekker door voel. Ik zal niet liegen makkelijk is het niet maar als je ergens moeite voor moet doen zal je er uiteindelijk ook zo veel meer plezier van hebben.

 

Wat is detoxen?

Leuk zo’n detox kuur maar wat is het eigenlijk? Tijdens een detox kuur eet je niet maar drink je sappen van groente en fruit. Doordat je niet eet krijgt je lichaam tijd om zich zelf te reinigen en te ontdoen van allerlei rotzooi wat zich ophoopt in je lichaam. Hoe langer je een kuur doet hoe dieper het resultaat zal zijn. Tijdens een detox kuur kick je af van allerlei verslavingen en slechte eet gewoontes. De bekendste en belangrijkste voor mij is de suikerverslaving. Dit is ook best een heftige, de eerste paar dagen kan je ook behoorlijk hoofdpijn krijgen van het afkicken. Ook zul je een witte afscheiding op je tong krijgen of meer pukkeltjes dan normaal. Dit is eigenlijk alleen maar goed, dat wil zeggen dat de rommel je lijf uit gaat.

Misschien vraag je jezelf af waarom ik dit dan doe als ik hoofdpijn, pukkeltjes etc. krijg. Simpel, dit is slechts van tijdelijke duur en wat er over blijft is een stralende huid, meer energie in mijn geval geen buikpijn meer en geen suikerverslaving. Een detox is als het ware een harde reset van je lichaam. Dit is ook de manier waarop ik het altijd zie, een reset om daarna weer gezond verder te leven. Door een detox waardeer je weer om de goede dingen te eten. Natuurlijk val je van een detox ook af, is ook niet zo raar want je eet niet maar drinkt alleen sapjes. De kilo’s die er af gaan zijn natuurlijk mooi mee genomen maar mogen voor mij nooit een doel op zich zelf zijn. Als je na een detox weer gewoon gaat eten zitten deze kilo’s er namelijk ook zo weer aan. Het bekende jo jo effect. Het kan natuurlijk wel een super fijne start zijn om er na te lijnen of gezond te eten. Je zal daarna ook zo veel meer genieten van gezond eten.

Hoe pak je het aan?

Als je besluit om een detox kuur te gaan doen, plan deze dan! Ga niet zo maar van start maar kijk ook in je agenda of het uitkomt. Als je nog nooit een detox hebt gedaan start dan niet gelijk met een kuur van 6 dagen maar bijvoorbeeld met 3 dagen. Je kunt detoxen op verschillende manieren. Je kunt de sapjes zelf maken of je besteld een pakket een krijgt alle sapjes die je nodig hebt voor deze kuur.

Ik heb tot nu toe altijd een detox kuur gevolgd waar ik zelf de sapjes heb gemaakt. Ik heb hiervoor het boek Groene Sapjes gebruikt. In dit boek zit een schema voor een detox kuur en daarnaast staan er heel veel sapjes in die ook na je kuur nog fijn zijn.

Dit jaar ga ik een andere kuur volgen namelijk die van Juiz~s. Bij Juiz~s kan je kant en klare koudgeperste sappen bestellen voor je detox kuur. Je kunt kiezen of je een kuur wilt van 3, 5 of 6 dagen. Naast de detoxkuren kan je ook kiezen voor andere pakketen bijvoorbeeld een maandpakket met een sapje voor elke ochtend. Goed begin van je dag. Alle sapjes worden worden nadat ze gemaakt zijn direct ingevroren waardoor alle vitaminen en mineralen bewaard blijven. Je krijgt het ook bevroren thuis geleverd. Mijn vriezer ligt nu dus vol met al deze mooie sapjes.

 

 

Wat ik echt heel fijn vind aan het pakket Juiz~s is dat ik zeker weet dat ik voldoende voedingsstoffen binnen krijg. Over het menu is goed na gedacht en ik hoef mij daar niet meer mee te bemoeien. Daarnaast vind ik de verhoudingen van de sappen ook heel goed. Nadruk ligt echt op de groente en niet op het fruit zoals bij sommige andere sappen. Te veel fruitsuiker zijn ook niet goed voor je. Je kunt het eten echt los laten en hoeft nergens aan te denken, dat vind ik heel fijn! Die energie kan je dan mooi in jezelf steken. Naast de sapjes zitten er ook voor elke dag zakjes ongebrande nootjes bij, voor bij het diner. Zo heb je toch nog een kleine bite!

Klaar om te starten

Ik start morgen dus met de detox kuur. Ik volg een kuur van drie dagen en als het goed gaat zal ik daar nog een paar dagen achter aan plakken. Mijn schema voor dag 1 ziet er als volgt uit:

 

Nog een aantal tips voordat je start met een detox kuur:

Eet drie dagen voor je start met de detox kuur geen suikers meer, geen rood vlees en zo min mogelijk koolhydraten.

Plan je kuur!

Bereid van te voren eten voor, voor de rest van je gezin.

Heb je nog vragen over de detox kuur stel ze dan gerust. Ik ben ook heel benieuwd of jij wel eens een detox kuur hebt gevolgd en wat jouw ervaringen zijn. Mocht je het ook willen gaan doen kijk dan even op de site van Juiz~s voor een leuke korting!

Volgende week deel ik nog meer tips met je en mijn ervaringen. Wish  me luck!

Liefs, Sanne

 


Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Juiz~s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial