Wat was het genieten van het weer de afgelopen dagen en ook vandaag is het weer super. Heerlijk buitenspelen en genieten van elkaar. Bij al dat mooie weer is een ding natuurlijk wel heel belangrijk, smeren met zonnebrand! Beau heeft echt nog een heel licht huidje en ik zou het vreselijk vinden als hij verbrand. Het lijkt er op dat hij mijn huidtype heeft en dat is een gevoelige en lichte huid. Veel smeren dus maar niet alles valt goed.

Tot nu toe heeft hij van alle zonnebrand die ik gesmeerd heb uitslag gekregen. Op Instagram deed ik laatst in mijn stories een oproepje welke zonnebrand andere mama’s gebruiken voor hun kindjes (met een gevoelige huid). Ik kreeg echt ontzettend veel tips dus ik besloot deze met jullie te delen en wie weet heb jij er ook wat aan.

 

 

Laat ik om te beginnen vertellen welke zonnebrand voor ons dus niet werkt: Nivea, Garnier, Hema, Etos huismerk, Vision en alle overige geparfumeerde zonnebrand crèmes
Niks mis met deze merken maar voor Beau zijn ze dus geen goede match. Dus op zoek naar iets anders. Mocht jij hebben gereageerd op mijn oproep nogmaals dankjewel! De tips die ik kreeg zijn de volgende:

Louis Widmer
Dr. Jetske Ultee
Vision
Naïf
Badger zonnebrand
Linea mamma zonnebrand)
Biodermal
P20
dr. Leenarts
Lovea

Genoeg keuze zou je zeggen maar hoe kies je hier nou een van? Zonnebrand is niet heel goedkoop en ik vind het ook zonde om iets te kopen en vervolgens na drie keer smeren achter te komen dat hij er niet tegen kan. Ik vind het ook lastig om te achterhalen waar Beau niet tegen kan, er zitten zo veel ingrediënten in maar ik denk dat het stofje Oxybenzone sowieso een trigger is. Op de blog van Dr. Jetske Ultee staat een lijst met goede en slechte zonnefilters. Aanrader om even te lezen!

Een tip; kijk of er een mini variant is van de zonnebrand, ik weet niet of alle merken dit hebben maar Vision heeft dit in elk geval wel. Die heb ik dus naar aanleiding van de tips geprobeerd maar zonder succes. Ook hier zit Oxybenzone in en dat is dus geen goede zonnefilter aldus het artikel van dr. Jetske Ultee. Een andere tip; bij de Etos mag je eventueel de zonnebrand terug brengen als je kindje er na twee keer smeren niet tegen kan. Check dit wel even bij je eigen Etos om teleurstellingen te voorkomen.

 

Na het lezen van het artikel en alle tips heb ik een mini tube besteld van de zonnebrand van dr. Leenarts. Hier zitten verantwoorde zonnefilters in, geen nanodeeltjes en geen Oxybenson. Daarnaast heeft deze zonnebrand een huid en allergie keurmerk. Ik heb nu een 15 ml en 30 ml besteld en als het werkt kan de 30 ml mooi in zijn mandje op de crèche.

Ik hoop dat je wat aan de tips hebt en staat er een merk niet tussen waar jij goede ervaringen mee hebt laat het hier onder dan even weten!

Liefs, Sanne

1 thought on “Tips voor een goede zonnebrand

  1. Wat vervelend he! Ik heb het bij Mosi alleen als hij op de creche is ingesmeerd, thuis had ik toevallig al iets waar hij goed tegenkan. Gewoon omdat ik hetzelfde gebruik als voor mezelf (biodermal) Slim om het in zijn mandje te leggen, en ik hoop dat je het juiste product nu hebt gevonden. Zon ze;)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial