Stiekem vind ik de rubriek ‘binnenkijken’ denk ik wel het leukst. Ik kom op de mooiste plekjes, ontmoet de leukste mensen en krijg zoveel inspiratie. Natuurlijk vind ik dat leuk om met jullie te delen en om er over te schrijven. Maar naast de mooie interieurs binnen, mogen we buiten nu zeker niet vergeten. Met de zomer in aantocht, trekken we weer meer naar buiten en maken het ook daar weer gezellig. Buiten is het nieuwe binnen, en zo is ook mijn nieuwe rubriek ‘buitenkijken’ ontstaan. Natuurlijk bijt ik zelf het spits af!

Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om de balkons zomerproof te maken. Wij hebben dan wel geen tuin, maar wel drie balkons. We hebben een balkon bij de woonkamer, een bij de keuken en een bij onze slaapkamer. Het balkon bij de woonkamer wordt gebruikt door ons alle drie maar met name door Beau. Hij vindt het heerlijk om hier te spelen en te scharrelen. Dat was dan ook het uitgangspunt voor dit balkon, het moest gezellig maar ook met voldoende speelruimte. Dit was nog best een uitdaging want heel groot is het niet maar ik denk dat het wel geslaagd is.

 

De hoogte in

Omdat ik dus niet allemaal planten op de vloer kwijt kon vanwege de speelruimte ben ik de hoogte in gegaan. Ik kocht plantenhangers en heb die aan de muur gehangen. Dit werkt heel fijn, de donkere stenen muur is hierdoor gelijk een beetje doorbroken. Verder heb ik naast plantenhangers ook wat macramé hangers gemaakt om kaarsjes in te doen. Een beschrijving hoe ik deze gemaakt heb vind je hier.

 

 

 

Omdat plantjes toch niet mogen ontbreken heb ik gekozen voor twee grote potten met dezelfde plantjes in een pot. Snap je mij nog? Ik ben een beetje een autist als het op plantjes aankomt. Ik hou van dezelfde kleuren en dezelfde planten in een pot. Dit vind ik veel rustiger. Nou hoop ik natuurlijk dat jij zegt, ‘oooh dat heb ik ook!’ of ben ik de enige gek?! Ik verwonder mij ook heel vaak in het tuincentrum over andermans karretjes, of beter gezegd de inhoud ervan! Maar goed tot zo ver mijn confessies over kleuren en de keuze voor de planten. Er moest ook gespeeld kunnen worden op het balkon. Ik heb een fruit kistje dat eerst binnenstond buiten gezet voor Beau’s speelgoed. Misschien dat ik hier nog een zandbak van maak maar ik twijfel nog. Heb niet zoveel zin in overal zand en met het strand om de hoek misschien ook niet echt nodig.

 

 

 

 

Als we lekker een middag buitenspelen dan leg ik ook de speelmatjes van binnen naar buiten, zo fijn! Ze passen precies naast het fruitkistje en zo kan Beau heerlijk spelen en als Beau op bed ligt kan ik heerlijk zonnen. Een familie balkon is ontstaan, een balkon met een plekje voor ons alle drie.

Een oase van rust

Het balkon bij de slaapkamer is een iets ander verhaal, dit is namelijk mijn plekje! Vriendlief zit hier nooit en ook Beau komt hier eigenlijk niet. Een plekje voor mij dus, waar ik heerlijk kan bijkomen en mijn batterij kan opladen. Ik wilde hier graag plantjes maar ook weer niet te veel, het is niet groot en ik moet wel mijn kont kunnen keren. Best weer een uitdaging. Ook hier ben ik iets de hoogte in gegaan en heb ik wederom gebruik gemaakt van een fruitkistje maar dan net iets anders. Door het fruitkistje op zijn kant te zetten, heb ik gelijk een mooi kastje voor kussen of dekens.

 

 

 

 

De stoel stond eerst binnen maar heeft nu hier een fijn plekje gekregen. Het is voor een balkon misschien best een grote stoel maar hij zit zo lekker. Dit is een stoel waar ik heel de dag/avond comfortabel op kan zitten en dat vind ik niet geheel onbelangrijk. Lekker zitten en ontspannen dat is immers de bedoeling van dit balkon.

 

 

 

De balkons zijn af en het mooie weer komt er weer aan, ik kan er dus heerlijk van gaan genieten. Heb jij ook een fijne tuin of balkon en lijkt het je leuk als ik een keer langs kom om te fotograferen? Stuur mij dan gerust een mailtje of berichtje hieronder en wie weet staat jouw tuin/balkon binnenkort ook in de deze nieuwe rubriek.

Moet jij nog veel doen in de tuin of kan je van het mooie weer gaan genieten?

 

Liefs, Sanne

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial