Een tijdje geleden besloot ik, vrij impulsief, ik wil een poppenhuis!! Ik kwam op Instagram en Pinterest zulke leuke plaatjes tegen dat ik dacht, dat wil ik ook. Heerlijk lekker zo’n mini huisje inrichten. Want of het nou een normaal huis of een poppenhuis is, beide zijn super leuk om te stylen en in te richten.

Ik had ergens de hoop om een kringloop gelukje te vinden maar ik had zowel op Marktplaats als in diverse kringloopwinkels geen geluk. Wat nu? Ik was namelijk ook niet van plan om nog heel lang te wachten (iets met ongeduldig) en ik wilde er ook niet heel veel geld aan uitgeven. Wie is dan je redder in nood? Juist, de Ikea!! Zoals zo vaak hebben zij wel een budget vriendelijke budget oplossing en dus ook voor een poppenhuis, yes! Lui als ik ben, heb ik hem direct online besteld (zo fijn dat dat tegenwoordig ook bij de Ikea kan). In afwachting van het poppenhuis ging ik helemaal los met inspiratie op doen. Op Pinterest heb ik een bord vol ideeën verzameld en ook op Instagram ben ik een aantal toffe feeds gaan volgen.

 

Klussen met Bob de Bouwer

Eindelijk werd het poppenhuis bezorgd en konden we starten. Om te beginnen met het in elkaar zetten van het huis, met mijn kleine Bob de Bouwer was dat geen enkel probleem. “Mama goevendaai?” Ja liefie, geef jij mij maar een schroevendraaier! Het onderste deel van het poppenhuis bestaat uit twee delen maar daar wilde ik een groot gedeelte van maken. Een stuk ruimtelijker. Het poppenhuis heeft boven twee kamers maar ik wilde graag een extra kamertje maken op de zolder. Dat heb ik gemaakt van het hout van een wijnkistje. Ik heb het plankje op maat gezaagd, nou ja op maat? Eigenlijk net een millimeter te groot waardoor ik moeite moest doen om hem er in te krijgen maar hij dus ook gelijk vast zat.

Voordat het inrichten kon beginnen heb ik het poppenhuis helemaal wit geverfd behalve de vloeren. Zo lijkt het net alsof je een mooie houten vloer hebt. Nadat het hele huis wit was ben ik gaan nadenken over een kleurtje op de muren. Ik wilde eerst graag behangen maar dat werd lastig en achteraf misschien ook maar beter. Nu is het een stuk rustiger. In de woonkamer heb ik heel zacht grijs op de muur gedaan en in de bovenste twee kamer twee tinten groen/mint. De kleur is Early Dew maar dan met meer wit erbij en voor de linkerkamer met nog meer wit er door. Toch twee kleurtjes maar wel uit het zelfde kleurenpallet.

 

Laat het stylen maar beginnen

Terwijl de verf moest drogen was ik ook al druk bezig met het haken en naaien van kussentjes, kleedjes, dekentjes, knuffeltjes etc. Zo leuk om te doen en nog leuker is dat ik samen met een Instagram vriendinnetje ook een swap deed. Ik maakte (of kocht) mooie spulletjes voor haar en zij deed dat voor mij, of eigenlijk voor ons natuurlijk. Dat bleek echt de perfecte match, ik had namelijk best al wat genaaid maar het ontbrak nog aan een hoop leuke spulletjes en accesoires. En daar heeft Lotje voor gezorgd, zo maakte zij posters voor aan de muur, kleide broodjes en croissantjes, maakte een zeilbootje, zorgde voor een plant en in haar swap zat nog veel meer leuks. Favoriet bij Beau de groene dino en de broodjes, hij voert graag de Sony Angels. Ik blijf dat bijzonder vinden om iets voor elkaar te maken. Zo heb ik Lotje trouwens ook leren kennen, zij heeft ruim een jaar geleden ook een swap voor ons gemaakt. Bijzonder he?!

 

 

Waarschuwing: werkt verslavend!

Natuurlijk heb ik ook het een en ander gekocht of nog op het oog. Ik moet namelijk nog een toffe eethoek en een keuken. Mocht je zelf ook nog op zoek zijn naar leuke shops dan heb je misschien wat aan de onderste shops. Allemaal super leuk!

Project Dollhouse

Skattich

Sweet Dollhouse 

Tiny little cactus 

Philip Nuveen (super mooie miniatuur design stoeltjes)

Little Sissy

Wel een kleine waarschuwing, het werkt enorm verslavend! Je hebt tegenwoordig zulke leuke spulletjes voor in het poppenhuis. Ik vind zelf een combinatie van kopen en maken het allerleukst. Eigenlijk net als in mijn eigen huis. Naast het feit dat ik enorm plezier heb gehad tijdens het maken van het poppenhuis is het ook dik genieten om te zien dat Beau er blij mee is. Jongens kunnen dus ook prima met een poppenhuis spelen. Als hij wakker wordt en de kamer in loopt gaat hij als eerste met het poppenhuis spelen zo lief! Natuurlijk moet dan eerst alles er uit om het er vervolgens op zijn manier weer in te zetten. Stylist in de dop!

 

 

 

Heb jij een poppenhuis voor je kindjes? Ik kan het je in elk geval zeker aanraden en mocht je nog niet overtuigd zijn van mijn poppenhuis check dan zeker ook even mijn Pinterest bord!

Liefs, Sanne

2 thoughts on “Project Poppenhuis!

  1. Ahhh zo lief!! Rode wangen hier haha… Was super leuk om te doen. Heerlijk om Beau zo te zien spelen en genieten! Ben heel benieuwd hoe de rest van jullie huis er tzt uit komt te zien. Veel liefs xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial