Yes, de lente is begonnen en het zonnetje schijnt! Dit weekend is het eerste weekend met fijne temperaturen en veel zon, en wat geniet ik daar van. Ik merk, en met mij velen andere, dat iedereen er blij van wordt. Heel Instagram staat vol met blije berichtjes over de zon en dat snap ik natuurlijk wel. Door de voorspellingen voor dit zonnige weekend ben ik ook maar vast door de kasten gegaan. Even kijken wat Beau nog past van vorig jaar, wat er nog geshopt moet worden en wat ik zelf kan maken!

Zelf maken?

Ik koop veel kleding voor Beau maar in zijn kast hangen ook aardig wat items die ik zelf heb gemaakt. Niet alleen super leuk om te doen maar ook wel goed voor de portemonnee. Ik hou best wel van een printje op een broekje en we kennen vast allemaal wel toffe merken die dat verkopen maar goedkoop zijn ze niet. Een stukje stof is dan een stuk goedkoper! Onze stoffenwinkel knipt vanaf een halve meter en daar kan je tot en met maat 98 makkelijk twee leggings uit halen. Het ligt natuurlijk aan de stof maar gemiddeld ben je tussen de €5,- en €10,- kwijt voor een halve meter. Twee toffe broekjes dus voor max een tientje, heb je gelijk een leuk cadeautje voor iemand anders.

 

Geen patroon, geen probleem

Mocht je weinig ervaring hebben dan is dat echt geen probleem. Een legging naaien is een perfecte manier om te oefenen, het is allemaal redelijk rechttoe rechtaan. Voor de legging kan je een bestaand broekje/legging die je in de kast hebt liggen heel goed als patroon gebruiken. Vouw het broekje en de stof dubbel en leg het broekje er op. Zorg dat je de stof een centimeter groter knipt in verband met de naairanden. Ook de hoogte bij de taille moet je iets extras rekenen omdat je de stof dubbel slaat en naait voor het elastiek. Aan de onderkant kan je er een zoom in naaien hou hier dan ook rekening mee met knippen maar je kan hem ook zo laten met een rauw randje. Voordeel van tricot, het rafelt niet.

 

 

 

Als je de patronen hebt uitgeknipt leg je de stof open met de goede kant op elkaar. Zet de zijkanten tot met aan het kruis even vast met wat spelden en naai ze vervolgens aan elkaar. Gebruik met naaien een steek die ook iets kan oprekken. Daarna vouw je de stof open leg je de benen op elkaar en naai je de binnenkant van de benen aan elkaar. Je ziet nu al het model van het broekje en dan ben je dus ook bijna klaar! Pak een elastiek naar de uiteindes aan elkaar en dan maak je hem met spelden vast aan het broekje en sla je de stof er over heen. Dan naai je rond om het broekje en dan zit je elastiek dus vast en is het broekje gesloten. Dan kun je kiezen om een zoom aan de onderkant te maken, spelt dit af en dan naai je hem weer rondom. Ik heb er voor gekozen om het dit keer niet te doen bij de broekjes en heb ze wat langer gemaakt zodat ik het pijpje kan omrollen. Ik vind dat zelf heel leuk staan maar het is ook wel een klein beetje gemakzucht, zo ben je namelijk nog sneller klaar!

 

 

 

 

 

 

Als je dan toch bezig bent kan je natuurlijk ook wel gelijk nog een broekje naaien, en nog een en misschien nog wel een, toch? Ik krijg vaak te horen van mensen dat ze dat echt niet zelf kunnen horen maar ik kon het een paar jaar geleden ook echt niet. Ik ben heel erg een doener en leer gaandeweg, zo ook dus met naaien. Gewoon een leuk stofje uitzoeken en proberen. Want zeg nou zelf hoe leuk is het om je kind in een zelf gemaakt broekje te zien lopen!

Ik ben heel benieuwd of jij binnenkort ook achter de naaimachine kruipt, laat je het weten als je dat doet? Zou ik heel leuk vinden. Mocht je nog vragen hebben of als iets niet helemaal duidelijk is mag je mij altijd een berichtje sturen. Veel plezier in elk geval!

Liefs, Sanne

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial