Een tijdje geleden zag ik het fenomeen “bullet journal” op Instagram voorbij komen, en nieuwsgierig als ik ben moest ik natuurlijk weten wat dit was. Ik had er namelijk nog niet eerder van gehoord. Wat blijkt een bullet journal is een soort dagboek wat helpt om overzicht te houden in je dagelijkse leven maar er kan dus ook wat meer diepgang in zitten. Een plek voor al je to do lijstjes, actiepunten of andere doelen. Ik ben een sucker voor to do lijstjes maar raak ze ook altijd kwijt aangezien ik ze overal in schrijf. Een vaste plek is dus wel handig!

 

Sucker voor lijstjes en schriftjes

Ik ben dus een mega sucker voor lijstjes maar ook voor notitie boekjes. Weet je niets te geven, een nieuw notitieboekje doet het hier altijd heel erg goed. Ik heb een aardige voorraad maar je hebt er nooit genoeg, toch? Het enige probleem is dus dat ik geen vaste plek had voor mijn lijstjes en 10x hetzelfde lijstje op schreef, niet heel handig. Daarnaast had ik ook wel behoefte aan een plek om zo nu en dan mijn gedachte wat meer te laten gaan of om doelen voor mezelf te stellen. Want doelen stellen is leuk maar dan moet je er ook wat mee doen. En dus leek een bullet journal de perfecte manier om rust te creëren in de chaos van lijstjes.

 

Bij het starten van een bullet journal hoort natuurlijk ook een nieuw boekje. Omdat ik ook wilde tekenen en quotes wilde plaatsen is een boekjes met puntjes het fijnst. Hierdoor word je niet gehinderd door lijntjes. Ik kocht mijn boekje bij Studio Ins & Outs, dat was liefde op het eerste gezicht. Stoer, origineel een ook lief door het beetje roze.

 

Hoe start je een bullet journal?

Het makkelijkst is om te beginnen met een inhoudsopgave, dan hoef je niet constant door je boekje te bladeren als je iets zoekt. Pagina’s nummeren is dus ook wel handig! Ik gebruik mijn bullet journal niet als agenda maar vind een maandoverzicht wel lekker. Daar begin ik dus elke maand mee en daar probeer ik dan ook iets moois van te maken. Ik kan niet echt tekenen maar dit is wel heel leuk om te doen en met wat takjes, bloemetjes en mooi lettertype kom je een heel eind.

 

 

 

 

Naast het maandoverzicht heb ik er ook doelen voor Style by Sanne in gezet, zo nu en dan vul ik hier iets aan als iets mij te binnen schiet. Zo wil ik mij dit jaar echt inschrijven in het KVK en mijn opleiding interieur stylist afronden.

 

 

Ik maak per maand een to do lijstje, een stuk overzichtelijker en ik probeer ook echt realistisch te zijn. Een onhaalbare to do lijst werkt nou eenmaal niet heel motiverend! Als er een drukke dag aankomt maak ik ook wel eens dag, to do lijstje. Verder plan ik mijn onderwerpen voor nieuwe blogs en schrijf ik ook nieuwe ideeën op die ik wil uitwerken. Super handig om aan het begin van de maand al te weten, wat wanneer online komt. Tuurlijk zit er ook ruimte in voor spontane acties maar dit geeft wel meer rust.

 

 

 

Wat voor mij ook heel fijn werkt maar heel persoonlijk is, is een stressmeter. Welke aspecten in mijn leven zorgen voor stress en hoe kan ik zorgen dat deze minder worden. Het lijkt zo logisch maar soms is het goed om hier eens naar te kijken en gewoon wat aan te doen. Sowieso kan het al helpen om het op te schrijven. Dit is voor mij wel een van de redenen geweest waarom ik wilde starten met een bullet journal. Ik wil rust in mijn hoofd en lijf en stress en chaos ordenen. Je snapt misschien ook wel dat mijn bullet journal best heel persoonlijk is. Naast het overzicht, helpt het mij ook op een andere manier ontspannen. Ik vind het heerlijk om te kleuren en tekenen in mijn boekje en om er af en toe een inspirerende quote in te gooien. Je merkt zeker wel dat ik fan ben he?! Ik ben heel benieuwd of het jou ook wat lijkt om een bullet journal bij te houden? Ik kan het je in elk geval zeer aanraden!!

Liefs, Sanne

2 thoughts on “Rust en orde in de chaos!

  1. Leuk Sanne! Ik ben wel benieuwd naar de pagina’s. Leuk om af en toe te posten hoe je ze vorm geeft! En het idee van rust in je hoofd en concrete, haalbare doelen spreekt me ook wel aan.

    1. Hi Danielle, Dankjewel! Ik zal op Instagram sowieso af en toe wat posten maar ik zal over een tijdje er ook weer een blog aan wijden hoe het bevalt. Tot nu toe dus in elk geval heel fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial