Vorig weekend was het dan zo ver, de babyshower van mijn vriendinnetje! Een top secret project waar ik afgelopen weken met een aantal vriendinnen aan heb gewerkt. Zo leuk om te doen maar man, wat kan ik slecht geheimen bewaren. Dat is echt niets voor mij! Maar, het organiseren van een feestje vind ik dan wel weer heel erg leuk en natuurlijk helemaal een babyshower. Het blijft bijzonder als een vriendinnetje zwanger is en je het van dichtbij allemaal mee mag maken. Omdat ik het organiseren zo leuk vond om te doen en er nog even van wil nagenieten leek het mij leuk om deze mooie dag met jullie te delen. Misschien heb je binnenkort ook wel een babyshower en heb je nog wat inspiratie nodig dan zou ik zeker verder lezen!

De locatie!

Nadat we via datumprikker een datum hadden gekozen konden we een locatie kiezen. We waren er al snel over uit dat dit ergens anders zou zijn dan bij de mama to be thuis en waar is het dan leuker om te doen dan een van haar favoriete tentjes; de Yoghurt Barn. We hadden heel luxe, de hele bovenverdieping voor onze groep en dat is wel een aanrader! Je hoeft geen rekening te houden met andere gasten en kan doen en laten wat je wilt. Ruimte hadden we zeker en wat voor een! Er hing een heel fijn industrieel sfeertje door de mooie bakstenen muur, industriele lampen en mooie zware houten tafels, het perfecte decor voor onze roze invasie. Want bij een babyshower hoort natuurlijk wel versiering!

Roze, gouden glitters en veel ballonnen

Het zal vast geen verrassing zijn dat roze de boventoon voerde in de versieringen maar ook goud en wit hebben we terug laten komen in de versiering. Een mooie tegenhanger tegen het zoete roze. Als je een babyshower organiseert wil je natuurlijk dat het er mooi uit ziet maar je wilt ook niet heel veel geld uitgeven aan versieringen. Een cadeautje geven is namelijk ook wel erg leuk en dus heb ik de tip voor je; kijk even op Aliexpress. Ik ben normaal niet zo van spullen bestellen via Ali maar voor versieringen voor een feestje vind ik het super. Meestal gooi je het daarna toch weer weg en dat is dan ook niet zo erg. Je moet alleen wel zorgen dat je op tijd besteld want vaak duurt het wel even. Ik heb via Ali slingers, papieren bollen (hoe heten die dingen?!) en heel veel ballonnen in allerlei soorten en kleuren gekocht. Verder had ik ook nog wat leuke prikkertjes van de Xenos voor in de hapjes. Wat heel fijn was bij onze locatie dat we de versiering volledig zelf mochten doen en het kon hun niet gek genoeg. Dat hoef je ons geen tweede keer te zeggen!

 

Als blijvende herinnering hebben we met de vriendinnen een boekje gemaakt. Hier hebben we printables gebruikt via Pinterest, we hebben een wens voor de baby opgeschreven. Leuk voor de mama om terug te lezen maar ook zo leuk voor de kleine meid later! Natuurlijk moesten daar ook foto’s bij en we hebben een voorspelling gedaan voor de geboortedatum en de naam. Ik ben benieuwd of iemand in de buurt zit met zijn gok. Wat we ook via Pinterest hebben is een moderne variant op het gastenboek. Een lief klein konijntje en die heeft roze ballonnetjes in zijn hand, op elk ballonnetje staat een naam. Dit soort dingen kosten weinig geld maar zijn wel echt de kers op de taart, het wordt hier een stuk persoonlijker door.

Bij een babyshower horen ook wel spelletjes of een activiteit. Wij kozen voor mijlpaalkaartjes maken, makkelijk, leuk en iedereen kan mee doen. Geen vieze babyhapjes proeven dus voor ons! 🙂

Natuurlijk horen er ook cadeautjes bij!

Wat was het een heerlijke middag en nog fijner om mijn vriendinnetje zo te zien genieten. Daar doe je het ten slotte voor! Zoals jullie weten ben ik gek op handgemaakte spulletjes en het zal dan ook geen verrassing zijn dat ik dit heb gegeven. Ik heb zelf een konijntje, een speelkoord, een mandje en een bijtring en een speendoekje gemaakt en er zaten ook nog slofjes in van Studio LL, zo schattig. Ik kan niet wachten om mijn kleine vriendinnetje te ontmoeten!

 

Denk je dat ze het leuk heeft gehad als je af moet gaan op deze foto?! 🙂 Hebben jullie wel eens een babyshower georganiseerd?

 

Liefs, Sanne

1 thought on “Tips en tricks voor een geslaagde babyshower

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial