Vorige week raasde er een enorme storm over het land, een storm die mijn plannen voor die dag aardig in de war schopte en de nodige schade achterliet, maar het was ook een storm die bij mij voor nieuwe inspiratie zorgde. Op vrijdagochtend liep ik buiten met de hond en overal waar ik keek lagen takken, en daar wilde ik wat mee doen. Hoe leuk is het om van niets, iets te maken, en dus ging mijn hoofd overuren draaien wat ik daar nou eens mee kon doen…

Al snel had ik bedacht dat ik er een spelletje mee wilde maken. Beau is nu heel erg bezig met het leren van kleuren en daar wilde ik wat mee doen. Verder vind ik het hout ook super in zijn kamertje passen dus daar moest het ook komen. Nu alleen nog mooie takken scoren en daar kon ik wel wat hulp bij gebruiken. Beau en ik zijn samen op ‘takkenjacht’ gegaan, we hoefde er niet eens voor naar het bos. De hele stoep lag er vol mee en we hebben een paar mooie uitgekozen.

 

 

Wat heb je nodig

Voor deze DIY’s heb je dus takken nodig, stokschroeven, restjes verf en een zaag is wel handig. Helemaal fijn is een elektrische maar ook met een handzaag is dit zeker goed te doen.

Voor de eerste DIY zaagde ik schijfjes hout van een tak. Dit is de basis voor mijn kleuren spelletje. Na het zagen heb ik de schijfjes even kort opgeschuurd en  vervolgens kregen ze allemaal een kleurtje. Van elke kleur twee schijfjes, het is namelijk de bedoeling dat Beau dezelfde kleuren bij elkaar gaat zoeken. Mijn inner montessori kind wordt hier zo blij van. Ben benieuwd of Beau het ook leuk vindt en het al snapt, vanmiddag maar eens gaan oefenen.

 

 

 

Voor de tweede DIY heb ik wederom een houten tak in stukken gezaagd maar dan wat grotere stukken. Dit worden de haken in Beau’s kamertje. Het formaat maakt dus niet zo veel uit en kan je zelf bepalen. Na het zagen even kort opschuren en dan hoef je alleen nog maar een stokschroef er in te draaien. Deze schroeven hebben aan beide kanten schroefdraad en zijn hier dus perfect voor.

 

 

 

Zo simpel maar zo leuk

Ik denk dat ik dit de leukste DIY projecten vind, makkelijk, snel en heel erg low budget. Verder ook een lekker gevoel om niet iets nieuws te kopen maar om het te doen met de spullen die je hebt of die om je heen te vinden zijn.

Mocht je nou ook iets leuks willen doen met takken kijk dan even op Pinterest, er zijn zoveel leuke ideeën. Wat dacht je van hangers van hout, of een mooie tak om kleren aan te hangen, zelfs een trapleuning kan je maken van een mooie stevige tak.

Liefs, Sanne

 

1 thought on “Met dank aan de storm, twee leuke DIY’s

  1. I simply want to tell you that I’m very new to blogging and site-building and actually enjoyed your web site. Probably I’m planning to bookmark your blog post . You certainly have amazing stories. Bless you for sharing your website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial