Afgelopen weekend was Beau lekker een weekend bij oma en had ik even tijd voor mezelf. Ik weet dat dit een enorme luxe positie is, die niet iedereen heeft, maar wat is het fijn om even je handen vrij te hebben. Aan de andere kant vind ik het ook heel moeilijk en mis ik hem ontzettend maar dat probeer ik maar zo veel mogelijk los te laten. Ik weet dat hij het hartstikke leuk vindt bij oma, dus dat maakt het wel makkelijker. En dus ging ik een weekend aan de slag met mijn studie.

Een moodboard als startpunt

De opdracht was; maak ik een kleurenplan voor Annemiek, een vlotte vrouw van dertig jaar. Ze klaagt over het gebrek aan sfeer in huis, ze vind het nu te kil. Annemiek heeft onlangs een nieuwe eettafel, bijzettafels en een buffetkast gekocht van kersenhout, deze moeten dus blijven in de woning. Verder heeft ze een wit/grijze plavuizen vloer, die ondanks dat ze hem niet mooi vindt, moet blijven. Uiteraard is dit een fictieve casus maar hier moest ik het ongeveer mee doen. De radartjes in mijn hoofd gingen al volop draaien, Ik begreep ook wel waarom het kil was in huis. een plavuizen vloer, wit en kersenhout is nou niet echt gezellig op het eerste gezicht.

Mijn eerste doel was een kleur vinden die mooi matcht bij de kersenhout. Al gauw kwam ik uit bij groen, ik vind dit een mooie combi bij het kersenhout. Op Pinterest ging ik aan de slag, om inspiratie te zoeken. Ik wilde namelijk naast het kleurenplan ook een moodboard maken. Dit is voor mezelf makkelijk om te gebruiken als uitgangspunt maar ook voor klanten werkt dit prettig. In het moodboard is de kleur groen uiteindelijk duidelijk te zien maar ook zie je twee roze tinten als accentkleur. Deze zorgen voor de extra warmte in het huis van Annemiek. Een moodboard kan je natuurlijk via Pinterest aanmaken maar ik doe dat meestal via Canva. Hier kan je kiezen uit meerdere formats, ideaal.

Vanuit dit moodboard ben ik verder gegaan. Omdat bij een kleurenplan ook stalen horen voor de meubels ben ik naar een verf, stoffen en behangwinkel gegaan. Heerlijk om hier te neuzen en inspiratie op te doen. Als het voor iemand anders is, is het ook leuk om net andere keuzes te maken als je voor jezelf zou doen of durven. Zo is de kleur groen niet heel vreemd hier in huis maar roze zal je hier niet snel zien. Niet omdat ik dit niet mooi vind hoor, maar vriendlief wordt er niet zo warm van.

Een warm, rijk en huiselijk interieur

Ik heb uiteindelijk gekozen voor een donkergroene velours stof voor de bank, dit geeft warmte aan de ruimte en staat mooi bij het kersenhout. Er komt een hoogpolig crème kleurig karpet op de vloer, de stoelen in de woonkamer worden een hele lichte groen kleur en de gordijnen zijn van linnen in midden groentint. Op de muren komen deze kleuren ook terug in combinatie met wit, of beter gezegd eiwit. Eiwit ipv echt wit geeft net wat meer warmte en dat kan deze ruimte bij de vrij kille en koude vloer wel gebruiken. Ook het houtwerk wordt de zelfde kleur wit maar dan van krijtverf. De accentkleur komen met name terug in accesoires zoals kussens, kaarsen, bloemen etc.  Ik moet alle stalen en kleuren nog aangeven in mijn op schaal getekende woonkamer, maar ik ben er nu al heel blij mee. Ik vind de combinatie erg mooi en ik denk dat het ook wel past bij de wensen van Annemiek.

 

Dat op schaal tekenen is best nog wel een dingetje, duurt lang en zo precies!

 

Een creatief proces in gang

Heerlijk om op deze manier bezig te zijn! Tijdens mijn inspiratie rondje op Pinterest en in de winkels voelde het constant als spijbelen terwijl ik dus eigenlijk met een opdracht bezig was, dan vind je het echt leuk toch? Heb jij wel eens een moodboard gemaakt en gebruikt voor een verandering in huis?

 

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial