Als de kat van huis….. zit de muis niet stil!! In mijn vorige blog vertelde ik dat ik bezig was met Beau’s speelhoekje en hoopte ik jullie volgende week het eindresultaat te kunnen showen. Maar je hoeft niet langer te wachten want het is AF!!!! Beau is dit weekend bij mijn moeder logeren en man, wat kan je een hoop doen zonder kind. Niet dat ik zou willen ruilen hoor, ik heb hem ook heel erg gemist maar het was wel even lekker om ongestoord door te kunnen gaan. Meestal moet ik activiteiten voor mezelf plannen tijdens zijn slaapje, maar nu kon ik dus de hele dag door! Door het vertrek van de kerstboom was ik mij erg bewust van een lege plek en ook dat ik hier iets leuks mee wilde doen voor Beau. Hij leest graag boekjes maar dat doet hij eigenlijk nooit aan zijn bureau. Hij komt vaak op de bank zitten, wat natuurlijk heel gezellig is, maar hij vindt een eigen plekje ook fijn. En dus wilde ik in het verlengde van zijn bureautje, speelmatrasje neerleggen. In eerste instantie wilde ik deze kopen maar ik kon niks vinden wat voldeed aan mijn eisen. Daarnaast zit er een verspringing in de muur en dus besloot ik dat ik ze maar gewoon zelf moest maken. En je weet inmiddels vast wel dat ik gek ben op een DIY project en niets uit de weg ga. Zoals dat meestal gaat bij mij, moest het er ook gelijk komen. Ik krijg dat dan echt niet meer uit mijn hoofd. Dus ik heb de maten opgemeten en ben naar het Polyether Paleis gegaan (geen grap, het heet echt zo) en daar hebben ze de schuimrubberen matjes voor mij op maat gemaakt. Eenmaal thuis dook Beau er gelijk op, dat was alvast een goed teken. Hij begreep de bedoeling.  

Nu de stofjes nog…

Het enige wat nog ontbrak waren leuke stofjes voor de hoesjes. En dus stuurde ik mijn Instagram vriendinnetje Linda een berichtje. Zij werkt bij Nooteboom Textiles een stoffen groothandel waar ze de mooiste stoffen maken en verkopen. Ik vroeg Linda of ze nog leuke stoffen hadden voor de speelmatjes. ‘ Ben je er klaar voor’ antwoordde ze, en er kwamen achter elkaar foto’s binnen. Foto’s van allemaal rollen stof….. Ik wil ze allemaal dacht ik! Ik zie altijd overal gelijk leuke projecten in en krijg zin om achter de naaimachine te kruipen. Een stoffenwinkel is voor mij echt een snoepwinkel en deze groothandel helemaal! Maar goed, mooie stoffen hadden ze dus wel nu nog kiezen. Geloof mij, dat is echt moeilijk uit het mooie en ruime assortiment dat ze hebben. Maar, het is gelukt, ik heb gekozen voor een groen printje en een grafisch printje met oker (hoe kan het anders) en zwart. Twee verschillende printjes, ik hou er van!

 

Zelf aan de slag?

Hoeslakentjes maken voor matrasjes is echt heel makkelijk. Mocht je het leuk vinden om ook te doen, op Pinterest vind je heel veel makkelijke beschrijvingen, bijvoorbeeld hier. Mijn hoesjes zijn iets anders door de verspringing van de muur maar mocht je vragen over het patroon hebben, let me know! Ik help je graag. Als je de hoesjes dan gemaakt hebt komt natuurlijk het allerleukste, ze om de matrasjes doen en stylen maar. Omdat ik nog wat stof over had heb ik er ook nog maar twee kussentjes bij gemaakt en samen met zijn letterkussens van House of Oelie is dit nu het perfecte plekje! Ik ben zo benieuwd hoe Beau zal reageren als we hem vandaag ophalen. Mocht hij het toch niet zo leuk vinden, geen probleem hoor. Ik kan hier ook heerlijk lezen. Beau’s speelhoekje is met deze matrasjes bijna af, bijna? Ja er komt nog meer, kun jij raden wat? Ik ben echt zo blij met onze DIY speelhoek. Met een verspringend muurtje, veel wensen en eisen is maatwerk echt super, kan het iedereen aanraden. Daarnaast heb je ook gelijk iets unieks in huis. Het meubel heb ik ook zelf gemaakt die vind je hier. Hoe ziet jullie kidshoek eruit? Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial