Begin december kwam mijn moeder met het idee om gezellig samen een weekendje weg te gaan. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, en zei dan ook meteen ‘ja!’ Heerlijk een weekend samen met mijn moeder, kletsen, winkelen, genieten van de rust en gewoon samen zijn. Nu ik mijn eigen gezin heb en door al mijn hobby’s ben ik vaak erg druk. Ik mis soms ook echt de tijd dat ik nog thuis woonde bij mijn moeder. Eerlijk is eerlijk, vroeger dacht ik daar echt niet altijd zo over. Sorry mama! Maar ik besef mij dat ik het echt goed had thuis. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 12 jaar was en mijn broer is op een gegeven moment bij mijn vader gaan wonen. Hierdoor was het dus vaak mijn mama en ik. Ik denk dat we hierdoor ook wel heel erg close zijn. Dus je snapt vast wel dat ik wel zin had in een weekendje weg met mijn moeder en kleine man.

Leuk plan maar nu nog een huisje

Goed plan hoor zo’n weekend weg, maar vind dan nog maar eens een fijn huisje. Voor sommige is het een sport om leuke vakanties en huisjes te vinden maar ik vind het werkelijk een nachtmerrie. Er is zo veel, en ik vind het vaak te duur of te lelijk. Bijkomen en ontspannen doe ik nou eenmaal het beste in een fijne en mooie omgeving. Je hebt natuurlijk voldoende huisjes in de grote parken maar dat is gewoon niet zo mijn ding. Dus omdat ik er gek van werd dacht ik, ik doe gewoon een oproep in mijn Instastories. En wat denk je? De gouden tip kwam al vrij snel. Huisje van hout in Drenthe! Al snel besloten we dat we daar heen wilde, top locatie en het interieur van het huisje is zo gaaf.

Extra leuk aan de locatie voor ons was dat we dan ook even bij mijn tante langs konden gaan. Die is onlangs van de randstad naar Ravenswoud (Friesland) verhuisd en heeft daar samen met haar vriend een eigen B&B Tala Lodge. Als je nog op zoek bent naar een mooie plek voor een nachtje/weekendje weg dan is dit zeker een aanrader. Heerlijk weg dromen in een mooi hemelbed, bubbelen in je eigen jacuzzi of lekker een boekje lezen op de veranda. Zo luxe! Daar ga ik zeker met vriendlief nog een keer heen voor een weekendje samen zonder kind.

Een Scandinavisch huisje in de bossen van Drenthe

De foto’s van het huisje waren al veel belovend en iedereen die de foto’s zag reageerde al net zo enthousiast als wij. Iedereen wilde weten waar dat was en dus besloot ik om er een blog over te schrijven en om tijdens mijn verblijf wat foto’s te maken. Zulke fijne pareltjes wil je natuurlijk delen. Daarnaast is het interieur niet alleen leuk voor een vakantiehuisje maar ook echt een inspiratie voor je eigen huis. Dus dit keer een binnenkijker in huisje van hout in Drenthe.

Een warm welkom!

Bij binnenkomst waren we allebei even stil om alles op ons in te laten werken. Wat een fijn sfeertje en dan die heerlijke gashaard die al aan stond om ons te verwelkomen. Echt super! Het huisje is ingericht in Scandinavische stijl. Het is heel licht en neutraal gehouden, de kleuren die er zijn, hebben een een fijne pasteltint. Verder is het licht en is er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Door de neutrale styling zal iedereen zich hier denk ik snel thuis voelen. Dat ‘thuis voelen’ is voor iemand met heimwee heel belangrijk! Ik ben een mega sucker en heb heel snel last van heimwee. Zelfs als vriendlief en kind mee zijn. Ik mis mijn huis en mijn eigen plekje. Gelukkig was dat hier dus niet aan de orde en hierdoor kon ik mij heerlijk ontspannen en bijkomen.

Mijn favoriete leesvoer was natuurlijk ook mee

Samen slapen even een uitdaging

Beau en ik sliepen samen op een kamer, echt een feestje! In de ochtend lekker eerst even bij mij in het grote bed een filmpje kijken en rustig wakker worden. Mijn moeder sliep op de vliering. Even een uitdaging maar ook dat is een heel fijn plekje. Het huisje zelf staat in Norg, (geeft niet hoor als je er nog nooit van hebt gehoord hoor, je bent niet de enige) dit is dichtbij een hoop leuke steden waaronder Groningen. Ik vind Groningen zo gezellig maar vanuit de randstad is het een beetje te ver om een middag te gaan shoppen. En dat hebben we nu dus even ingehaald!

Het huisje zelf staat midden in het bos en je kan er heerlijk wandelen in de omgeving. En als je dan terug komt dan kan je weer lekker op de bank kruipen met een heerlijke vuurtje, warme chocolademelk en een goed boek of Netflix!

Naast huisje van hout in Drenthe hebben dezelfde eigenaren ook een huisje van hout in Noordwijk. Je snapt zeker wel waar ik volgende keer heen wil?! Mooi voornemen voor 2018, een weekend met vriendlief naar de Tala Lodge en een weekend met het gezin naar Noordwijk! Hebben jullie nog leuke plannen voor weekendjes weg?

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial