Buiten wordt het steeds donkerder en kouder en hierdoor komt ook het gevoel van de feestmaanden steeds dichterbij. Heerlijk, ik kan echt niet wachten! Het is lang geleden dat ik er zelf al zo vroeg mee bezig was, en dit keer niet alleen met de kerst maar ook met Sinterklaas. Ik denk dat dit vooral door Beau komt. Niet dat hij er wat van snapt maar het is net alsof ik het zelf ook weer voor het eerst mee maak. Door zijn ogen zie ik alles weer voor het eerst, zo bijzonder! Ik vind het heerlijk om na te denken wat we met de feestdagen doen en Beau zullen geven. Fijn om onze eigen tradities te starten.

Het begin van een nieuwe traditie

En dat gaan we dus ook doen! We gaan voor het eerst sinds jaren weer Sinterklaas vieren, voornamelijk voor Beau maar ik heb er zelf ook echt heel veel zin in. Mijn hoofd ontploft op het moment ook met de leuke DIY projectjes voor Sint en Kerst. Ik vind het heerlijk om samen met Beau leuke dingen te maken. Ik hoop dat hij hier later met plezier aan terug zal denken. Niet alleen dus aan de feestdagen zelf, maar ook de weg er naar toe. Aan onze quality time en onze knutsel projecten. Omdat ik zo veel ideetjes heb wil ik voor de feestdagen wat meer DIY blogs schrijven die je samen met de kids maar natuurlijk ook alleen kan doen.

 

 

Onze eerste kerst DIY

Kerstkaarten versturen we de afgelopen jaren eigenlijk bijna niet meer maar dit jaar zullen we er toch wel weer een paar sturen en hoe leuk is het dan om een zelfgemaakte kerstkaart te versturen. Dus ging ik samen met Beau lekker kliederen en hebben we wat kaartjes gemaakt. Wat heb je nodig? Een pak kaartjes of kartonnen vellen, ik heb deze bij Søstrene Grene vandaan, vingerverf en een kwastje.

 

 

 

Het resultaat

De kerstkaartjes zijn echt een co productie van Beau en mij. Beau heeft de vingerafdrukken geplaatst (met een beetje hulp natuurlijk) en ik heb het fijnere werk gedaan. Beau heeft ook nog een paar kaartjes helemaal zelf gemaakt, hij vergat alleen af en toe waar hij nou precies moest schilderen. Is natuurlijk ook wel lastig want je placemat, tafel en hoofd zijn ook super leuk om te verven. Ik laat hem dan maar gaan en geniet er zo van hoe hij aan het ontdekken is. Hij is zo blij en trots als hij een tekening heeft gemaakt. Ik vind creativiteit heel belangrijk, maar dan moet je ze wel de kans geven om dit te ontwikkelen. Daar hoort dan ook af en toe een vies kind of een vieze tafel bij. Gelukkig niets wat billendoekjes niet op kunnen lossen, life safers zijn dat!! En hier dan het resultaat van ons knutselmiddagje!

 

 

 

Ik kijk nu al uit naar het volgende DIY project! Heb jij ook zo’n zin in de feestdagen?

Liefs, Sanne

 

2 thoughts on “Rudolph the red nosed reindeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial