Ik liep al een tijdje rond met het idee om misschien toch maar eens een buggy aan te schaffen. Beau wordt steeds zwaarder en die kinderwagen voor mijn gevoel ook. Als je op de begane grond woont heb je daar natuurlijk minder last van, maar wij wonen op de eerste verdieping en om daar te komen moet je een redelijk steile portiek trap opklimmen. Omdat ik niet alles in een keer kan dragen loop ik dus 3 x heen en weer om naar buiten te kunnen en ook weer 3 x heen en weer om naar binnen te gaan. Dat moet toch anders kunnen…..

Een buggy dat vond ik wel een dingetje!

Wij hebben een hele mooie kinderwagen, super degelijk, heel fijn maar wel zwaar! Omdat vriendlief en ik, deze beide zo mooi vonden stonden we nou niet echt te springen om een buggy. Want eerlijk is eerlijk, ik vind de meeste buggy’s niet echt mooi. Dus stelde ik het buggy dilemma nog maar even uit. Dat uitstellen heeft uiteindelijk niet heel lang geduurd, mijn rug kwam in opstand en vond het gesjouw echt niet meer tof! Oké, op zoek naar een buggy dan maar.

Mijn eisen voor een buggy; hij moet licht zijn, wendbaar, ik moet er goed achter kunnen lopen (lees: niet constant tegen de wielen schoppen, zo hinderlijk), makkelijk in te klappen zijn en er graag ook nog een beetje leuk uit zien.

Daar was hij dan DE buggy!

Ik begon mijn zoektocht op Instagram via wat kinderwinkels en toen zag ik bij Mirjam Hart de Greentom voorbij komen. En wat bleek hij is niet alleen super mooi, maar het is ook een buggy met een mooi verhaal. Alle Greentom producten zijn namelijk gemaakt van duurzame materialen. Het frame is gemaakt gerecyclede drinkflessen, hoe gaaf! Daarnaast produceert Greentom over de hele wereld waardoor de impact op het milieu door verzending beperkt blijft. De Greentom is dus gemaakt van gerecyclede bronnen uit je eigen buurt. Misschien zijn al die cola flessen van mij wel verwerkt in het frame (ik heb een lichtelijke cola verslaving, oeps).

Nadat ik mij een beetje had verdiept in de Greentom buggy wist ik eigenlijk al heel snel dat dit hem moest worden. Hij is mooi maar misschien nog wel mooier vind ik het verhaal er achter. Ik vind het heel belangrijk dat Beau leert om goed te zijn voor de aarde en dus geef ik graag het goede voorbeeld.

Er was echter nog een check die ik moest doen voor ik helemaal overstag ging ,want rijdt hij wel lekker en loop ik er normaal achter? Ik wist niet wat ik mee maakte! De Greentom rijdt als een zonnetje, zo licht!! Zelfs met Beau er in kan je hem met een hand, wat zeg ik 1 vinger besturen! Nee, dit is niet overdreven. Ook de wielen hebben een goede afstand van elkaar waardoor je er lekker achter loopt. In mijn hoofd ging het dus, check, check, dubbel check!!! Nu nog de kleur bepalen.

Zo te zien zit hij heel lekker

Maar welke gaat het worden?

Wat ze bij Greentom heel goed hebben gedaan is je volop keuze geven bij het kiezen van je buggy of kinderwagen. Het frame is er in drie kleuren en ook voor de bekleding heb je voldoende keuze. Zo kun je echt de buggy samenstellen zoals jij dat wilt. Na overleg met vriendlief hebben wij gekozen voor het zwarte frame met de olijf kleurige bekleding, lekker stoer maar ook tijdloos.

Toen ik hem uit de doos haalde was het een kwestie van uitklappen en gaan met die banaan!! Zo leuk om Beau’s reactie te zien. HIj riep alleen maar waaaaaauuuuww!!! Waaaauuuww!! Daarna was het brrrrrrroooeemmmm, brrrrooeeemm!!! Hij vindt hem helemaal gaaf en wilde er gelijk in zitten, toppie!! Scheelt weer strijd.

Schoenen aan, jas aan, sjaal om en hup naar buiten. Nu kwam natuurlijk de grote test, want hoe bevalt het tillen op de trap?… Easy peasy, zoveel lichter en compacter dan de kinderwagen. Je kunt hem makkelijk in een hand tillen aan de handige beugel. Doordat de buggy zo wendbaar is vind ik hem ook echt perfect voor in de stad en drukke winkels. Mama blij, rug blij en Beau blij!!!

 

Samen de tram spotten in zijn mooie nieuwe buggy

Op dinsdag en woensdag is mijn schoonmoeder altijd hier om op Beau te passen. Ook die was erg blij met het idee van een buggy. Voor haar kwam afgelopen dinsdag ook de grote vuurdoop, lukt het in en uitklappen? Zoals ze zelf zegt is ze daar niet altijd even handig in en dat is dan nog zachtjes uitgedrukt. En ja, dat mag ik best wel zeggen hoor want verder is ze de liefste en boffen we enorm met haar. Het was dus even spannend of het in- en uitklappen zou lukken en wat denk je…. Gewoon in één keer! Nou dat zegt wat hoor, dan  gaat het dus echt super makkelijk!

kiekeboe!

Ik ben wel heel erg nieuwsgierig of jij een kinderwagen of een buggy gebruikt?

Liefs, Sanne

 


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Greentom

7 thoughts on “Een nieuw tijdperk

 1. Wat fijn dat jij er zoveel plezier van ervaart! Ik heb dezelfde maar in de oude versie. Ben zelf niet tevreden daarover. Maar het oog wilt ook wat he😄 veel rijplezier!!

  1. Ja ik vind het echt een mega uitkomst, zo’n fijne buggy! Ik kan niet oordelen over de oude versie maar vind deze wel echt een aanrader.

 2. Wat een feest he die wagen! Het soepele rijden vind ik ook echt het grootste verschil met andere buggies, naast de looks uiteraard. Echt hele stoere kleuren heb je gekozen en wat zit Beau te genieten. En nog een handige tip; hij kan echt heel goed in de was, zodat je wagen lekker fris blijft.

  1. Jaaaa nou echt!! Hij loopt zo lekker en inderdaad qua looks is het echt een beauty. Ben ook echt ontzettend blij met de kleuren combi. Je tip is echt top, ik hou van een frisse buggy en Beau van eten 😉

 3. ben erg beneuwd hoe hij nu bevalt na een aantal weken? Tijdens de 9mnd beurs 5jr geleden de Greentom voor het eerst gezien en altijd is hij in mijn hoofd geweest. Maar we kunnen hem niet zo even testen omdat een winkel best van ons vandaan is. Nu onze dochter bijna 3 is en eigenlijk alleen maar wil lopen hebben we onze kinderwagen verkocht. Die begon in de weg te staan en is te groot om mee te nemen op vakantie enz. Nu dus wel een buggy nodig voor een dagje weg en vakantie. Ik ben best wel kieskeurig en wou eerst gewoon een goedkope buggy maar paar geprobeerd en nee dat is het toch niet. Dus ik zit toch te denken om een Greentom te kopen. Altijd al een favoriet geweest en nu kan het nog. Ik ben altijd al een kinderwagen freak geweest dus kan nu nog los gaan hahaha

  1. Hi Iris,

   Ik ben nog steeds heel erg blij met de Greentom. Ik vind hem super lekker rijden, zo soepel en licht. Ik rij er zelf veel mee in de stad maar ook tijdens een boswandeling doet hij het super! Daarnaast herken ik je helemaal qua kieskeurig, deze buggy heeft het voor mij echt allemaal. Mooi design en gewoon heel fijn in gebruik. Ook mijn schoonmoeder en moeder zijn er heel blij mee en lopen er graag achter.

   Ben benieuwd wat je gaat doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial