Ik kan soms echt uitkijken naar een regenachtige middag, helemaal als dit ook nog eens op een zondag is. Heerlijk de kaarsjes aan, lekker filmpje kijken, boekjes lezen en natuurlijk knutselen. Vroeger vond ik het heerlijk om bij mijn opa en oma te logeren en om te knutselen en te freubelen. Ik denk dat ik mijn creatieve genen voor een groot deel aan mijn oma te danken heb en ben daar heel erg trots op. Helaas is mijn oma te vroeg overleden, maar ik weet dat ze trots is en het heerlijk zou vinden om mij zo bezig te zien. Ik mag de genen van mijn opa trouwens ook niet uitvlakken want die man kan ook echt alles! Mijn eigen Bob de Bouwer en ook van hem heb ik heel veel geleerd! Ik heb echt enorm geluk gehad met deze lieverds, gelukkig kan ik van mijn opa nog steeds genieten en leren. Zou heeft hij onlangs met zijn 80 jaar nog een verwarmingsombouw voor ons gemaakt, held!!

 

It’s all about making memories!!

Misschien omdat die knutsel momenten mij zo dierbaar zijn, zou ik dit ook heel graag met Beau willen delen. It’s all about making memories, en die taak neem ik serieus! Zijn eerste knutselwerk heeft hij gemaakt toen hij een maand of 7 was. Ik had wat klodders verf op een groot vel papier gedaan en er vervolgens vershoudfolie over heen gespannen. Op deze manier kon hij niet vies worden en toch al een beetje “verven”. Gezien Beau’s leeftijd zijn niet alle DIY projecten geschikt voor hem maar zeker wel voor mij!! Dit keer ben ik in de weer gegaan met klei! Ik wilde namelijk wat leuke schaaltjes maken voor mijn sieraden.

 

 

Wat heb je nodig?

Klei (super handig droogt aan de lucht dus afbakken hoeft niet)
Verf
Deegroller
Om een bakje te maken is het handig om een ander schaaltje als mal te gebruiken.
Snijplank (of iets anders om je klei op uit te rollen)
Mes
Schuurpapiertje

 

 

 

 

 

Als je alle benodigdheden hebt kan je beginnen pak een stuk klei en kneed dit in je handen. Leg het op een snijplank en rol het uit tot een grote dunne lap. Gebruik het schaaltje om een ronde vorm uit de klei  te snijden en leg dit vervolgens over het kommetje. Nu nog drogen en dan kan je aan de slag gaan. Voordat je gaat verven is het verstandig om het schaaltje nog even ligt op te schuren en om de randjes glad te maken. Omdat de schaaltjes in de slaapkamer komen heb ik gekozen om ze in blauw tinten te verven, zo passen ze straks perfect in de nieuwe slaapkamer.

Naast de schaaltjes heb ik ook nog wat sleutelhangers gemaakt, ik heb stempels gebruikt voor de tekst. Een daarvan heb ik geverfd in de kleur denim drift en die hangt nu aan Beau zijn kast.

 

 


De mogelijkheden zijn eindeloos………

Dit is echt een leuke en makkelijke DIY om zelf te doen of met je kinderen. Heerlijk op een regenachtige dag of gewoon gezellig op de woensdag middag. Het leuke van klei is dat de variaties natuurlijk enorm zijn, ook leuk om met de kindjes hun fantasie de vrije loop te laten gaan. Knutselen jullie vaak met je kind(eren) of alleen en heb je misschien nog leuke tips voor een leuke DIY?

 

4 thoughts on “Een diy voor de regenachtige zondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial