Interieur & Lifestyle

Persoonlijk

Hoe gaat het nu met ons?

Hoe gaat het nu met ons?

Het nieuwe jaar is begonnen en daarmee is het oude jaar afgesloten. Een paar maanden geleden riep ik nog heel hard dat 2018 het ergste jaar ever was en ik niet kon wachten tot 2019 zou starten. afgelopen jaar ben ik op diverse vlakken aardig op de proef gesteld.

Zo begon het jaar voor mij niet al te best. Door jaren mijn rugklachten te negeren en weg te stoppen was ik op een punt beland dat ik niet meer verder kon. Alles werd erdoor beïnvloed, zowel fysiek als mentaal was ik op! Op advies van mijn arts ben ik toen gestart met een revalidatietraject, dat bleek een goede keuze. Het was absoluut geen makkelijk traject en ik moest door een hoop blokkades heen maar ik heb mezelf terug gevonden. Ik heb zo veel over mezelf geleerd, maar bovenal heb ik geleerd om in het nu te leven en te genieten van de kleine momenten. Wat ik ook een hele mooie les voor mezelf vond is dat je in moeilijke tijden geluk ook op kan zoeken. Waar word jij blij van? Voor mij is dat bijvoorbeeld het strand of lopen met Beau door de duinen. Afgelopen jaar heb ik dan ook heel wat bezoekjes aan het strand gebracht. Verder kan ik nu beter mijn grenzen bewaken en luister ik naar mijn lichaam. Het mediteren helpt hier ook heel erg bij, ik schreef hier eerder al een blog over mocht je geïnteresseerd zijn.

Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning how to dance in the rain!

Tijdens mijn revalidatie traject liep ook mijn relatie tot een eind. Een hele verdrietige periode en helemaal met een kleintje. Gelukkig had ik heel veel steun aan de mensen om mij heen en wist ik mijn draai weer te vinden. Ik koos voor mijn eigen geluk en besloot te doen waar ik blij van werd.

Een nieuw huis

Voor dat Beau en ik aan onze nieuwe avontuur samen konden beginnen moesten we tijdelijk bij mijn moeder wonen. Super fijn dat dit kon maar dat was ook best pittig. We zaten aardig wat uurtjes in de auto en hebben heel wat kilometers afgelegd. Maar in december kwam daar een einde aan! Na twee weken heel hard geklust te hebben in mijn eigen huis gingen we dan eindelijk verhuizen. Heerlijk om weer je eigen spulletjes om je heen te hebben, dat uitpakken was voor mij best een emotionele bedoeling. Sommige dierbaren spullen hadden al zo lang in een doos gestaan, daarnaast waren het niet alleen de spullen maar ook het besef dat ik dat hoofdstuk nu definitief had afgesloten.

Zo fijn een eigen huis maar ook best wel weer wennen. Vooral aan Beau merk ik dat heel erg. Het is voor hem ook best pittig geweest allemaal en dan ook nog eens zo’n drukke december maand er tussen waar hij maar weinig van begrijpt. Zo vroeg hij de eerste dagen in het nieuwe huis bij elk geluidje ” mama hoor ik nou?” en ook het slapen gaat erg lastig. Hij kan alleen inslapen als ik bij hem blijf en halverwege de nacht eindigt hij toch vaak bij mij, maar dat is allemaal niet erg. Ergens ook fijn dat ik voor hem zijn rust punt ben en die geef ik hem graag. We hebben alle tijd en met zn tweetjes komen we er wel! Tuurlijk is het alleen ook best zwaar en echt niet alleen maar rozengeur en mannenschijn maar ik kies ervoor om mij te focussen op het positieve. Dat gaat heus niet altijd goed en zit ik er ook echt wel eens door heen maar door het revalidatietraject heb ik wel heel erg geleerd om naar mezelf te luisteren. Als ik er door heen zit wat heb ik dan nodig? Wat kan ik voor mezelf doen? Meestal is dat dan toch op de rem trappen en het rustiger aan doen of lekker met Beau naar het strand of bos even mijn hoofd leeg maken. 

Focus on what matters and let go of what doesn’t 

Het was een bewogen jaar 

Het was dus best een pittig jaar maar absoluut niet het ergste jaar ever. Sterker nog ik ben heel dankbaar voor dit jaar! Ik heb zo veel over mezelf geleerd, voor mijn eigen geluk gekozen en mezelf terug gevonden. Daarnaast zijn Beau en ik heel goed terecht gekomen en lacht de toekomst ons toe. Ik weet dat veel mensen niet aan goede voornemens doen maar ik doe dat wel. Een nieuw jaar is voor mij altijd even terugblikken op het oude jaar en stil te staan bij de dingen waar ik dankbaar voor ben en vooruit te kijken wat ik graag wil bereiken. Zo wil ik in 2019 verder investeren in mezelf, meer yoga, meer mediteren en nog meer rust vinden. Dit jaar wil ik ook naar een yoga en meditatie retraite, lijkt mij heel fijn! Ik wil de focus op mezelf houden en trouw blijven aan mezelf en niet voldoen aan de verwachtingen van anderen. Als ik niet goed genoeg ben als mezelf, dan is het jammer. Verder wil ik mooie herinneringen maken met mijn kleine man want die is natuurlijk het belangrijkst in het leven, genieten van onze mooie momenten samen! Tot slot wil ik weer meer gaan bloggen, fotograferen en mijn opleiding interieur stylist afronden. Fijn om hier weer meer energie in te stoppen en uit te halen. 

 

 

Ik ben heel benieuwd of jij ook altijd even terug blikt tijdens de jaarwisseling? Waar ben je dankbaar voor en wat is je doel?

 

Liefs, Sanne

 


2 thoughts on “Hoe gaat het nu met ons?”

 • Wat is het toch weer mooi geschreven Sanne!
  En zoo mooi hoe je alles toch weer een positieve draai hebt kunnen geven voor jezelf en Beau natuurlijk! Een nieuw begin met alle geluk van de wereld, dat verdienen jullie!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Een nieuw hoofdstuk met mijn mini!

Een nieuw hoofdstuk met mijn mini!

Deze blog zal misschien iets anders zijn dan je van mij gewend bent maar na lang twijfelen heb ik toch besloten om deze blog wel te schrijven. Ik denk dat elke blogger soms wel eens een blog heeft waarbij je je af vraagt of je deze nou wel of niet moet schrijven. Maar omdat ik best veel deel heb ik besloten om dit toch ook te delen. Afgelopen periode is een roerige tijd geweest. Voor velen zal deze zomer de boeken ingaan als die hete zomer, maar voor mij is het de zomer waar Beau’s papa en ik uit elkaar zijn gegaan…

Een persoonlijk verhaal….

Je snapt nu dus wel dat dit een vrij persoonlijke blog zal zijn, vandaar de eerdere twijfels. Maar ja dit is ook het leven, het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn.
Als je aan kindjes begint heb je de wens en verwachting dat je bij elkaar zult blijven, althans dat gold wel voor mij. Ik kom zelf uit een gebroken gezin en dat wil je, je eigen kind liever besparen. Ik denk dat we dat allemaal wel willen maar soms loopt het leven een beetje anders en kom je er achter dat het gewoon niet meer werkt. Dat je niet gelukkig meer bent en het op is.

Voor mezelf kiezen is niet iets wat ik erg makkelijk vond, maar ik weet nu dat dit wel de beste keuze is geweest. Als ik gelukkig ben, ben ik ook een goede moeder voor Beau en dat is natuurlijk mijn prioriteit. Hem gelukkig maken en hem een fijne en onbezorgde jeugd geven! Ik ben zo ontzettend dankbaar voor het feit dat Beau er is. Dat is echt de liefde van mijn leven, hij maakt alles zo veel mooier. Hij en ik en ik en hij, dat is een beetje hoe het nu is en dat is ook wel fijn!

Een nieuw huis!

Om samen met Beau een nieuw hoofdstuk te starten vind ik best spannend maar ik heb er ook heel veel zin in. Ons huidige huis is verkocht en ik heb afgelopen weken hard gewerkt om alles in te pakken en op te ruimen. Vandaag is namelijk verhuisdag!!! Ik ga een tijdje samen met Beau terug naar mijn moeder tot we de sleutel krijgen van ons nieuwe huis, want ja de zoektocht naar een nieuw huis is gelukt!!!! We hebben een heel leuk huisje gevonden in ons vertrouwde buurtje. Kan niet wachten tot we er in kunnen! 

Nu ik een huis gevonden heb komt natuurlijk het leukste deel, het inrichten!! Ik neem weinig mee dus echt een nieuwe start! In de tussentijd zoek ik heel Pinterest en Instagram af naar inspiratie en ben ik op zoek naar toffe shops. Grappig om te zien dat ik voor nu heel erg neig naar lichte kleuren en veel natuurlijke materialen. Mocht je nieuwsgierig zijn neem dan zeker even een kijkje op mijn Pinterest pagina. Het bord voor het nieuwe huis vind je hier! Leuk als je me hier ook gaat volgen. 

Als eerste moet ik dit weekend een besluit gaan nemen over de vloer. Zo lastig! Want het liefst wil ik houten vloer wit geschilderd maar ja, is wel een hoop werk en is dat na een tijdje nog steeds mooi of kan ik beter voor een tijdloze vloer kiezen? Dilemma… Tips zijn natuurlijk welkom!

sfeer impressie voor een nieuw huis

Het lijkt mij ook heel leuk om alle toffe shops met jullie te delen. Dus mocht je nog leuke shops weten of Instagram accounts die ik moet volgen laat ze hieronder dan even achter, vind ik leuk!

 

Liefs, Sanne

 


4 thoughts on “Een nieuw hoofdstuk met mijn mini!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Slapen als een roosje op een spijkermat?

Slapen als een roosje op een spijkermat?

Een paar weken geleden schreef ik al eerder een blog over het mooie meditatiekussen en zabuton van Flowee maar ze hebben nog veel meer mooie producten. Ik mocht namelijk ook een spijkermat uitproberen. Een spijkermat? Ja een spijkermat!

Een spijkermat wordt voor verschillende doeleinden gebruikt waaronder, het geven van onspanning, een betere nachtrust en het verminderen van pijn. Toen ik dit las was ik eigenlijk al verkocht, want met rugklachten en slecht slapen klonk dit als muziek in mijn oren.

De vuurdoop

En toen was daar het moment aangebroken dat ik er voor het eerst op ging liggen. Best wel spannend! Ik had van te voren op de site van Flowee gekeken hoe je de mat het beste kon gebruiken. Als je er voor het eerst op gaat liggen of wanneer je wil dat het minder intens is, kan je er voor kiezen een hemdje aan te houden. Dat heb ik dus niet gedaan 😉 ik dacht hoppa, pijn is fijn! En eerlijk, ja de eerste twee minuten dacht ik echt, waarom doe ik dit? Maar gelukkig deed ik ook een ademhalingsoefening en kon ik de focus daarop houden in plaats van de prikkels in mijn rug.

 

 

Na die twee minuten van “pijn” merk je dat dat weg trekt en kon ik heerlijk ontspannen. De doorbloeding wordt extra gestimuleerd door de prikkels en daarnaast maken je hersenen endorfine en oxytocine aan. Deze zorgen voor een relaxt en ontspannen gevoel. In plaats van prikkels of tintelingen voel je na die paar minuten een heel fijn en aangenaam warm gevoel in je rug. 

Hoe gebruik je de mat?

Je kunt de spijkermat op verschillende manieren gebruiken afhankelijk van je klachten of wensen. Je kunt er bijvoorbeeld op zitten, staan, liggen of hem oprollen en in je nek neerleggen. Ik ga er meestal op liggen, lekker de spijkermat op bed, fijn muziekje aan en even heerlijk ontspannen. Ik gebruik hem ook veel in mijn nek. Ik heb erg last van spanningshoofdpijn en dan is hij ook ideaal. Ik rol de mat dan op en leg de rol in mijn nek. Mocht je zowel nek als rug tegelijk willen doen dan heeft Flowee ook nog een heel mooi spijker kussen. Je kan dan je mat tegelijk met het kussen gebruiken voor een complete ontspanning, heerlijk!

 

 

 

Ik heb de spijkermat nu een paar maanden in gebruik en ik kan je vertellen, ik kan echt niet meer zonder! Ik lig bijna elke avond op mijn matje en val er geregeld op in slaap. Dat had ik van te voren echt niet kunnen bedenken, maar wat een uitvinding!! Imiddels hebben ook al een aantal vriendinnetjes een mat besteld naar aanleiding van mijn positieve ervaringen. Super leuk, maar nog leuker is dat ze dus net zo enthousiast zijn. Echt een dikke aanrader dus!

Of je nou spierpijn hebt, last van je rug, rusteloos, moeite met ontspannen of slecht slapen de spijkermat helpt je bij al deze dingen. Misschien ook nog wel bij meer klachten maar ik had van deze dingen last en daar helpt mij enorm bij. Ik ben er ook achter dat als ik na het sporten op de mat ga liggen ik de dag erna minder spierpijn heb. Soms kom je gewoon producten tegen die je jaren eerder had willen ontdekken en waarvan iedereen het eigenlijk zou moeten uitproberen.

Heb jij wel eens op een spijkermat gelegen of lijkt het je wat? Ik zou echt niet meer zonder kunnen!

Liefs, Sanne

 

 

 


Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Flowee.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mediteren kun je leren, tips & tricks!

Mediteren kun je leren, tips & tricks!

Na een korte zomer break te hebben gehad van het bloggen is het weer de hoogste tijd voor een nieuwe blog. En ook best wel een hele toepasselijk, vind ik zelf. In de zomer ben je toch vaak wat relaxter, meer ontspannen maar hoe zorg je nou dat je dit gevoel de rest van het jaar vast houdt. Mijn antwoord? Door te mediteren. Een tijdje geleden plaatste ik via mijn stories een foto van een fijn plekje in huis waar ik ging mediteren. Ik kreeg hier zo veel vragen over en of ik wilde delen hoe ik dit deed, dat ik dus besloot er een blog aan te wijden.

Mediteren, maar hoe dan?

Mediteren is iets wat ik altijd al heel erg interessant vond maar ik wist nooit zo goed hoe ik dit aan moest pakken. Tot ik begin dit jaar besloot het gewoon eens een tijdje te proberen, gewoon doen. Ik ging op Youtube op zoek naar fijne meditatie filmpjes. Natuurlijk kan je ook zonder begeleiding mediteren maar als je net begint met mediteren is het wel makkelijker om iemand anders te volgen. Als vrij snel kwam ik de meditatie filmpjes tegen van Sanny zoekt geluk.  Ik vind haar heel fijn om naar te luisteren en om bij te mediteren. Dit kan echt heel erg veel uitmaken, zo kwam ik er achter dat ik mannenstem slecht trek met mediteren. Daarnaast heeft Sanny net als ik een HSP (high sensitive person) en besteed ze hier ook aandacht aan tijdens het mediteren.

 

 

Mijn beweegredenen waarom ik wilde leren mediteren waren in eerste instantie vooral omdat ik druk ben in mijn hoofd en rust wilde. Gaandeweg zijn daar wat redenen bijgekomen, zo helpt het mij met ontspannen, om niet te hard te oordelen over mezelf, om dingen los te laten maar ook om meer in contact met mezelf te komen. Ik loop al heel erg lang met rugklachten rond en volg hier op het moment ook een revalidatietraject voor. Een van de dingen die ik afgelopen jaren constant heb gedaan, is de pijn heel hard negeren en om maar door te gaan en door te gaan. Alle signalen van mijn lijf heb ik genegeerd en aan de kant geschoven, waardoor ik ze nu na al die tijd, simpelweg niet meer herken of voel. Het mediteren en het oefenen van een bodyscan, helpen mij om weer meer met mezelf in contact te komen en om deze signalen weer te voelen.

 

Rust en meer in balans

Mediteren kan dus voor rust zorgen, maar ook nog voor zo veel meer. Rust is wel vaak het eerste waar mensen aan denken bij mediteren. Het fijne aan mediteren vind ik ook dat het heel laagdrempelig is, je hebt weinig nodig. Ik deed het eerst op een gewoon kussen op de grond maar ik merkte wel dat ik dit vermoeiend vond en moeite had om een juiste houding aan te nemen. Ik vond het moeilijk om mijn rug recht te houden en om in kleermaker zit te blijven zitten. Maar daar is nu verandering in gekomen. Ik heb nu namelijk een prachtige zabuton en meditatiekussen van Flowee. Bizar wat dit met mijn houding doet, ik zit nu makkelijk rechtop en hou dit ook gedurende de meditatie vol. Ook de kleermaker zit is nu geen probleem meer. Door het meditatie kussen te plaatsen op de zabuton zit je hoger en kan je een fijne en comfortabele houding aannemen. Echt een uitkomst! Naast dat het dus echt een stuk comfortabeler is en mijn houding vooruit is gegaan zijn de producten van Flowee ook gewoon heel erg mooi. Ik heb zelf gekozen voor de grijze kussens omdat ik deze ook het mooist in mijn interieur vind staan. Zo kan ik mijn meditatiehoekje gewoon laten liggen. Dat ik de kussens laat liggen vindt Beau ook erg fijn, die speelt ook  graag op de zabuton en als ik mijn hondje haar gang laat gaan gaat die er ook het liefst op liggen (doe ik natuurlijk niet want haren en zo, wil ik niet).

 

 

Tips & tricks

Als je net begint met mediteren snap ik dat je er misschien voor kiest om het op een gewoon kussen te doen maar als je voor jezelf weet dat je er mee door wilt gaan kan ik je de producten van Flowee zeker aanraden. Een goede en fijne houding zorgt er voor dat je nog beter kunt mediteren en laat je niet afleiden door ongemakken. Verder is het heel goed om te blijven onthouden dat je mediteren kan leren! Wees niet te streng voor jezelf en ga er ook niet van uit dat het gelijk lukt. Hou het de eerste paar keren ook bij een minuut of 10 en bouw dit langzaam op. Probeer wat filmpjes uit op youtube en zoek naar iemand die bij jou past en die je goed kan volgen. Bedenk ook voor jezelf wat voor jou een fijn moment is om te mediteren, bijvoorbeeld als je wakker wordt om de dag goed te beginnen, als je thuis komt van werk en even moet ontstressen of misschien wel voor het slapen gaan. Misschien wel de belangrijkste geef niet te snel op maar probeer het een periode een paar keer per week te doen en je zult zien dat het steeds makkelijker gaat en het een positief effect heeft.

Ik hoop dat je wat aan mijn tips en tricks hebt en ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Liefs, Sanne

 

 


Deze blog is in samenwerking met Flowee tot stand gekomen. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 tips voor een fijne detox

10 tips voor een fijne detox

Afgelopen week was het dan zo ver ik ging detoxen. Ik volgde een 3 daagse detox kuur van Juiz~s. Ik schreef al een blog over mijn redenen waarom ik dit deed (heb je die gemist je leest hem hier). Maar na deze, en mijn eerdere ervaringen wil ik ook graag wat tips met je delen. Een detox is zeker niet makkelijk en je moet echt wel even wat doorzettingsvermogen hebben maar daarna is het zo fijn!

Door het detoxen kick je af van suikers en reinig je, je lichaam. Wat voor mij een perfecte manier is om mijn lijf weer even te resetten en om gezond met voeding bezig te zijn. Na een detox kuur heb ik behoefte aan gezonde dingen, ik droom over salades! Ik kan dan ook weer zo genieten van simpele dingen en eerlijke producten. Maar nogmaals een detox is niet makkelijk en misschien ook niet voor iedereen weg gelegd. Wel wil ik mijn 10 tips met je delen die je het denk ik iets makkelijker kunnen maken.

 

10 tips voor een fijne detox

Plan je kuur

Het allerbelangrijkste wanneer je een detox wil gaan volgen, plan deze! Kijk in je agenda of het uit komt en je geen, of niet al te veel sociale verplichtingen hebt. Wanneer je een drukke werkweek hebt, of veel feestjes dan kan je beter wat later beginnen.

Wees lief voor jezelf!

Het klinkt misschien heel logisch maar wees lief voor je zelf, wees niet te streng en te hard voor jezelf!

Neem tijd voor jezelf

Neem tijd voor jezelf en ga iets leuks doen. Tijdens een detox is het fijn om even met jezelf bezig te zijn en dingen te doen waar je van geniet. Naast een leuk uitstapje is het ook heel fijn om te mediteren.

Ga rustig met je sapje zitten en geniet

Sla niet je sapje in een keer achterover maar ga even rustig zitten en probeer er van te genieten. Ik weet dat dit niet altijd makkelijk is omdat sommige sapjes niet zo lekker zijn maar probeer het toch. Hou het groter geheel voor ogen.

Serveer je sapje op een leuke manier

Klinkt misschien heel suf maar koop een mooi glas voor jezelf en serveer je sapjes op een leuke manier. Het oog wil ook wat en dan smaakt je sapje net wat lekkerder.

 

 

Kook vooraf maaltijden voor je gezin

Heb je nog meer gezinsleden, kook dan van te voren al wat maaltijden. Ik had van te voren een grote lasagne schaal gemaakt en de rest van de maaltijden in huis gehaald. Tijdens een detox wil je liever niet naar de supermarkt.

Als het kan neem een paar dagen vrij

Ik heb voorgaande detox kuren altijd gevolgd terwijl ik aan het werk was maar dit keer was ik thuis. Ik weet dat het misschien lastig is om alle dagen vrij te nemen maar ik kan het je zeker aanraden. Je kan dan nog meer bezig zijn met jezelf en het wat rustiger aan doen. Mocht je maar een dag vrij kunnen nemen doe dit dan op de tweede dag, deze is het vaak zwaarst.

Neem een extra laagje kleding mee

Dit is echt geen overbodige luxe want je hebt het snel koud!

Ga op tijd naar bed

Zorg goed voor je zelf en ga lekker op tijd naar bed. De avonden zijn best zwaar en om te voorkomen dat je gaat snacken kun je beter gewoon gaan slapen.

Kijk vooruit

Ik vind het altijd fijn om vooruit te kijken en ben dan ook al bezig tijdens mijn kuur bezig met het verzamelen van lekkere gerechten. Ik probeer voor mijn opbouwperiode een menu klaar te hebben liggen.

 

 

Dit keer volgde ik in tegenstelling tot voorgaande jaren dus mijn  detox bij Juiz~s en dat was zeker voor herhaling vatbaar. Zo fijn om niet zelf te hoeven na denken of ik alle boodschappen heb, wel voldoende binnen krijg en geen gedoe om de sappen te maken.  Het is echt een hele luxe manier om te detoxen en de sapjes zijn ook allemaal goed te doen, oke behalve een! Het laatste sapje met paprika en peper was echt niet lekker. Maar goed hij is wel gezond denk ik dan maar. Zeker een aanrader dus de detox van Juiz~s en ook goed om vol te houden. Mocht je gaan detoxen dan hoop ik dat je wat aan deze tips en vergeet niet dag 2 is altijd erg zwaar maar hou vol!! Daarna wordt het beter!

Liefs, Sanne


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kom maar door gezonde levensstijl!

Kom maar door gezonde levensstijl!

Morgen is het dan zover ik start weer met een detox kuur. Een keer per jaar krijg ik altijd heel erg de kriebels om te detoxen. De eerste keer dat ik dit deed is denk ik alweer een jaar of 5 geleden, en sindsdien probeer ik het elk jaar minstens een keer te doen. Natuurlijk niet toen ik zwanger was, toen heb ik even een jaar overgeslagen. Ook dit jaar is dus geen uitzondering en start ik weer met een detox.

Ik krijg altijd heel veel vragen waarom ik dit doe? Eigenlijk is het antwoord hierop heel simpel omdat ik mij er heel lekker door voel. Ik zal niet liegen makkelijk is het niet maar als je ergens moeite voor moet doen zal je er uiteindelijk ook zo veel meer plezier van hebben.

 

Wat is detoxen?

Leuk zo’n detox kuur maar wat is het eigenlijk? Tijdens een detox kuur eet je niet maar drink je sappen van groente en fruit. Doordat je niet eet krijgt je lichaam tijd om zich zelf te reinigen en te ontdoen van allerlei rotzooi wat zich ophoopt in je lichaam. Hoe langer je een kuur doet hoe dieper het resultaat zal zijn. Tijdens een detox kuur kick je af van allerlei verslavingen en slechte eet gewoontes. De bekendste en belangrijkste voor mij is de suikerverslaving. Dit is ook best een heftige, de eerste paar dagen kan je ook behoorlijk hoofdpijn krijgen van het afkicken. Ook zul je een witte afscheiding op je tong krijgen of meer pukkeltjes dan normaal. Dit is eigenlijk alleen maar goed, dat wil zeggen dat de rommel je lijf uit gaat.

Misschien vraag je jezelf af waarom ik dit dan doe als ik hoofdpijn, pukkeltjes etc. krijg. Simpel, dit is slechts van tijdelijke duur en wat er over blijft is een stralende huid, meer energie in mijn geval geen buikpijn meer en geen suikerverslaving. Een detox is als het ware een harde reset van je lichaam. Dit is ook de manier waarop ik het altijd zie, een reset om daarna weer gezond verder te leven. Door een detox waardeer je weer om de goede dingen te eten. Natuurlijk val je van een detox ook af, is ook niet zo raar want je eet niet maar drinkt alleen sapjes. De kilo’s die er af gaan zijn natuurlijk mooi mee genomen maar mogen voor mij nooit een doel op zich zelf zijn. Als je na een detox weer gewoon gaat eten zitten deze kilo’s er namelijk ook zo weer aan. Het bekende jo jo effect. Het kan natuurlijk wel een super fijne start zijn om er na te lijnen of gezond te eten. Je zal daarna ook zo veel meer genieten van gezond eten.

Hoe pak je het aan?

Als je besluit om een detox kuur te gaan doen, plan deze dan! Ga niet zo maar van start maar kijk ook in je agenda of het uitkomt. Als je nog nooit een detox hebt gedaan start dan niet gelijk met een kuur van 6 dagen maar bijvoorbeeld met 3 dagen. Je kunt detoxen op verschillende manieren. Je kunt de sapjes zelf maken of je besteld een pakket een krijgt alle sapjes die je nodig hebt voor deze kuur.

Ik heb tot nu toe altijd een detox kuur gevolgd waar ik zelf de sapjes heb gemaakt. Ik heb hiervoor het boek Groene Sapjes gebruikt. In dit boek zit een schema voor een detox kuur en daarnaast staan er heel veel sapjes in die ook na je kuur nog fijn zijn.

Dit jaar ga ik een andere kuur volgen namelijk die van Juiz~s. Bij Juiz~s kan je kant en klare koudgeperste sappen bestellen voor je detox kuur. Je kunt kiezen of je een kuur wilt van 3, 5 of 6 dagen. Naast de detoxkuren kan je ook kiezen voor andere pakketen bijvoorbeeld een maandpakket met een sapje voor elke ochtend. Goed begin van je dag. Alle sapjes worden worden nadat ze gemaakt zijn direct ingevroren waardoor alle vitaminen en mineralen bewaard blijven. Je krijgt het ook bevroren thuis geleverd. Mijn vriezer ligt nu dus vol met al deze mooie sapjes.

 

 

Wat ik echt heel fijn vind aan het pakket Juiz~s is dat ik zeker weet dat ik voldoende voedingsstoffen binnen krijg. Over het menu is goed na gedacht en ik hoef mij daar niet meer mee te bemoeien. Daarnaast vind ik de verhoudingen van de sappen ook heel goed. Nadruk ligt echt op de groente en niet op het fruit zoals bij sommige andere sappen. Te veel fruitsuiker zijn ook niet goed voor je. Je kunt het eten echt los laten en hoeft nergens aan te denken, dat vind ik heel fijn! Die energie kan je dan mooi in jezelf steken. Naast de sapjes zitten er ook voor elke dag zakjes ongebrande nootjes bij, voor bij het diner. Zo heb je toch nog een kleine bite!

Klaar om te starten

Ik start morgen dus met de detox kuur. Ik volg een kuur van drie dagen en als het goed gaat zal ik daar nog een paar dagen achter aan plakken. Mijn schema voor dag 1 ziet er als volgt uit:

 

Nog een aantal tips voordat je start met een detox kuur:

Eet drie dagen voor je start met de detox kuur geen suikers meer, geen rood vlees en zo min mogelijk koolhydraten.

Plan je kuur!

Bereid van te voren eten voor, voor de rest van je gezin.

Heb je nog vragen over de detox kuur stel ze dan gerust. Ik ben ook heel benieuwd of jij wel eens een detox kuur hebt gevolgd en wat jouw ervaringen zijn. Mocht je het ook willen gaan doen kijk dan even op de site van Juiz~s voor een leuke korting!

Volgende week deel ik nog meer tips met je en mijn ervaringen. Wish  me luck!

Liefs, Sanne

 


Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Juiz~s


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Werken aan je groene vingers

Werken aan je groene vingers

Het afgelopen jaar is mijn liefde voor planten enorm gegroeid. Maar daarmee ook de behoefte aan kennis en groene vingers. Super leuk al die planten maar elke plant heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing en behoeftes, en hoe leer je die het beste kennen?

Naast het verzorgen van planten vind ik het ook heel erg leuk om planten te stekken en om zo mijn collectie uit te breiden. Ook met stekken geldt dat de manier waarop je dit doet, per plant verschilt. Ik doe maar wat en al doende leer ik, maar hoe tof is het om ook echt wat te leren over planten? Iets te leren van iemand die weet wat ze doet en super groene vingers heeft! En zo ontstond het idee om hier iets mee te doen.

 

offline is het nieuwe online

Want ook op Instagram is de urban jungle stijl niet meer weg te denken bij interieur liefhebbers. Dagelijks zie ik de mooiste plaatjes voorbij komen van interieurs en planten. Heerlijk zo’n inspirerend medium. Ik heb ook zoveel leuke mensen leren kennen door Instagram maar ook nog zoveel mensen die ik heel graag zou willen leren kennen. En dus besloot ik om deze twee ideetjes bij elkaar te doen, en wat krijg je dan?…..

Een hele toffe Instagram lunch voor interieur en planten liefhebbers!!!! Tof idee? Ik vind van wel en dus besloot ik om dit gewoon te gaan organiseren.

En dus vindt er op zondag 3 juni een Instagram meeting plaats in Den Haag. Naast heerlijk eten en gezellig bij kletsen zal er deze middag ook een workshop worden verzorgd, door Sabine van Styled by Sabine. Zij is voor mij een mega inspiratie bron en weet ook zo veel over planten! Ik wist gelijk; zij moet de workshop verzorgen en gelukkig is zij net zo enthousiast als ik over deze meeting.

 

 

 

De lunch is open voor inschrijving, dus ben jij een Instagrammer en gek op planten en interieur stuur mij dan zeker een mail. Aanmelden kan tot 16 mei en daarna hoor je van mij of je er bij bent.

Lijkt mij in elk geval heel erg leuk om je te ontmoeten!

Liefs, Sanne

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Een nieuw hoofdstuk, een nieuwe start!

Een nieuw hoofdstuk, een nieuwe start!

Vanavond is het weer zo ver het einde van een hoofdstuk en het begin van een nieuwe. Spannend vind ik dat altijd wel! Wat zal het nieuwe jaar mij brengen? Ik ben vaak ook wel een beetje emotioneel tijdens oud en nieuw, I know soft dat ik ben! Maar he, that’s me! Een gevoelsmens op en top!

Het was zeker niet op alle gebieden altijd even leuk en gemakkelijk het afgelopen jaar maar dat kan ook niet. Wel ben ik in 2017 begonnen met doen waar ik echt blij van word. Zo ben ik gestart met de opleiding interieurstylist, eindelijk mijn eigen blog gestart, heb ik leuke mensen ontmoet en leren kennen via Instagram en heb ik bepaalde keuzes gemaakt en daarmee voor mijn eigen geluk gekozen. Dat laatste was zeker niet altijd even makkelijk maar het is wel goed geweest. Daarnaast mag ik ook op privé vlak echt in mijn handjes knijpen! Ik heb een lieve vriend die mij steunt en mij de ruimte geeft om deze nieuwe ambities te ontwikkelen en daarnaast hebben wij natuurlijk het liefste jongetje waar ik intens van heb genoten het afgelopen jaar. Natuurlijk ook een dikke vette shout out naar mijn lieve familie en vriendinnetjes, want wat bof ik met jullie!

Positive vibes only

2017 was dus echt niet altijd even makkelijk en sommige dingen zal ik helaas ook weer mee nemen naar 2018 maar desondanks was 2017 goed! Ik kies er voor om het jaar positief af te sluiten en het nieuwe jaar ook weer positief starten. Positive vibes only! Ik heb besloten dat 2018 mijn jaar wordt. Doe ik gewoon joh! 😉 Normaal ben ik nooit zo van de goede voornemens maar toch ga ik het dit jaar doen. Ik ga wat moois maken van het nieuwe jaar! Zakelijk gezien wil ik vooral groeien! Ik ben mijn blog een aantal maanden geleden begonnen zonder echt een doel te hebben. Ik vond het vooral gewoon heel erg leuk. Ik moest alles nog zo ontdekken en ook maar eens zien of ik het na een paar maanden nog steeds leuk vond. Dat laatste is zoals jullie hopelijk wel hebben gemerkt, het geval! Ik vind het heerlijk om te schrijven en merk dat ik ook steeds meer mijn draai hierin vind.

To do list voor 2018

Geen uitgebreide terugblik op 2017 maar ik kijk graag vooruit naar het nieuwe jaar! Afgelopen jaar heb ik al wat leuke samenwerkingen met bedrijven mogen doen en hopelijk worden er dit in 2018 alleen nog maar meer. Naast bedrijven hoop ik ook met andere bloggers meer te gaan samenwerken. Met een aantal ben ik al in gesprek en dat gaat denk ik heel leuk worden maar daarover hoor je vast gauw meer.

Ook is 2018 het jaar dat ik mijn opleiding wil afronden! Oeps!! Daar moet ik nog wel echt even voor aan de bak. Ik vind de opleiding super leuk maar vind het soms wel lastig te combineren. Met alle andere activiteiten, werkzaamheden en hobby’s. Na een dag werken heb ik niet altijd zin om er ‘s avonds nog mee aan de slag te gaan. Maar dat moet dus anders, afronden die handel! In januari staat er al vast een weekend gepland dat Beau bij mijn moeder gaat logeren en ik dus ongestoord aan de slag kan. Nu al zin in!

Een ander dingetje waar ik heel erg naar uit kijk is mijn fotografie workshop bij Janneke van Daily Apple. Mijn liefde voor fotografie is afgelopen jaar dankzij Instagram heel erg gegroeid. Ik vind dit heerlijk om te doen. Ik wil mij hier meer in verdiepen en mezelf ontwikkelen. Naast interieur styling wil ik hier in 2018 ook meer mee gaan doen. Ik heb zo veel leuke ideeën, alleen nog even tijd vinden en kijken hoe ik het allemaal ga inpassen. Structureel tijd te kort!

En natuurlijk niet te vergeten en boven al, hoop ik jullie in 2018 ook nog te kunnen inspireren. Want mijn doelen kan ik alleen bereiken als ik dit kan blijven doen. Ik doe nog steeds bij elke like, bezoeker op de site of berichtje een vreugdedansje. Het blijft een vreemde gewaarwording dat jullie mijn blogs lezen. Ik zit vaak in de avond achter mijn computer mijn blogs te schrijven, en vaak niet realiserend dat als ik het online zet, jullie dit kunnen lezen. Ik kan je zeggen dat is soms best eng. Social media is leuk maar als je iets online zet vindt iedereen er ook iets van. Gelukkig heb ik altijd alleen maar leuke reacties gekregen maar dat betekent natuurlijk niet dat iedereen het altijd even leuk vindt wat ik doe. Zo naïef ben ik nou ook weer niet.

Dat is ook wel een persoonlijk doel voor het nieuwe jaar. Kies voor jezelf, blijf bij jezelf en wees uniek. Ik kan nou eenmaal niet iedereen blij maken en dat wil ik ook niet. Ik wil niet mee lopen in de massa maar ik wil mij onderscheiden. Je zult dan mensen hebben die dat leuk vinden en mensen die dat ook echt niet vinden, en dat is ook oké.

Genoeg goede voornemens dus voor 2018, nu nog waarmaken. Hebben jullie ook goede voornemens voor het nieuwe jaar of doe je er niet aan?

Goede voornemens of niet, ik wil jullie in elk geval heel erg bedanken. Dankjewel voor jullie lieve berichtjes, jullie likes, dat jullie mijn blog lezen en steun! Dankzij jullie is het zo leuk om te doen wat ik doe en krijg ik elke dag weer nieuwe inspiratie! Heel veel plezier vanavond en doe voorzichtig!! Dat 2018 maar een top jaar mag worden vol liefde, gezondheid, geluk en nieuwe uitdagingen!!

Veel liefs, Sanne

 

 

 

 

 


2 thoughts on “Een nieuw hoofdstuk, een nieuwe start!”

 • Mijn goede voornemen was om op tijd te gaan slapen, maar ik hou mezelf wakker met het lezen van je blogs. Dat is dus een goed teken! 🙂 Heel veel succes met alles, ik weet zeker dat een hoop gaat lukken dit jaar!
  Ps. Die groene stoel aan je bureau is echt tof
  PS2. Die kussens in de speelhoek van Beau zijn heel leuk geworden, die stoffencombi is mooi!

  • Hi Danielle,

   Dat is een goed voornemen, alleen niet altijd even makkelijk. Sorry dat ik je wakker hou maar, stiekem vind ik het natuurlijk ook heel leuk dat je mijn blog leest!! Dankjewel, ik ga in elk geval mijn best doen, en blijf de dingen doen die ik leuk vind, dan kan het nooit fout gaan.

   Ik ben ook zo’n fan van mijn groene stoeltje, hij is van de kwantum. Mooi, leuk prijsje en zit lekker! Dankjewel, ik ben gek op print op print. Net weer even wat anders.

   Ik hoop dat jou goede voornemen ook gaat lukken, toch maar op een ander moment lezen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Een klein beetje Scandinavië in Drenthe

Een klein beetje Scandinavië in Drenthe

Begin december kwam mijn moeder met het idee om gezellig samen een weekendje weg te gaan. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, en zei dan ook meteen ‘ja!’ Heerlijk een weekend samen met mijn moeder, kletsen, winkelen, genieten van de rust en gewoon samen zijn. Nu ik mijn eigen gezin heb en door al mijn hobby’s ben ik vaak erg druk. Ik mis soms ook echt de tijd dat ik nog thuis woonde bij mijn moeder. Eerlijk is eerlijk, vroeger dacht ik daar echt niet altijd zo over. Sorry mama! Maar ik besef mij dat ik het echt goed had thuis. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 12 jaar was en mijn broer is op een gegeven moment bij mijn vader gaan wonen. Hierdoor was het dus vaak mijn mama en ik. Ik denk dat we hierdoor ook wel heel erg close zijn. Dus je snapt vast wel dat ik wel zin had in een weekendje weg met mijn moeder en kleine man.

Leuk plan maar nu nog een huisje

Goed plan hoor zo’n weekend weg, maar vind dan nog maar eens een fijn huisje. Voor sommige is het een sport om leuke vakanties en huisjes te vinden maar ik vind het werkelijk een nachtmerrie. Er is zo veel, en ik vind het vaak te duur of te lelijk. Bijkomen en ontspannen doe ik nou eenmaal het beste in een fijne en mooie omgeving. Je hebt natuurlijk voldoende huisjes in de grote parken maar dat is gewoon niet zo mijn ding. Dus omdat ik er gek van werd dacht ik, ik doe gewoon een oproep in mijn Instastories. En wat denk je? De gouden tip kwam al vrij snel. Huisje van hout in Drenthe! Al snel besloten we dat we daar heen wilde, top locatie en het interieur van het huisje is zo gaaf.

Extra leuk aan de locatie voor ons was dat we dan ook even bij mijn tante langs konden gaan. Die is onlangs van de randstad naar Ravenswoud (Friesland) verhuisd en heeft daar samen met haar vriend een eigen B&B Tala Lodge. Als je nog op zoek bent naar een mooie plek voor een nachtje/weekendje weg dan is dit zeker een aanrader. Heerlijk weg dromen in een mooi hemelbed, bubbelen in je eigen jacuzzi of lekker een boekje lezen op de veranda. Zo luxe! Daar ga ik zeker met vriendlief nog een keer heen voor een weekendje samen zonder kind.

Een Scandinavisch huisje in de bossen van Drenthe

De foto’s van het huisje waren al veel belovend en iedereen die de foto’s zag reageerde al net zo enthousiast als wij. Iedereen wilde weten waar dat was en dus besloot ik om er een blog over te schrijven en om tijdens mijn verblijf wat foto’s te maken. Zulke fijne pareltjes wil je natuurlijk delen. Daarnaast is het interieur niet alleen leuk voor een vakantiehuisje maar ook echt een inspiratie voor je eigen huis. Dus dit keer een binnenkijker in huisje van hout in Drenthe.

Een warm welkom!

Bij binnenkomst waren we allebei even stil om alles op ons in te laten werken. Wat een fijn sfeertje en dan die heerlijke gashaard die al aan stond om ons te verwelkomen. Echt super! Het huisje is ingericht in Scandinavische stijl. Het is heel licht en neutraal gehouden, de kleuren die er zijn, hebben een een fijne pasteltint. Verder is het licht en is er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Door de neutrale styling zal iedereen zich hier denk ik snel thuis voelen. Dat ‘thuis voelen’ is voor iemand met heimwee heel belangrijk! Ik ben een mega sucker en heb heel snel last van heimwee. Zelfs als vriendlief en kind mee zijn. Ik mis mijn huis en mijn eigen plekje. Gelukkig was dat hier dus niet aan de orde en hierdoor kon ik mij heerlijk ontspannen en bijkomen.

Mijn favoriete leesvoer was natuurlijk ook mee

Samen slapen even een uitdaging

Beau en ik sliepen samen op een kamer, echt een feestje! In de ochtend lekker eerst even bij mij in het grote bed een filmpje kijken en rustig wakker worden. Mijn moeder sliep op de vliering. Even een uitdaging maar ook dat is een heel fijn plekje. Het huisje zelf staat in Norg, (geeft niet hoor als je er nog nooit van hebt gehoord hoor, je bent niet de enige) dit is dichtbij een hoop leuke steden waaronder Groningen. Ik vind Groningen zo gezellig maar vanuit de randstad is het een beetje te ver om een middag te gaan shoppen. En dat hebben we nu dus even ingehaald!

Het huisje zelf staat midden in het bos en je kan er heerlijk wandelen in de omgeving. En als je dan terug komt dan kan je weer lekker op de bank kruipen met een heerlijke vuurtje, warme chocolademelk en een goed boek of Netflix!

Naast huisje van hout in Drenthe hebben dezelfde eigenaren ook een huisje van hout in Noordwijk. Je snapt zeker wel waar ik volgende keer heen wil?! Mooi voornemen voor 2018, een weekend met vriendlief naar de Tala Lodge en een weekend met het gezin naar Noordwijk! Hebben jullie nog leuke plannen voor weekendjes weg?

Liefs, Sanne


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial