Mijn huis

Mijn voorjaarshuis!

Mijn voorjaarshuis!

Sinds het zonnetje weer is begonnen met schijnen, kriebelde het bij mij ook om in huis het een en ander te veranderen. De grote voorjaarsschoonmaak was dit jaar iets uitgebreider dan voorgaande jaren. Ik heb niet alleen uitgebreid schoongemaakt en opgeruimd maar het huis heeft ook een make over gekregen.

Wanneer de seizoenen veranderen dan wil ik het in huis ook altijd weer omgooien. Ik was nu echt op zoek naar een fris en licht voorjaarshuis en dus moest de donker groene lambrisering plaats maken. Sowieso moest de hele lambrisering weg, die had ik nu wel gezien tijd voor iets nieuws. Ik wilde nu de hele muur verven maar ik moet eerlijk zeggen dat vond ik dus best wel een dingetje! Omdat de muren vrij hoog zijn in huis (3 meter), is het best een klus. Maar ook wel weer echt eens wat anders. Heel lang heb ik zitten twijfelen over de kleur tot ik een folder van Flexa kreeg en ik daar de kleur Fresh Foliage op zag. Dat was hem!!! Voor de zekerheid heb ik nog een kleurtester besteld, maar ja ik was overtuigd!

 

 

Een nieuw kleurenpalet

Het nieuwe kleurenpalet is fresh foliage, (donker) groen, zacht roze en oud roze geworden. Ik wilde al een tijdje oud roze toevoegen omdat ik dit in combinatie met het groen en de planten heel mooi vind. Vriendlief moest er alleen even aan wennen, en zag het eigenlijk niet zo zitten tot ik was kussenhoesjes kocht. Toen hij de combinatie zag vond hij het wel oké, en kon er wel mee leven. Lucky me! Maar goed toen moesten we nog aan de slag met de muur, een klusje wat ik een beetje aan het uitstellen was. ik vind verven heel leuk maar zo’n grote en vooral hoge muur is wel weer even wat anders dan de makkelijke lambrisering. Toen de verf er eenmaal op zat moesten we beide ook echt even wennen. Zo veel kleur op de muur hadden we nog niet gehad. Maar na een tweede keer geverfd te hebben en alle meubels weer terug gezet te hebben viel alles ineens op zijn plek. Het is zo’n mooie en rustgevende kleur.

 

 

Iets nieuws voor aan de muur

Met een nieuwe kleur op de muur wilde ik ook graag wat nieuwe accessoires aan de muur. De oude dingen deden het niet lekker qua kleur en ik was wel weer toe aan iets nieuws. Bij de Ikea kocht ik nieuwe lijsten waardoor ik eindelijk mijn mooie schilderijen van Ingrid Kroon een plekje kon geven. Het vogeltje kreeg ik van Birgit Koelewijn en hangt nu ook aan de muur te pronken. De borduurringen kocht ik bij Pipoos. Bedoeling was om er stofjes in te hangen maar eigenlijk vind ik ze zo veel leuker! Het mooie wandvaasje is van Hella Duijs, zo mooi. Dat was liefde op het eerste gezicht. Ik wil linksboven nog een wandvaasje maar dan een maatje groter. De Dippie XL is van Kukeluusje en in de kleur General Green. Al deze fijne shop en getalenteerde mensen heb ik leren kennen door Instagram, daar kan ik zo van genieten. Gek op handgemaakte producten en altijd leuk als je andere kan steunen bij hun droom.

 

 

 

 

Laat die zomer nu maar komen ik ben er klaar voor! Verander jij ook dingen in huis naarmate de seizoenen verstrijken?

 

Liefs, Sanne

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Laat maar schuiven die handel!

Laat maar schuiven die handel!

Wie heeft ze niet; van die ellenlange to do lijstjes. Op zich ben ik gek op to do lijstjes en werkt dat voor mij heel goed, tot er meer dingen bij komen dan dat er af gaan. Dan krijg ik het een beetje benauwd. Ook als er dingen te lang op staan krijg ik lichtelijk de kriebels, zoals nu het geval was. Op mijn lijstje stonden namelijk een aantal dingen sinds september op de planning maar het kwam er maar niet van. Tot nu dan, want vandaag kan ik eindelijk weer wat doorstrepen.

De puntjes op de i

Wat er nou op mijn lijstje stond waar ik de kriebels van kreeg? Het ophangen van mijn (of eigenlijk Beau’s) tekenrol, het verplaatsen van de leesplankjes en het ophangen van plankjes in de keuken. Die laatste is helaas (nog) niet gelukt maar misschien dat daar vandaag verandering in komt. Maar he, die andere dingen heb ik wel gedaan en daarmee is Beau’s speelhoekje echt helemaal af! Bij zijn bureautje hangt nu een super toffe tekenrol aan leren lussen van Handles & more. Ik heb deze een tijdje geleden gekregen en hij lag te wachten op een mooi plekje maar misschien was dat ook wel goed. Beau zit nu steeds vaker aan zijn bureau en vind kleuren heel leuk. Hij zal er nu dus echt heel veel plezier van hebben, en anders ik wel!

Om ruimte te maken voor de tekenrol moesten de leesplankjes  verkassen. Een is een meter opgeschoven en de andere hangt nu in de keuken bij Beau’s eigen keukentje. Op het leesplankje staan een stuk minder boekjes dan eerst. Ik werd een beetje onrustig van al die boeken op de plankjes. Nu dus wat mooie items op de plankjes en de rest in de speelbakken. Het lampje heeft ook een nieuw plekje gekregen, deze hing eerst bij mijn bureau. In dit hoekje ontbrak echt nog een lampje maar ik wist niet zo goed wat. Tot ik er gister aan dacht om deze op te hangen. Ook gelijk een heel snel en ieniemienie DIY projectje. Ik heb een kort stukje leer gebruikt, gaatjes in gemaakt en aan een haakje in de muur gehangen. Ik hou echt van dit soort simpele lampjes. Leuk om te zien maar ook heel praktisch, je kunt ze makkelijk in hoogte kan verstellen. Grappig dat Beau’s speelhoek al zo veel is veranderd in al die tijd. Het begon met een box en eindigt met een chill, lees en knutselplek. Hij wordt groot!!

 

 

 

Laat de jacht maar beginnen

Naast de spullen die opgehangen moesten worden kon ik niet wachten om foto’s te maken, want er is nog meer veranderd in huis! Ik was al een tijdje op zoek naar een lekkere stoel voor in de woonkamer. Onze bank is niet heel groot en als vriendlief of ik languit op de bank ligt werd de ander verbannen naar het schommelstoeltje. Geen vervelend stoeltje om op te zitten maar voor een avond bankhanen kon ik mij wel wat lekkerders voor stellen. Zo begon dus mijn jacht naar een nieuwe stoel en waar kan je dat nou beter doen dan….. Juist ja, Marktplaats!! Niet alleen goed voor de portemonnee, is het duurzaam maar ik kan ook echt genieten van de jacht. Na een avondje zoeken vond ik DE stoel! Praktisch, neutraal, mooi en hij zag er heerlijk uit! Gelukkig, zat hij ook echt heerlijk en kon hij mee naar huis. Maar ja, dan heb je dus een nieuwe stoel en een nieuwe speelhoek en ben je niet meer blij met je vloerkleed. Althans wel met het kleed maar het werd te druk, het kleed moest er uit. Ik heb een beetje een haat liefde verhouding met vloerkleden, aan het begin vind ik ze super, maar al gauw ben ik er op uitgekeken. Maar ja, dan is hij weg en dan mis ik hem weer, herkenbaar? Voor nu vind ik zonder kleed wel weer even lekker en gelukkig is mijn mooie bloemenkleed niet echt weg, hij heeft een nieuw onderkomen gekregen. Hij ligt op de vloer in de slaapkamer te pronken. Dit is zo’n warm plekje! Ben nog steeds erg blij met de make over van mijn slaapkamer en de donkere en warme kleuren. Het enige nadeel van zo’n lekkere slaapkamer is je bed uit stappen in de ochtend. Maar ik hoef nu in elk geval geen koude voetjes te hebben als ik dat doe.

 

 

 

Nou dat was het wel weer voor deze week met alle verschuivingen in huis. Gelukkig is de week ook bijna weer voorbij dus kunnen we weer van vooraf aan beginnen 😉 Gek dat door de komst van een nieuw meubel alles anders moet of een nieuw plekje krijgt. Ik vind het wel heel leuk als ik een ander sfeertje kan creëren met items die ik al heb. Ik probeer om minder te kopen en het te doen met de spullen die ik heb en dat lukt mij best aardig, op een stoel na dan.

Verschuif jij veel in huis, of staat het al weer maanden/jaren hetzelfde in huis?

Liefs, Sanne


1 thought on “Laat maar schuiven die handel!”

 • Hello blogger, i must say you have very interesting content here.
  Your website can go viral. You need initial traffic only.
  How to get it? Search for; make your content go viral Wrastain’s tools

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Herfst make over part 2

Herfst make over part 2

Op mijn to do lijstje stond al een tijdje een make over van de slaapkamer. Niet dat dit echt nodig was, maar ik was klaar met de early dew en toe aan iets nieuws. Ik droomde van een warme en winterse slaapkamer. Groen, donkerblauw en oker zijn nu wel echt mijn favoriete kleuren en voor nu onmisbaar in huis. Het zijn hele rijke kleuren en geven zo’n fijne sfeer aan een ruimte. Omdat ik groen en oker al in de woonkamer had besloot ik dat de slaapkamer blauw zou worden. Dat was een goede keuze!

Midnight madness

Dit keer wilde ik heel graag aan de slag met de verf van Fairf. Dit concept spreekt mij erg aan en ik wilde dit graag eens uit proberen. De verf van Fairf is namelijk gemaakt op basis van plantaardige bindmiddel en andere natuurlijke grondstoffen. Het is ook bijna geurloos wat super fijn is. Kan je tenminste lekker slapen erna! Als je nog niet helemaal weet welke kleur je zou willen kan je heel makkelijk (gratis) kleursamples opvragen. Het zijn geen standaard kleursamples zoals je misschien gewend bent van andere merken, maar het zijn echt geverfde stukjes karton. Hierdoor kan je goed zien hoe de kleur uitpakt. Doen ze heel slim, dit maakt kiezen toch net iets makkelijker. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de kleur Tess, een hele mooie en warme donkerblauwe kleur.

Iets met time management

Ik weet niet hoe dat bij jullie is maar ik heb altijd 1001 dingen in mijn hoofd maar er dan nog tijd voor te vinden… Dat is nog wel een dingetje. Zo had ik de verf al even liggen maar ik kwam er maar niet aan toe. Ook was ik al sinds september bezig met wat nieuwe spulletjes te verzamelen. Maar……. Het is nu dan eindelijk klaar!! Wat geeft het toch altijd een voldoening om iets te zien zoals het al die tijd in je hoofd zat.

Nou ja af? Ok, er moeten nog wat kleine dingetjes gebeuren zoals nieuwe lampjes naast het bed en een nieuwe lamp aan het plafond. Die lampjes naast het bed liggen al klaar alleen nog even de juiste schroeven vinden. Voor het plafond wil ik iets leuks doen met een hoepel maar ik zoek nog naar leuke ideetjes. Als ik die heb gevonden schrijf ik er natuurlijk een blog over, maar als jij leuke ideeën hebt hoor ik dat natuurlijk ook graag. Ik word natuurlijk ook graag geïnspireerd!!

Ondanks dat de puntjes nog op de i moeten ben ik er zo blij mee. De kleur is nog mooier dan ik had gehoopt. Zo ontzettend blij dat ik de verf van Fairf mocht testen en ik ben er heel tevreden over. Het is niet alleen heel mooi maar ook een hele fijne verf om mee te werken, het rolt lekker uit en is super snel droog. Leuk weetje, het wordt bezorgd met een fietskoerier!! Het voelt fijn om steeds vaker bewuste keuzes te maken, en voor producten te kiezen die die goed zijn voor het milieu. Ben jij daar ook mee bezig?

 

Velvet love

Verder heb ik voor de make over een nieuw sprei van de Ikea op mijn bed liggen, het mooie kleedje op de grond is van de zeeman en de mooie blauwe pot is handgemaakt door de opa van vriendlief. Toen ik die zag, dacht ik die is van mij. Past perfect in mijn midnight madness! De lade kast moest er ook aan geloven en heeft nieuwe greepjes gekregen. Het mooie cognac kleurige leer kleurt zo mooi bij het blauw op de muur. Het leer voor deze leuke DIY bestelde ik bij House of Oelie. De eucalyptus krans maakte ik een tijdje geleden, en natuurlijk schreef ik hier een blog over, je leest hem hier.

 

 

 

Mijn huis heeft inmiddels een heuse winter make over gekregen, herkenbaar? Heb jij ook veel veranderd nu het buiten steeds kouder en donkerder wordt?

Liefs, Sanne

 


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Fairf


4 thoughts on “Herfst make over part 2”

 • Wat een mooie warme kleur!! Prachtig is je slaapkamer geworden.
  Ik heb een proefstaal aangevraagd voor in ons nieuwe huis.

  • Dankjewel, ik ben er zelf ook zo blij mee. Welke kleur heb je opgevraagd? Staaltjes zijn echt heel mooi geven een duidelijk beeld van de kleur. Ben benieuwd wat je gaat doen. xx

 • Wat mooi!! Toevallig heb ik zelf ook net donkerblauw gebruikt voor m’n slaapkamer en wat geeft dat een heerlijk warm en knus gevoel! En wat steekt het wit mooi af tegen die donkere wand. Een geslaagde make-over!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Herfst make over part 1

Herfst make over part 1

Nu de donkere en koudere maanden er aan komen merk ik dat ik behoefte heb om mij terug te trekken in huis. Heerlijk cocoonen met mijn gezinnetje en tijd voor elkaar. In de wintermaanden vind ik het leven altijd wat rustiger en is er meer tijd voor familie, heerlijk vind ik dat. Het betekent echter ook dat ik nog meer dan normaal aan het rommelen ben in huis.

 

Kom maar door met die rijke en warme kleuren

Ik vind de herfst samen met de lente het mooiste seizoen. Ik kan intens genieten van de veranderingen en al die mooie kleuren. Voor mijn raam staan twee hele grote oude bomen en dat is zo’n fijn uitzicht. Geen enkele dag is het uitzicht hetzelfde! Geïnspireerd door deze verandering ben ik thuis ook aan de slag gegaan. Want waar ik in de zomer behoefte heb aan lichte kleuren en luchtige materialen, is dat in de herfst en wintermaanden wel anders. Kom maar door met die rijke en warme kleuren. De warme kleuren passen bij mijn levensstijl in de winter, waar familie en tijd voor jezelf voorop staan. Heerlijk met een wijntje, kaarsjes en een goed boek op de bank.

Voordat ik in huis aan de slag ben gegaan heb ik veel bladen gelezen en een moodboard gemaakt op Pinterest. Al snel was duidelijk dat ik iets met groen en donkerblauw wilde doen. Omdat ik al wat lichte groentinten in de woonkamer had vond ik het mooi om daar een donkere groene kleur aan toe te voegen. In de woonkamer had ik ook al wat oker geel en dat blijft natuurlijk. Van die kleur krijg ik een lach op mijn gezicht en in combinatie met groen de perfecte herfstkleuren. De blauwe kleur zal binnenkort terug komen in de slaapkamer want die is ook te mooi om daar niets mee te doen. De kleur is ook al uitgekozen maar daar snel meer over hier op mijn blog.

 

Groen it is!

De groene kleur heb ik op de wand aangebracht in de vorm van een lambrisering. De lambrisering past perfect bij de stijl van het huis en de sierlijst op de muur benadrukt dit nog eens extra. Met een ander kleurtje op de muur kan je echt al een heel ander effect te weeg brengen. Soms heb je wel eens, dat je moet wennen aan een kleur maar zodra de eerste verfstrook op de muur zat was ik al fan! Het is nog beter uitgepakt dan hoe ik het in mijn hoofd had.

Een nieuwe kleur op de muur vraagt ook om een andere styling. Het groene bijzettafeltje kocht ik onlangs bij de Ikea en matcht perfect! Ook mijn armgebreide deken van Made by Wollig staat er heel mooi bij en is ook heerlijk om onder te liggen. De groene wandhanger van Knottingonthewall hing eerst in onze slaapkamer maar mag nu hier shinen. De okergele is weer verhuist naar Beau’s kamertje. Zo fijn als je mooie styling items hebt die je door het hele huis kunt gebruiken. Verder heb ik nog wat nieuwe plantjes en kaarsen toegevoegd en het genieten kan beginnen.

 

Met een klein budget een groots resultaat!

Al met al heb ik voor deze mini metamorfose slechts 45 euro uitgegeven, een pot verf, het Ikea tafeltje en mijn oude verweerde laddertje. Het laddertje was een marktplaats koopje en daar ben ik zo blij mee. Heerlijk om mee te stylen en een echte sfeermaker in huis. Ik ben gek op dit soort oude meubeltjes dat voegt echt iets toe en maakt een huis eigen.

 

Omdat de groene kleur zo goed bevalt heb ik ook een bijpassen stoeltje gekocht van de kwantum in een donkergroene kleur. Nu is mijn werkplek mooi een geheel met de woonkamer. Laat die donkere maanden nu maar komen want wij zijn er klaar voor!!! Ik ben heel benieuwd of jij ook dingen thuis veranderd bij een ander seizoen.


2 thoughts on “Herfst make over part 1”

 • Hoi Sanne, ziet er weer gezellig uit! Niet te druk, precies goed!
  Ook altijd weer leuk om je blogs te lezen en bij iemand naar binnen te kijken. Dit creeert dit weer nieuwe ideeen. Keep going! Groetjes x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Babykamer 4.0

Babykamer 4.0

 

Na mijn vorige blog over Beau zijn kamer kon ik niet wachten om aan de slag te gaan, ik zat vol inspiratie. Ik moest alleen nog ergens tussendoor de tijd zien te vinden. Verven in een kinderkamer met een kind om je heen, kan namelijk nogal een uitdaging zijn maar gelukkig houdt Beau van eten! 🙂 Terwijl hij dus lekker in zijn stoeltje aan tafel zat, ben ik zijn kamer gaan verven. Het is net als voorheen weer een lambrisering geworden. Ik vind dit in een kleine kamer mooier dan een hele muur en een prettige bijkomstigheid het gaat een stuk sneller! Onze plafonds zijn 3 meter hoog en dan verf je toch iets minder makkelijk ‘even’ een muurtje.

 

 

Beau een broodje, ik een kwast

Terwijl Beau dus heerlijk zat te lunchen heb ik snel zijn kamertje geverfd, ideaal! Voordat zijn boterham op was, was ik al weer klaar. Al dat verven loont, inmiddels ben ik zo snel. 😉 Ik heb nog even getwijfeld of ik net als bij zijn vorige kamer de okergele rand terug zou brengen maar uiteindelijk heb ik dit toch niet gedaan. Ik vind de kleur al zo mooi en ik denk dat het dan ook wat te druk zou worden. Hiervoor zat er heel lichtgrijs op en dan maakte die okergele rand het wat stoerder maar dat is met deze kleur niet nodig. Eerlijk is eerlijk, ik moest wel even wennen aan de kleur en dat het wat donkerder was dan hiervoor, maar inmiddels ben ik er super blij mee!

 

Laat het stylen maar beginnen

Het stylen van een nieuwe kamer is natuurlijk het allerleukst om te doen. Zo fijn wanneer het idee dat in je hoofd zat er ook echt op die manier uit komt. Zoals al eerder aangegeven wilde ik het wat stoerder, geen zoete kleurtjes en geen babydieren meer. Het mint kleurtje heeft plaats gemaakt voor denim drift, en ook de lieve babydieren aan de muur moesten er aan geloven. Er hangen wel weer nieuwe diertjes want daar is Beau gek op, alleen zijn deze wat stoerder. Ook op zijn nieuwe aankleedhoes zijn dieren, bril konijntjes! De hoes maakte ik zelf en het stofje komt bij de Kwantum vandaan, leuk toch?!

 

Leuke DIY, verf een houten hangertje in de kleuren van de kamer. Ideaal om de outfit van de dag aan op te hangen.

 

Stylen een dure hobby?!

Los van de kaartjes aan de muur, het konijnen stofje, de wol (voor de aanpassing van zijn deken) en natuurlijk de verf heb ik geen nieuwe spullen gekocht. het constant veranderen kan een dure hobby zijn maar dat viel in dit geval gelukkig mee. Ik heb in totaal ongeveer 45,- euro uitgegeven en het is toch echt een andere kamer geworden. Met een relatief klein budget kan je echt al een hoop leuke dingen doen. Op mijn wishlist staat wel nog een bedden set van Witlof for Kids , maar die moet nog even wachten.

 

 

En dan denk je dat je klaar bent…..

Voordat ik gisteren foto’s wilde maken, moest ik alleen nog even een poster van zijn kast afhalen. Althans dat was de bedoeling! Niet alleen de poster kwam van de kast maar ook een dikke verflaag… KAK! Ik was niet van plan om ook zijn kast te verven maar nu werd ik dus wel een beetje gedwongen. En zo ging dus het laatste beetje mint ook zijn kamer uit! Beau weer aan de boterham en ik weer in de weer met de kwast. Ik had nog wat witte krijtverf staan (daar zweer ik bij, niet alleen mooi maar ook heel gebruiksvriendelijk), en ben aan de slag gegaan. Ik heb er twee lagen witte verf op gedaan en heb hem vervolgens weer flink opgeschuurd, om de kast een oudere look te geven. Zo’n oude kast hoeft van mij niet strak in de lak maar mag best wel een beetje doorleeft zijn. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik de verf van de kast trok want de kast zoals hij nu is, was echt het puntje op de i!

 

De kwastjes aan de mand kun je heel makkelijk zelf doen, leuk om een saaie mand mee te pimpen.

 

 

 

Ik ben zo ontzettend blij met de deken dat is echt mijn uitgangspunt geweest voor zijn kamer. Door de gehaakte kralen ketting aan de kast, en de kwastjes aan de mand in dezelfde kleuren, is het echt één geheel geworden. Ik ben er heel blij en ik geloof Beau ook wel, hij slaapt er in elk geval lekker en de beestjes vind hij erg interessant. Ben benieuwd of hij echt in de gaten heeft dat het anders is… Zo lang hij zijn olifantje en speen maar heeft vindt hij alles best en slaapt hij overal wel.

Nu op naar het volgende project, onze slaapkamer!! Maar daar hou ik jullie uiteraard door middel van mijn blog van op de hoogte. Veranderen jullie  ook vaak de (kinder)kamers?

 


11 thoughts on “Babykamer 4.0”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Een ode aan de kamerlinde

Een ode aan de kamerlinde

 

Al zo lang stond een kamerlinde op mijn wishlist, maar ik kreeg vaak te horen dat het geen gemakkelijke plant is. Ze moeten op een licht plekje staan maar ook weer niet in direct zonlicht en ze houden van een rustig plekje zonder dat je er constant tegen aan loopt. Met een kind in huis, dat zo ongeveer alles overhoop trekt geen goede combinatie en dus kwam die mooie plant er niet van……..

 

My lucky day!!

Tot gisteren dan, toen besloot ik om het gewoon te doen en de kans te wagen. Lucky me, ze hadden hem ook bij ons mienie tuincentrum en dus ging ik, als een blij ei met kind en hond naar huis om een mooi plekje te zoeken. Omdat in de woonkamer met Beau niet zo handig is, besloot ik om de kamerlinde in de slaapkamer neer te zetten. Daar zou hij rustig staan en ook qua licht goed is dat een fijn plekje.

 

 

Zo sereen, puur en die mooie frisse groene bladeren

Ik had eigenlijk nooit planten in mijn slaapkamer, maar raakte geïnspireerd door de mooie foto’s van @lieks_home en dus gingen er van de week vooraf aan de kamerlinde al wat andere plantjes richting de slaapkamer. Maar eerlijk is eerlijk, baas boven baas en de kamerlinde is duidelijk de opperbaas!! Wat is dit toch een prachtige plant en wat staat hij hier mooi! Zo sereen, puur en niet te vergeten die heerlijke frisse groene bladeren.

 

 

 

Nooit gedacht dat ik zou blij zou zijn met een plant!! Een jaar geleden stonden hier amper planten in huis maar nu heb ik het virus te pakken. Ik zou ook nog  graag een monstera of een alocasia zebrina willen maar dan in de woonkamer. Daar moet ik dus nog even geduld voor hebben. Nu is het voor Beau te verleidelijk om er aan te plukken en ik heb geen zin om politieagentje te spelen. Nog maar even geduld hebben dus! Ik ben benieuwd naar jullie favoriete plant!

 

 

 


7 thoughts on “Een ode aan de kamerlinde”

 • Staat mooi! Zelf heb ik in iedere kamer planten staan. Net als jij had ik ook een topfavoriet; de yucca. Deze vindt het alleen nergens leuk in ons huis en ziet er eigenlijk niet meer uit. Ik twijfel nu of ik het nog een keer moet proberen. Het schijnt een makkelijke plant te zijn, maar mij wil het nog niet lukken..

  • Dankjewel! Wat een mooie plant ook ik kende die nog niet! Balen dat hij het niet goed doet bij jullie thuis, misschien heb jij net een moeilijk geval 😉
   Ik zou het gewoon nog een keer proberen als het je favoriet is!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mijn missie: het perfecte cadeau

Mijn missie: het perfecte cadeau

Gister was mijn vriend jarig en ik wilde natuurlijk het perfecte cadeau aan hem geven. Het budget was dit keer echter wat beperkter aangezien we nog een badkamer renovatie moeten doen, iets met lekkage….  🙁 Maar goed, eerst dus een mooi cadeau vinden en het liefst iets wat hij niet verwacht maar dus wel heel leuk vindt.

 

Zijn auto’s hoeven van mij niet overal terug te komen

Wat je vaak niet ziet op mijn foto’s is de kast met mijn vriend zijn auto verzameling. Best leuk die auto’ s als het bij één kast blijft maar dit is niet altijd het geval, soms staat ineens het hele huis vol. Je snapt misschien dat ik daar niet altijd even blij van word, die auto’s hoeven van mij niet overal terug te komen. Het blijft overigens niet alleen bij auto’s maar schepen en treinen zijn ook favoriet. Hij is laatst naar een beurs geweest en toen kwam hij weer thuis met een flinke buit, die hij vrolijk uitstalde op de schouw.  Niet mijn keuze maar goed, mijn vriend was er super blij mee dus ik zei niets.

 

 

Chick on a mission

Aangezien mijn prullen, zoals mijn vriend altijd zo liefdevol opmerkt, ook door het hele huis staan, konden die schepen daar best blijven staan. Daar had hij natuurlijk wel een beetje gelijk in. Ik had dus een missie te volbrengen namelijk iets zoeken waar de schepen mooi in konden, zodat het er wat opgeruimder uitziet, ik ze niet makkelijk kon omgooien (of aanraken want geloof mij die dingen zijn kwetsbaar en hij ziet het gelijk als ik weer wat heb verschoven laat staan wanneer ik het sloop), waar ze mooi in uit zouden komen en stofvrij zouden blijven. Aangezien ze wel te zien moesten blijven, kwam ik al snel uit op een glazen kistje en laat ZARA Home die nou net in het assortiment hebben. Gelijk maar twee besteld dus.

 

 

Ik was blij verrast toen ze binnen kwamen, want in het echt zijn ze nog veel mooier. Er zit facet geslepen glas in en de onderkant is een spiegel. Hierdoor komen je spulletjes mooier uit. Verder zit er een handig kettinkje aan waardoor de deksel open blijft staan. Ook dat hij pootjes staat vind ik een groot pluspunt. Stiekem was ik best een beetje jaloers, ik zou best mijn mooiste sieraden in zo’n kistje willen!

 

Een nieuw huis…

Gister was dan de dag dat Beau en ik de cadeautjes konden geven. Met een lekker ontbijtje (lees: vers sapje, water en paracetamol om de bijwerkingen van de nacht ervoor te bestrijden) en cadeautjes gingen we papa wakker maken. Beau houdt wel van cadeautjes, dus hielp maar wat graag mee met uitpakken. Mijn vriend was gelukkig direct heel blij met zijn cadeautjes, het idee dat zijn schepen nu een mooi eigen plekje kregen droeg daar natuurlijk ook aan bij!

 

 

Win Win!

De schepen hebben nu dus een nieuw onderkomen! Vriend blij dat ik het niet meer kan slopen, ze stofvrij blijven en een mooi plekje hebben en ik blij met het opgeruimde gevoel, ik zeg win win. Hebben jullie ook van die verzamelaars of items in huis die je liever niet elke dag hoeft te zien en hoe hebben jullie dat opgelost?

 

 

 


2 thoughts on “Mijn missie: het perfecte cadeau”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Binnenkijken bij mij

Binnenkijken bij mij

Wie vindt het nou niet leuk om bij iemand binnen te kijken? En dat is wat ik in deze rubriek wil doen, binnenkijken bij de leukste, mooiste en inspirerende huizen. Om het spits af te bijten neem ik jullie eerst mee in mijn eigen huis.

Een appartement uit 1906 en dat is duidelijk te zien

Ons huis is een appartement uit 1906 en dit is duidelijk te zien aan alle klassieke elementen zoals hoge plafonds met ornamenten, een kamer en-suite kast, glas in lood, hoge ramen en originele schouwen. Toen wij de eerste keer dit huis binnen liepen tijdens een bezichtiging was ik direct verkocht. Het is een heel sfeervol huis, zelfs toen het helemaal leeg was voelde je dat. Dit is iets waar ik echt voor gevallen ben. Verder hebben we met de inrichting ook wel geprobeerd om de stijl van het huis eer aan te doen.

 

 

Zodra je binnenstapt moet je je thuis voelen. Dat is mijn doel!

Ik zou de stijl van ons huis omschrijven als klassiek met Scandinavische invloeden. Vooral het kleurgebruik en de luchtigheid is meer Scandinavisch terwijl sommige meubelen en de lambrisering juist weer heel klassiek zijn. Ik hou van een mix en match van stijlen maar het allerbelangrijkste is dat het eigen moet zijn. Zodra je binnenstapt moet je je thuis voelen. Dat is mijn doel! Dat thuis voelen is voor ons zeker gelukt, we wonen hier met heel veel plezier en genieten van het huis en ons gezin

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk van Instagram, Pinterest en leuke woonblogs maar ook uit andere dingen. Laatst waren we bijvoorbeeld een dagje naar Kasteel de Haar en hebben daar binnen rondgelopen. Ik keek mijn ogen uit! Al die mooie stofjes, kleuren, printjes en tegels, te veel moois. Verder merk ik ook altijd dat ik heel veel inspiratie krijg als ik op vakantie ben of vakantie heb, dat zal wel iets met rust te maken hebben ofzo 🙂

 

 

 

 

Mijn wishlist groeit met de dag!

We hebben allemaal wel een wishlist, ik dus ook en die groeit met de dag!! Instagram is heel leuk maar niet altijd goed voor je portemonnee, herkenbaar? Maar goed, op mijn wishlist staat op nummer 1 de Egg chair van HK living, ik ben verliefd op die stoel en nog leuker vriendlief vind hem ook mooi! Nog even sparen en dan hoop ik dat die binnenkort in ons huisje staat. Een nieuwe bank zou ook echt heel erg welkom zijn maar daar is mijn vriend niet helemaal van overtuigd, dat wordt dus nog een hele klus dus om hem te laten inzien hoe hard we die nodig hebben (grapje natuurlijk!). Onlangs plaatste Lisanne een blog over haar nieuwe bank van sofacompany, en het was liefde op het eerste gezicht, benieuwd welke het is neem dan even een kijkje op haar blog. Maar ik waarschuw wel vast dat het niet mijn schuld is als je net als ik verliefd wordt. Nog een paar favorieten zijn een Lammers & Lammers poppetje en vaasje van Hella Duijs zo mooi ik heb een zwak voor handgemaakte producten!

 

 

 

 

Miskopen, wat zijn dat?!

Ondanks dat ik super impulsief iets kan kopen, heb ik (nog) geen echte miskopen gehad, hoewel vriendlief daar misschien heel anders over denkt. Ik heb wel dat ik snel op iets uitgekeken kan zijn maar dan schuif ik gewoon weer wat door in huis of als ik er echt op uitgekeken ben gaat het op Marktplaats of ik breng het naar de kringloop. Weggooien doe ik niet snel, dat vind ik kapitaalvernietiging. Echt hele dure items voor in huis koop ik meestal niet, dit omdat ik dus redelijk snel ben uitgekeken op spullen of weer wat nieuws wil en dat vind ik zonde. Misschien dat hier mijn liefde voor kringlopen vandaag komt, ik hoef mij (vaak) niet schuldig te voelen over de prijs en ik vind het mooi om iets een tweede leven te geven “one man’s trash is another man’s treasure!! Die schatten vind je bij mij overal in huis.

 

 

 

 

Licht, rust en ruimte

Zoals je kunt zien op de foto’s is ons huis heel licht en streef ik er ook naar om rust te creeren, dit is alleen soms met een kind van 1 jaar best nog wel eens een uitdaging. Een groot voordeel aan ons is huis zijn de hoge plafonds (3 meter) dit geeft elke ruimte, groot of klein, iets ruimtelijks. Verder moet een huis ook gewoon praktisch zijn, soms zie je wel eens interieurs voorbij komen waarbij ik mij echt af vraag waar ze hun spullen laten. Lang leve de en-suite kasten en nu ook het tv meubel want daar gaan een hoop spullen in. Niets fijner dan ‘s avonds op de bank neerploffen in een opgeruimd huis.

 

Meer zien?

Wil je meer van mijn huis zien? Neem dan zeker even een kijkje op mijn Instagram pagina, hier plaats ik geregeld een foto van mijn interieur.

Heb jij zelf ook een inspirerend en mooi huis en lijkt het je leuk om jouw huis hier terug te zien stuur mij dan even een mailtje. Ik ben altijd op zoek naar leuke huizen en inspiratie en dat wil ik natuurlijk graag met jullie delen. 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Klein maar fijn!

Klein maar fijn!

Hoe mooi is het, je bent zwanger en je mag een kinderkamer inrichten! Ik vond het echt een feestje om te doen. Uren heb ik Pinterest en Instagram af gespeurd naar inspiratie en leuke shops. Vervolgens heb ik een moodboard gemaakt op Pinterest van mijn ideeën en ben ik aan de slag gegaan.

Ik wist al heel snel dat ik qua stijl een mix van oud en nieuw wilde, ik heb niet zo veel met een kinderkamer in dezelfde stijl uit een boekje. Ook niet in de rest van het interieur maar ieder zijn ding natuurlijk. Op mijn wensenlijstje stond een oude kast en commode. Meubeltjes die al een leven achter de rug hadden en hier opnieuw een mooi plekje zouden krijgen. De commode was geen probleem, die vond ik snel via Marktplaats maar die kast, dat was een ander probleem…

 

Uren, dagen, maanden lang heb ik marktplaats afgespeurd

Uren, dagen, maandenlang heb ik Marktplaats afgespeurd maar ik kon maar niet vinden wat ik wilde of als ik het wel zag was het voor de hoofdprijs. Dus hebben we uiteindelijk maar besloten om voor de time being een simpele kast van Ikea te kopen en ondertussen bleef ik doorspeuren. Na een aantal maanden werd mijn geduld dan eindelijk beloond en vond ik daar DE kast op Marktplaats! De Ikea kast kon er dus weer uit en het nieuwe pareltje er in. Waar zouden we trouwens zijn zonder Marktplaats! Beiden meubeltjes zijn geverfd met krijtverf, de commode is wit geworden en de kast is foggy mint. Beau zijn bedje is van de Ikea, een simpel maar prima ledikantje.

 

 

Met al die leuke webshops is er genoeg keuze!

Dankzij Instagram ben ik voor de aankleding van zijn kamer heel goed geslaagd (vind ik zelf). Wat zijn er een hoop leuke webshops met mooie spulletjes, er is tegenwoordig zoveel keuze. Ik heb echt een zwak voor handgemaakte spullen. Ik vind het mooi dat iets uniek is. Als je zijn kamer binnenkomt is een van de eerste dingen die je ziet de gehaakte initialen B.J. (Beau Julian), deze zijn speciaal voor Beau gemaakt door House of Oelie. Gelukkig vind ik ze niet alleen heel mooi maar is Beau er ook groot fan van! Verder hangen er op de muur boven zijn bed wat kaartjes van babydieren en een handgemaakt olifantje ook van House of Oelie.

 

 

Aangezien ik het heerlijk vind om te rommelen en van alles te veranderen in zijn kamer zijn de houten huisjes boven de commode ideaal!! Met een aantal simpele aanpassingen creëer je toch weer een heel ander sfeertje. Daar word ik blij van! Ook super handig trouwens want Beau zit in een fase dat stil liggen met verschonen er niet meer inzit en dus pak ik altijd iets uit de huisjes om hem even te vermaken. Lukt helaas niet altijd, met alle gevolgen van dien maar die zal ik jullie besparen.

Handgemaakte items geven de kamer iets unieks

Naast de gehaakte letters is ook de macramehanger speciaal voor Beau gemaakt, hij heeft deze voor zijn verjaardag gekregen en is van Knottingonthewall. Als we hier langs lopen moeten we er altijd even aan voelen, hij is zo mooi! De hanger hangt aan een muurknop die ik gemaakt heb van houten speelgoedblokken. Heel handig om ook zo nu en dan weer wat anders aan te hangen of zijn outfit voor die dag.

 

 

 

 

Ik ben voor nu heel tevreden met zijn kamertje maar stiekem kijk ik ook wel al uit naar de volgende fase, een stoere jongenskamer! De basis zal dan wel hetzelfde blijven maar qua kleuren en muren wil ik dan wel wat anders maar voor nu nog even genieten van het feit dat mijn grote jongen nog niet zo groot is en dit kamertje perfect past bij deze fasen. Maar zoals elke moeder zal beamen gaat de tijd hard genoeg en dus blijf ik mooi inspiratie op doen en op zoek naar leuke webshops. Hebben jullie favorieten webshops, laat het hier onder weten ben heel benieuwd.

 


2 thoughts on “Klein maar fijn!”

  • Dat “eigen” is ook echt wel waar ik naar streef!! Maar al die mooie handgemaakte spulletjes dragen daar ook zeker aan bij, elke dag nog zoveel liefde voor jouw gehaakte letters!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial