Voor mijn huis was ik op zoek naar een tv meubel maar ik kon maar moeilijk slagen. In mijn oude huis had ik uiteindelijk zelf iets gemaakt (je leest het hier) maar dat wilde ik nu niet. Ik wilde het minder strak en het liefst een vintage meubeltje.

Bij mijn moeder thuis stond nog een kastje wat ik ooit in de kringloop op de kop had getikt. Dit ladekastje stond in de logeerkamer maar mocht ik mee nemen naar mijn nieuwe huis. Ik vond hem nog steeds heel erg leuk maar ik wilde hem wel iets aanpassen. Sowieso moest hij geverfd worden en ik vond de pootjes die er onder zaten ook iets minder. Iets te grof en te tuttig. Maar dat is natuurlijk makkelijk op te lossen.

Het kastje bij mijn moeder thuis

Duurzaam en goed voor je portemonnee

Je hoeft echt niet altijd nieuwe meubels te kopen als je iets anders wilt maar kijk eens wat je al hebt staan, of ga eens naar de kringloop. Niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu. We leven in een weggooi maatschappij en dat is niet heel duurzaam. Ik hoop dat ik je kan overtuigen met mijn make over, dat wat simpele aanpassingen een groots effect kunnen hebben.

first things first, die poten moesten er af! Het leek mij leuk om vrij strakke en moderne poten te plaatsen onder het klassieke kastje. En dus bestelde ik hairpin poten. Ik zaagde de poten er af en de nieuwe poten bevestigde ik onder het kastje. Ook de knopjes moesten er aan geloven, ik koos voor simpele houten knopjes.

Tot slot moest hij alleen nog geverfd worden. Dit deed ik met de mooi makkelijk lijn van Flexa. Ideaal! Je hoeft geen grondverf te gebruiken maar wat ik nog veel fijner vind is dat de verf niet stinkt en heel snel droog is. Je kan op een dag makkelijk twee laagjes aanbrengen. Als je ergens aan begint wil je natuurlijk ook dat het snel af is.

Voor en na

Zo simpel kan het zijn, nieuwe pootjes, nieuwe knopjes en een likje verf en je hebt toch ineens een heel ander kastje! Welke vind jij leuker, de oude versie of de nieuwe?

Het oude kastje
Het oude kastje in een nieuw jasje

Knap jij graag meubeltjes op of koop je liever iets nieuws?

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klussen, voor de één een ware nachtmerrie voor de ander pure ontspanning. Ik behoor tot de laatste categorie, en jij? Het klussen is bij mij eigenlijk begonnen uit frustratie. Ik had zo veel ideeën maar niemand die het kon maken. En daarnaast is het ook niet fijn om altijd een ander in te moeten schakelen. Dat, in combinatie met ongeduldig zijn, zorgde er voor dat ik zelf aan de bak ging.

Toen ik de sleutel van mijn huis kreeg kon ik helemaal los gaan. Lekker gevoel wel dat ik alles zelf mocht bepalen en het gewoon kon doen. Nou had ik ook wel een hele grote hulp en zonder hem had ik het ook echt niet gekund. Sommige klussen zijn voor mij ook echt veel te groot maar ik probeer dan wel op te letten en om er van te leren. Niet dat ik mezelf in de toekomst waterleidingen zie verleggen hoor, maar boeiend vind ik het wel. 

Regelmatig krijg ik de vraag of ik nog tips heb of hoe men dingen het beste kan aanpakken. Laat ik vooropstellen dat ik echt niet alles weet, sterker nog ik weet ook nog heel veel niet maar ik heb afgelopen periode wel weer een hoop praktische tips geleerd. En die wil ik graag met jullie delen en wie weet heb je er wat aan, ik in elk geval wel!

 

6 handige klustips die het je makkelijker maken
6 handige klustips

Mijn 6 klustips

De radiator verven

Een van de meest stomme klusjes vind ik het verven van de radiator. Zo onhandig qua vorm maar dat hoeft dus echt geen rotklus te zijn. Je kunt ze namelijk ook heel goed spuiten met daarvoor bestemde verf. Echt een uitkomst scheelt zo veel tijd! Ik had drie verwarmingen in 20 minuten allemaal opnieuw in de lak zitten. Zorg alleen dat je het er achter afplakt of als je net als ik ongeduldig bent, kun je ook een stuk karton gebruiken en dat er achter houden. Werkt ook prima.

 

Strakke lijnen verven

Als je aan het verven bent wil je natuurlijk graag strakke lijnen. Dit kan je krijgen met behulp van een beetje kit. Plak met tape de muur af en laat een paar millimeter ruimte tussen de tape en de muur, deze ruimte gebruik je voor de kit. Je hoeft maar een heel dun randje kit aan te brengen en smeer dit uit met je vinger, zodat er niet te veel blijft zitten. Tip, gebruik hiervoor doorzichtige kit. Zeker bij muren met structuur is dit aan te raden. 

 

Begin met behangen nooit in een hoek

Zeker als je een oud huis hebt moet je dit niet doen. Vaak lopen muren niet recht en als je al scheef begint kom je niet lekker uit. Je kunt vanuit het midden werken maar één baan van de muur af is ook al goed. Neem de tijd voor de eerste baan, dit is het beginpunt voor het overige behang. 

 

Plinten verven met behulp van een spatel

Deze tip wil je proberen! Zeker als je net als ik niet zo van het afplakken bent en graag snel te werk gaat. Pak een schone, grote spachtel zet deze tegen de muur aan en verven maar. Zorg wel dat je hem af en toe even schoonmaakt om geen vlekken te krijgen. 

 

Gaten boren in de tegels? Eerst tape plakken

Als je in een tegel gaat boren, zit het gevaar er in dat je weg glijdt met je boor en hiermee dus je tegel beschadigd. Dat wil je niet en hoeft ook niet. Plak een stukje schilderstape op de plek waar je gaat boren, et voilà je kunt veilig boren. 

 

Afplakken in de hoeken met behulp van een plamuurmes

Afplakken in de hoekjes gaat vaak vrij lastig of als het al lukt krijg je geen strakke hoek. Plak de tape op de muur en zet dan je plamuur mes er op, je kun de tape netjes in de hoek duwen en in een rechte lijn langs je plamuurmes afscheuren. 

 

Aan deze tips heb ik veel gehad, en ik gebruik ze nog steeds de een natuurlijk meer dan de ander. Maar de allerbelangrijkste klustip die ik je kan geven is; gewoon doen! Misschien gaat het een eerste keer niet perfect maar dat geeft niet en het hoeft ook niet perfect. Je leert van elke poging. Je zult zo blij zijn als je een klus zelf hebt gedaan, kan ik in elk geval zo van genieten. Voor de klussers onder ons, heb jij nog een goede tip die er niet tussen staat? Je mag hem natuurlijk altijd in de reacties delen, lijkt mij leuk!

Liefs, Sanne

2 thoughts on “6 simpele klustips om het klussen makkelijker te maken

  1. Ipv kit kan je ook gewoon eerst met de andere kleur over het afgeplakte stuk verven en als dat droog is er overheen met de kleur waarin je het vlak wilt. Stel de muur is wit en je wilt de onderste helft groen. Dan plak je eerst af. Verf je over de tape heen met wit en als dat droog is verf je het hele stuk groen. Eventuele verf die dan onder de tape doorloopt is dan de witte. En zo wordt de groene lijn heel strak. Droogt sneller dan kit denk ik:)

    Handige tips heb je Sanne!
    X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

December; een koude en donkere maand en ondanks dat ik niet van de kou houd kijk ik elk jaar weer zo naar deze tijd uit. Heerlijk om het binnen gezellig te maken en stiekem vind ik die kortere dagen ook best fijn. Lekker een kaarsje aan en op de bank met mijn boek of gewoon lekker op tijd in bed zonder me schuldig te voelen. Het is tenslotte al donker en dus bedtijd, toch?

Naast het kneuterige van binnen zitten is het natuurlijk ook een maand vol feestjes en gezelligheid. Sinterklaas was dit jaar een grote happening maar nog leuker vind ik zelf kerstmis. Normaal kan ik niet wachten om het huis in kerstsfeer te brengen alleen is dit jaar wel een klein beetje anders. We zaten tijdelijk bij mijn moeder en ondertussen was ik heel hard aan het klussen in het nieuwe huis. Super leuk natuurlijk maar daardoor was ik nog niet echt met kerstmis bezig en dat moest anders. Ik wilde een leuke kerst DIY maken om in de kerststemming te komen en wat eventueel ook als alternatief voor een kerstboom kon dienen.

Een alternatief voor een kerstboom? Ja, dit jaar wordt het denk ik geen kerstboom, of dan misschien toch een heel kleintje. Met een verhuizing en alle rommel die daarbij komt kijken snak ik naar rust en een opgeruimd huis. Een kerstboom is dan niet zo’n goed idee, maar deze DIY wel!! Ik heb namelijk een hangende kerstboom gemaakt, neemt weinig ruimte in en staat heel gezellig!

 

Wat heb je nodig?

Een mooi (grote) tak, dus hup lekker met de kids, je hond, partner of jezelf het bos in een frisse neus halen en op takkenjacht!

Een paar bosjes dennentakjes, ik heb ze bij de Intratuin gekocht maar mocht je er een in tuin hebben staan, of de buren dan kan dat natuurlijk ook. Lekker low budget.

Touw, ik heb gekozen voor groen katoengaren.

Van de dennentakjes maak je kleine bosjes en bind die vast met een touwtje. Het makkelijkste is om je hanger vast op te hangen zodat je goed kunt zien hoe je de bosjes moet hangen. Ik ben zelf begonnen in het midden en ben zo naar buiten gaan werken. De touwtjes heb ik gewoon vast geknoopt aan de stok. Easy peasy, heerlijk project voor een avondje freubelen.

 

 

 

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de takjes, ook leuk om er wat bessentakjes doorheen te doen voor wat extra kleur. Of misschien vind je lampjes er in wel leuker. Ik vind het in elk geval heerlijk om door te knutselen wat meer in de kerststemming te komen tussen al het klussen door! Ik had zoveel andere leuke kerst DIY’s bedacht maar met gebrek aan tijd, blijven die maar op de plank liggen tot volgend jaar. Maar mocht je nog meer leuke kerst DIY’s willen zien check dan ook zeker even de toffe kerstkrans van Gertrud van Thuis op nummer 14  of liever iets moois voor op tafel lees dan ook zeker even de blog van Inge van Stijlinge.

Ik ben wel heel benieuwd of jij elk jaar een kerstboom hebt of ook wel eens een jaartje over slaat?

Liefs, Sanne

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Planten kan ik niet genoeg hebben maar om constant nieuwe te kopen wordt op den duur ook een kostbare hobby. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig want je kan heel makkelijk planten stekken. Oké, de een is misschien iets lastiger dan de ander, maar echt jij kan dit!! Ik heb al een hoop planten gestekt waaronder, bananenplantjes, pilea, Alocasia, Chinese lantaarntje en dit keer was de Monstera aan de beurt.

Stekken op twee manieren

Mijn Monstera plant wordt erg groot dus hoogste tijd om daar wat mee te doen, en om wat kindjes af te staan. Ik heb mijn Monstera op twee verschillende manieren gestekt. Mijn Monstera heeft naast de grotere takken en bladeren ook heel veel kleine mini plantjes op de bodem. Omdat het onderin erg vol en druk werd heb ik daar dus twee plantjes/takjes weg gehaald. De stekjes kun je er heel voorzichtig een beetje uittrekken vaak hebben ze nog niet zo veel wortels. De stekjes kun je het beste eerst even op water zetten zodat ze wat meer worteltjes krijgen voordat je ze plant. Wanneer er dus wat worteltjes aan zitten kun je ze in een potje zetten en dan kan je genieten van je nieuwe mini Monstera. Als je op deze manier stekt zul je wel iets meer geduld moeten hebben voordat hij heel groot wordt. Persoonlijk vind ik dat niet erg en juist wel leuk om zo’n klein plantje te zien groeien.

Voor de ongeduldigen onder ons….

Mocht je iets minder geduld hebben en wil je graag gelijk zo’n mooi groot blad hebben dan kan je het beste op een andere manier stekken. Zoek een mooie tak met blad uit en let er dan even op dat hij een luchtwortel heeft. Dat zijn die wortels die boven de grond groeien zoals de naam al doet vermoeden. Pak een scherp en schoon mes en snij de tak vlak onder de luchtwortel af. Pak een mooie vaas, vul deze met water en plaats je zo juist gestekte Monstera hierin. Ook nu is het wachten op wat extra worteltjes, die komen uit de luchtwortel die nu in het water staat. Je kan er voor kiezen om het op water te laten staan, ook mooi, en anders plaats je hem als er wortels aan zitten in de aarde. Ik heb hem vrij lang in de vaas laten staan omdat ik dit gewoon heel erg leuk vond maar uiteindelijk heb ik hem toch in een pot gezet. Dat vind ik uiteindelijk makkelijker.

 

 

 

Zoals je hebt kunnen lezen is het dus echt niet moeilijk en heb je niet veel nodig om te stekken. Eventueel zou je ook nog wat stekpoeder kunnen gebruiken van Pokon, beetje extra voeding en liefde. Mocht je nou denken wat moet ik met allemaal Monstera stekken misschien kan je dan wel ruilen met iemand die weer andere stekjes heeft.

Ik had van mezelf nooit gedacht zulke groene vingers te hebben,maar echt dat kan je leren! Als je het leuk vindt en het je interesseert groeit dat ook vanzelf! Ik kan ook echt niet wachten om ooit een tuintje te hebben, laat mij maar lekker wroeten in de aarde en lullen tegen mijn plantjes dan ben ik het gelukkigst!

 

 

Ben jij ook zo gek op plantjes of heb ik je overtuigd dat stekken niet moeilijk is? Ben heel benieuwd of je het ook gaat doen of misschien al hebt gedaan.

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat hebben we toch een heerlijk weer gehad vorige week. Ik besef mij door het mooie weer des te meer hoe erg ik de zon gemist heb maar ook hoe hard ik hem nodig heb. De zon zorgt er voor dat ik mijn batterijtje weer een beetje op kan laden. Genieten van het mooie weer doe je natuurlijk lekker buiten in de tuin of in mijn geval op het balkon.

Stiekem mis ik wel een beetje een tuin en helemaal met het mooie weer maar ja, die plak ik er helaas niet even aan. Ik zal het dus met de balkons moeten doen. We hebben het geluk dat we er drie hebben, een bij de woonkamer, een bij het balkon en een bij onze slaapkamer. Het balkon bij de keuken gebruiken we niet echt, daar hangt de was en staat de balkon kast maar wel heel fijn dat we die hebben. Het balkon bij de slaapkamer is een beetje mijn domein en het balkon bij de woonkamer speelt Beau ook graag.

Zomerproof en gezellig zonder al te veel geld

Een balkon of tuin zomerproof maken is natuurlijk heel leuk maar gaat ook vaak gepaard met een hoop geld. Maar sommige dingen kan je ook echt zelf maken, en jullie weten vast dat ik daar heel gek op ben! Vandaag deel ik drie echte sfeermakers voor je balkon of tuin. Bij één DIY heb ik wel een klein beetje gesmokkeld want daar heb ik ook iets kant en klaars voor gekocht.

Ik wilde namelijk heel graag lampjes op het balkon maar ja hoe? Tot ik van de week langs de praxis liep en bamboe stokken buiten zag liggen. Ik zag het ineens helemaal voor mij! Ik zou bamboe stokken aan de reling vast maken met tie wraps en dan konden daar de lampjes mooi aan bevestigd worden. De lichtsnoer kocht ik overigens bij de Hema en zijn geschikt voor buiten. De lampjes heb ik met tie wraps vastgemaakt aan de bamboe stokken en klaar is kees. Zo gezellig om nog even in de avond op het balkon te zitten maar ook van binnen is het heel gezellig om de lampjes aan te doen.

 

Goedkoop, duurzaam en makkelijk!

En tweede sfeermaker naast een lichtsnoer zijn natuurlijk kaarsjes! Ik wilde graag aan een muurtje wat kaarsjes hangen. De kaarsjes zitten in een glazen potje (lekker duurzaam!), en hangen aan een macramé hanger. Dit klinkt overigens een stuk spannender dan dat het is.

Je knipt vier strengen touw af, vouw ze dubbel en maak er dan een knoop in. Dit is de lus waar je hem straks aan op kan hangen. Het makkelijkste is om de hanger te knopen terwijl deze hangt. Dan is het makkelijk om te zien of de knopen op gelijke hoogte komen.

 

 

Dan start je met knopen te leggen in twee touwen tegelijk, in totaal dus vier knopen op een rij. Voor de tweede rij pak je de rechterdraad van de eerste knoop en de linkerdraad van de tweede knoop en die maak je ook weer aan elkaar. Zo ga je verder tot je de meeste rechterdraad overhoudt. Je eerste en laatste draad knoop je dan aan elkaar vast, hierdoor ontstaat er een rondje. Je kan verder knopen maar omdat hij van mij niet zo groot hoefde te zijn heb ik er een knoop onderin gelegd door alle draden tegelijk te pakken. Zo sluit je de opening en je glaasje kan er in.

 

 

 

 

Heel simpel, goedkoop maar wel echt een sfeermaker. Inmiddels ben ik nog even doorgegaan en heb ik er nog meer gemaakt maar die laat ik je volgende keer zien.

Haal die haaknaald maar uit het stof

Voor de laatste DIY moet je je haaknaald erbij pakken (of uit het stof halen). Naast de vlaggenlijn die ik vorig jaar al met jullie deelde, is het ook leuk om er een te haken. Ik heb gekozen om deze te maken van wit katoen garen. Ik vind wit buiten heel fijn, dan komt alles mooi tot zijn recht.

 

 

Een vlaggenlijn haken is niets anders dan driehoekjes haken en dat doe je als volgt:

Je begint het driehoekje met een opzetlus en daarna haak je drie lossen. Haak een vaste in de eerste losse en twee vaste. in de laatste losse. Je hebt nu al de eerste en de tweede toer gehaakt
keer je werk en haak een losse.
Haak in de laatste vaste van de vorige toer een vaste en haak in elke vaste van de vorige toer een vaste, behalve in de laatste: daar haak je twee vasten in.
Herhaal dit tot je vlaggetje zo groot is als je wilt. In elke steek dus een vaste en in de laatste steek altijd twee vasten.

Liever een uitleg met beelden kijk dan even op Pinterest daar kun je genoeg uitleg vinden met beeldmateriaal. Je mag mij natuurlijk ook altijd een berichtje sturen als je een vraag hebt over de uitleg.

En dat was het alweer, drie DIY’s om je tuin of balkon gezellig te maken zonder dat het je een hoop hoeft te kosten, daar word ik blij van! Ik moet nog wat laatste dingen doen en dan zijn de balkons helemaal zomerproof. Natuurlijk deel ik het eindresultaat met jullie. Ben jij al begonnen met je tuin of balkon? Mocht je een van deze DIY’s gebruiken ben ik natuurlijk heel erg benieuwd naar het eindresultaat, laat je dat dan zien?

Liefs, Sanne

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Soms verbaas ik mij best wel over social media. Toen ik net begon met Instagram had ik nooit verwacht er zoveel leuke mensen te leren kennen. Tuurlijk is het soms een beetje oppervlakkig en deel je een heel mooi plaatje en weet je zelf wat daar achter schuil gaat, een huis dat op zn kop staat of misschien wel dat je het allemaal net even wat leuker maakt dan het is. Ik denk dat we ons daar allemaal wel eens schuldig aan maken en ik ook zeker. Ja je wilt het natuurlijk echt en eerlijk houden, maar hoeveel laat je van jezelf zien. Ik vind dat soms best lastig. Maar hoe bijzonder is het om te merken dat er ook serieuze vriendschappen via Instagram ontstaan en mensen die ik inmiddels dagelijks spreek en niet meer weg te denken zijn!

Voor mijn blog maak ik natuurlijk ook geregeld binnenkijkers waardoor ik een hoop mensen ontmoet en op de meest mooie plekjes terecht kom. Maar soms heb je ook mensen die initiatief nemen om een lunch of borrel te organiseren voor ‘Instagrammers’, hoe leuk is dat! Dat iemand de moeite neemt om een groep mensen bij elkaar te brengen die allemaal net zo gek zijn van interieur en fotografie. Afgelopen zondag ben ik naar de lunch gegaan die was georganiseerd door Joandi Loes van Hemelryk. Ik moest er even voor rijden (het was in Eindhoven) maar dat was het dubbel en dwars waard. Wat een super gezellige middag met mijn Insta vriendinnetjes!!

 

Eten, kletsen nog meer kletsen en…..

Naast heel veel kletsen en heerlijk eten was er ook een hele leuke workshop gegeven door Sanne van Lille.hus. Een workshop waar ik persoonlijk heel blij van werd en welke al zo lang op mijn to do lijstje stond. We hebben een eigen eco systeem gemaakt! Ik wilde dit dus al best een tijdje zalf maken maar dacht dat het veel moeilijker zou zijn, nou niet dus! Easy peasy, althans dat moet natuurlijk nog blijken of ik het goed heb gedaan maar vooralsnog staat mijn ecosysteempje er mooi bij.

 

 

Je kan zelf ook heel makkelijk een ecosysteem maken het enige wat je nodig hebt is een weckpot, hydro korrels, aarde, vetplantjes en wat water. Onder in de weckpot doe je wat hydro korrels zodat de bodem bedekt is, daar bovenop gaat de aarde. De aarde moet zo hoog zijn als je plantjes die je er in wil doen. Dan plaats je de vetplantjes er in en doe je een klein beetje water in de pot zodat alles vochtig is. Daarna gaat de deksel op de pot en klaar ben je! Als het goed is hoef je er verder niet meer naar om te kijken en doet de natuur de rest, super handig als je niet goed bent met planten. Als je deze vergeet is het niet erg. Je moet de pot alleen niet in de volle zon zetten want dan gaat de pot beslaan en krijg je heel veel condens en zie je je mooie plantjes dus niet meer.

 

 

Wat een geslaagde dag en ook nog eens zulk mooi weer! Beide smaakte naar meer, bof ik even want volgend weekend word het vooralsnog ook weer warmer en ik heb weer een Instagram borrel en dit keer in mijn eigen stad. Heerlijk op de fiets dus, nu al zin in!

Liefs, Sanne

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yes, de lente is begonnen en het zonnetje schijnt! Dit weekend is het eerste weekend met fijne temperaturen en veel zon, en wat geniet ik daar van. Ik merk, en met mij velen andere, dat iedereen er blij van wordt. Heel Instagram staat vol met blije berichtjes over de zon en dat snap ik natuurlijk wel. Door de voorspellingen voor dit zonnige weekend ben ik ook maar vast door de kasten gegaan. Even kijken wat Beau nog past van vorig jaar, wat er nog geshopt moet worden en wat ik zelf kan maken!

Zelf maken?

Ik koop veel kleding voor Beau maar in zijn kast hangen ook aardig wat items die ik zelf heb gemaakt. Niet alleen super leuk om te doen maar ook wel goed voor de portemonnee. Ik hou best wel van een printje op een broekje en we kennen vast allemaal wel toffe merken die dat verkopen maar goedkoop zijn ze niet. Een stukje stof is dan een stuk goedkoper! Onze stoffenwinkel knipt vanaf een halve meter en daar kan je tot en met maat 98 makkelijk twee leggings uit halen. Het ligt natuurlijk aan de stof maar gemiddeld ben je tussen de €5,- en €10,- kwijt voor een halve meter. Twee toffe broekjes dus voor max een tientje, heb je gelijk een leuk cadeautje voor iemand anders.

 

Geen patroon, geen probleem

Mocht je weinig ervaring hebben dan is dat echt geen probleem. Een legging naaien is een perfecte manier om te oefenen, het is allemaal redelijk rechttoe rechtaan. Voor de legging kan je een bestaand broekje/legging die je in de kast hebt liggen heel goed als patroon gebruiken. Vouw het broekje en de stof dubbel en leg het broekje er op. Zorg dat je de stof een centimeter groter knipt in verband met de naairanden. Ook de hoogte bij de taille moet je iets extras rekenen omdat je de stof dubbel slaat en naait voor het elastiek. Aan de onderkant kan je er een zoom in naaien hou hier dan ook rekening mee met knippen maar je kan hem ook zo laten met een rauw randje. Voordeel van tricot, het rafelt niet.

 

 

 

Als je de patronen hebt uitgeknipt leg je de stof open met de goede kant op elkaar. Zet de zijkanten tot met aan het kruis even vast met wat spelden en naai ze vervolgens aan elkaar. Gebruik met naaien een steek die ook iets kan oprekken. Daarna vouw je de stof open leg je de benen op elkaar en naai je de binnenkant van de benen aan elkaar. Je ziet nu al het model van het broekje en dan ben je dus ook bijna klaar! Pak een elastiek naar de uiteindes aan elkaar en dan maak je hem met spelden vast aan het broekje en sla je de stof er over heen. Dan naai je rond om het broekje en dan zit je elastiek dus vast en is het broekje gesloten. Dan kun je kiezen om een zoom aan de onderkant te maken, spelt dit af en dan naai je hem weer rondom. Ik heb er voor gekozen om het dit keer niet te doen bij de broekjes en heb ze wat langer gemaakt zodat ik het pijpje kan omrollen. Ik vind dat zelf heel leuk staan maar het is ook wel een klein beetje gemakzucht, zo ben je namelijk nog sneller klaar!

 

 

 

 

 

 

Als je dan toch bezig bent kan je natuurlijk ook wel gelijk nog een broekje naaien, en nog een en misschien nog wel een, toch? Ik krijg vaak te horen van mensen dat ze dat echt niet zelf kunnen horen maar ik kon het een paar jaar geleden ook echt niet. Ik ben heel erg een doener en leer gaandeweg, zo ook dus met naaien. Gewoon een leuk stofje uitzoeken en proberen. Want zeg nou zelf hoe leuk is het om je kind in een zelf gemaakt broekje te zien lopen!

Ik ben heel benieuwd of jij binnenkort ook achter de naaimachine kruipt, laat je het weten als je dat doet? Zou ik heel leuk vinden. Mocht je nog vragen hebben of als iets niet helemaal duidelijk is mag je mij altijd een berichtje sturen. Veel plezier in elk geval!

Liefs, Sanne

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een tijdje geleden zag ik het fenomeen “bullet journal” op Instagram voorbij komen, en nieuwsgierig als ik ben moest ik natuurlijk weten wat dit was. Ik had er namelijk nog niet eerder van gehoord. Wat blijkt een bullet journal is een soort dagboek wat helpt om overzicht te houden in je dagelijkse leven maar er kan dus ook wat meer diepgang in zitten. Een plek voor al je to do lijstjes, actiepunten of andere doelen. Ik ben een sucker voor to do lijstjes maar raak ze ook altijd kwijt aangezien ik ze overal in schrijf. Een vaste plek is dus wel handig!

 

Sucker voor lijstjes en schriftjes

Ik ben dus een mega sucker voor lijstjes maar ook voor notitie boekjes. Weet je niets te geven, een nieuw notitieboekje doet het hier altijd heel erg goed. Ik heb een aardige voorraad maar je hebt er nooit genoeg, toch? Het enige probleem is dus dat ik geen vaste plek had voor mijn lijstjes en 10x hetzelfde lijstje op schreef, niet heel handig. Daarnaast had ik ook wel behoefte aan een plek om zo nu en dan mijn gedachte wat meer te laten gaan of om doelen voor mezelf te stellen. Want doelen stellen is leuk maar dan moet je er ook wat mee doen. En dus leek een bullet journal de perfecte manier om rust te creëren in de chaos van lijstjes.

 

Bij het starten van een bullet journal hoort natuurlijk ook een nieuw boekje. Omdat ik ook wilde tekenen en quotes wilde plaatsen is een boekjes met puntjes het fijnst. Hierdoor word je niet gehinderd door lijntjes. Ik kocht mijn boekje bij Studio Ins & Outs, dat was liefde op het eerste gezicht. Stoer, origineel een ook lief door het beetje roze.

 

Hoe start je een bullet journal?

Het makkelijkst is om te beginnen met een inhoudsopgave, dan hoef je niet constant door je boekje te bladeren als je iets zoekt. Pagina’s nummeren is dus ook wel handig! Ik gebruik mijn bullet journal niet als agenda maar vind een maandoverzicht wel lekker. Daar begin ik dus elke maand mee en daar probeer ik dan ook iets moois van te maken. Ik kan niet echt tekenen maar dit is wel heel leuk om te doen en met wat takjes, bloemetjes en mooi lettertype kom je een heel eind.

 

 

 

 

Naast het maandoverzicht heb ik er ook doelen voor Style by Sanne in gezet, zo nu en dan vul ik hier iets aan als iets mij te binnen schiet. Zo wil ik mij dit jaar echt inschrijven in het KVK en mijn opleiding interieur stylist afronden.

 

 

Ik maak per maand een to do lijstje, een stuk overzichtelijker en ik probeer ook echt realistisch te zijn. Een onhaalbare to do lijst werkt nou eenmaal niet heel motiverend! Als er een drukke dag aankomt maak ik ook wel eens dag, to do lijstje. Verder plan ik mijn onderwerpen voor nieuwe blogs en schrijf ik ook nieuwe ideeën op die ik wil uitwerken. Super handig om aan het begin van de maand al te weten, wat wanneer online komt. Tuurlijk zit er ook ruimte in voor spontane acties maar dit geeft wel meer rust.

 

 

 

Wat voor mij ook heel fijn werkt maar heel persoonlijk is, is een stressmeter. Welke aspecten in mijn leven zorgen voor stress en hoe kan ik zorgen dat deze minder worden. Het lijkt zo logisch maar soms is het goed om hier eens naar te kijken en gewoon wat aan te doen. Sowieso kan het al helpen om het op te schrijven. Dit is voor mij wel een van de redenen geweest waarom ik wilde starten met een bullet journal. Ik wil rust in mijn hoofd en lijf en stress en chaos ordenen. Je snapt misschien ook wel dat mijn bullet journal best heel persoonlijk is. Naast het overzicht, helpt het mij ook op een andere manier ontspannen. Ik vind het heerlijk om te kleuren en tekenen in mijn boekje en om er af en toe een inspirerende quote in te gooien. Je merkt zeker wel dat ik fan ben he?! Ik ben heel benieuwd of het jou ook wat lijkt om een bullet journal bij te houden? Ik kan het je in elk geval zeer aanraden!!

Liefs, Sanne

2 thoughts on “Rust en orde in de chaos!

  1. Leuk Sanne! Ik ben wel benieuwd naar de pagina’s. Leuk om af en toe te posten hoe je ze vorm geeft! En het idee van rust in je hoofd en concrete, haalbare doelen spreekt me ook wel aan.

    1. Hi Danielle, Dankjewel! Ik zal op Instagram sowieso af en toe wat posten maar ik zal over een tijdje er ook weer een blog aan wijden hoe het bevalt. Tot nu toe dus in elk geval heel fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heerlijk een middagje freubelen en knutselen werkt bij mij altijd zo ontspannend. Gewoon even iets met mijn handen maken. Dat dit niet moeilijk hoeft te zijn voor een leuk resultaat laten deze DIY projectjes wel zien. Ik ging namelijk aan de slage met wol, takken en papier!

Vrolijke paastakken in lentekleurtjes

Het is lang geleden dat ik een paastak in huis had maar nu Beau iets ouder wordt vind ik het leuk om hem dit soort tradities mee te geven. Wij hadden vroeger ook altijd paastakken met takken uit de tuin en in die takken gingen van die retro konijntjes en eitjes. Ik liep laatst bij de Hema en zag dat ze die nog steeds (of alweer) verkopen. Super leuk maar toch wilde ik het anders, persoonlijker en meer eigen. Ik besloot om zelf aan de slag te gaan. In mijn voorraad katoen garen heb ik heel veel fijne kleurtjes die echt perfect zijn voor het voorjaar, hier heb ik een selectie van gemaakt. Alleen de vrolijkste kleurtjes wilde ik in de paastakken hebben. Van het katoengaren heb ik pompoms gemaakt, gewoon met mijn vingers. Om drie vingers heb ik aardig wat garen gewikkeld, vastgebonden, open geknipt en vervolgens nog een kleine trim beurt gegeven en klaar zijn je pompoms. Je kunt tegenwoordig ook handige tools kopen om de pompons mee te maken maar je vingers of een kartonnetje fungeren ook prima!

Voor de paastakken had ik eerst nog het idee om er ook nog andere dingen tussen de hangen maar uiteindelijk heb ik het zo gelaten. De pompoms komen zo mooi uit in de takken dat iets toevoegen zonde zou zijn. Een persoonlijke en eigen creatie maken van je paastakken hoeft dus echt niet moeilijk of duur te zijn.

Een duurzaam bosje bloemen dat niet verwelkt

Omdat ik nog zo veel meer kleuren katoengaren heb, heb ik mij hierdoor laten inspireren voor de volgende DIY. Ik heb echt een stuk of 8 verschillende zacht roze tinten en daar MOEST ik iets mee doen. Een beetje roze in huis kan nooit kwaad toch?! Naast het garen hadden we voor deze DIY ook takken nodig en die hebben we natuurlijk gewoon van buiten mee genomen. Ik hou er van om van niets,, iets te maken en om materialen die je tot je beschikking hebt te gebruiken. Lekker duurzaam dus!

Ook van deze garen heb ik pompoms gemaakt maar dit keer heb ik het garen om twee vingers gewonden. Deze mochten namelijk iets kleiner zijn. Vervolgens heb ik de pompoms met een lijmpistool op de takjes geplakt en klaar waren ze om in een vaasje gezet te worden. “Bloemetjes” waar je heel de lente (en/of zomer) van kan genieten en dat voor een prikkie!

 

 

Een vrolijke konijnenslinger

Wat voor mij naast vrolijke kleurtjes ook echt bij pasen hoort zijn konijntjes! Vier jaar geleden kocht ik samen met vriendlief een konijntje op eerste paasdag. Lieve kleine Beer! Dit jaar geen echt konijntjes maar een slinger van konijntjes, iets minder onderhoud 😉

Op stevig papier tekende ik een konijntje en knipte deze uit, dit was mijn malletje voor de overige konijntjes. Wat steviger papier is voor deze DIY wel aan te raden. Mocht je nou geen gekleurd papier hebben kan je natuurlijk ook je mini even zijn gang laten gaan met verf! Hier heeft Beau op een aantal konijntjes gekleurd, toch leuk als het een co productie is en je, je mini betrekt bij de making of. Je kunt de konijntjes ook een gezichtje geven maar ik koos ervoor op dat niet te doen en om staartjes te maken met, je raad het al pompoms. Even wat witte wol om je vingers winden en plakken maar die staartjes! Het touw heb ik aan de achterkant gewoon vastgemaakt met plakband en dan is je slinger klaar!!

 

 

 

Wij zijn klaar voor de paasdagen, en ook voor de lente. Dat is voor mij altijd nauw met elkaar verbonden? Heb jij ook een paastak in huis of laat je dit aan je voorbij gaan?

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial