DIY

Je Monstera op 2 manieren stekken

Je Monstera op 2 manieren stekken

Planten kan ik niet genoeg hebben maar om constant nieuwe te kopen wordt op den duur ook een kostbare hobby. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig want je kan heel makkelijk planten stekken. Oké, de een is misschien iets lastiger dan de ander, maar echt jij kan dit!! Ik heb al een hoop planten gestekt waaronder, bananenplantjes, pilea, Alocasia, Chinese lantaarntje en dit keer was de Monstera aan de beurt.

Stekken op twee manieren

Mijn Monstera plant wordt erg groot dus hoogste tijd om daar wat mee te doen, en om wat kindjes af te staan. Ik heb mijn Monstera op twee verschillende manieren gestekt. Mijn Monstera heeft naast de grotere takken en bladeren ook heel veel kleine mini plantjes op de bodem. Omdat het onderin erg vol en druk werd heb ik daar dus twee plantjes/takjes weg gehaald. De stekjes kun je er heel voorzichtig een beetje uittrekken vaak hebben ze nog niet zo veel wortels. De stekjes kun je het beste eerst even op water zetten zodat ze wat meer worteltjes krijgen voordat je ze plant. Wanneer er dus wat worteltjes aan zitten kun je ze in een potje zetten en dan kan je genieten van je nieuwe mini Monstera. Als je op deze manier stekt zul je wel iets meer geduld moeten hebben voordat hij heel groot wordt. Persoonlijk vind ik dat niet erg en juist wel leuk om zo’n klein plantje te zien groeien.

Voor de ongeduldigen onder ons….

Mocht je iets minder geduld hebben en wil je graag gelijk zo’n mooi groot blad hebben dan kan je het beste op een andere manier stekken. Zoek een mooie tak met blad uit en let er dan even op dat hij een luchtwortel heeft. Dat zijn die wortels die boven de grond groeien zoals de naam al doet vermoeden. Pak een scherp en schoon mes en snij de tak vlak onder de luchtwortel af. Pak een mooie vaas, vul deze met water en plaats je zo juist gestekte Monstera hierin. Ook nu is het wachten op wat extra worteltjes, die komen uit de luchtwortel die nu in het water staat. Je kan er voor kiezen om het op water te laten staan, ook mooi, en anders plaats je hem als er wortels aan zitten in de aarde. Ik heb hem vrij lang in de vaas laten staan omdat ik dit gewoon heel erg leuk vond maar uiteindelijk heb ik hem toch in een pot gezet. Dat vind ik uiteindelijk makkelijker.

 

 

 

Zoals je hebt kunnen lezen is het dus echt niet moeilijk en heb je niet veel nodig om te stekken. Eventueel zou je ook nog wat stekpoeder kunnen gebruiken van Pokon, beetje extra voeding en liefde. Mocht je nou denken wat moet ik met allemaal Monstera stekken misschien kan je dan wel ruilen met iemand die weer andere stekjes heeft.

Ik had van mezelf nooit gedacht zulke groene vingers te hebben,maar echt dat kan je leren! Als je het leuk vindt en het je interesseert groeit dat ook vanzelf! Ik kan ook echt niet wachten om ooit een tuintje te hebben, laat mij maar lekker wroeten in de aarde en lullen tegen mijn plantjes dan ben ik het gelukkigst!

 

 

Ben jij ook zo gek op plantjes of heb ik je overtuigd dat stekken niet moeilijk is? Ben heel benieuwd of je het ook gaat doen of misschien al hebt gedaan.

Liefs, Sanne


1 thought on “Je Monstera op 2 manieren stekken”

 • Woah! I’m really digging the template/theme of this site.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very hard to get that
  “perfect balance” between usability and visual appeal. I must say
  you have done a very good job with this. Also, the blog loads super quick for me on Chrome.
  Superb Blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 DIY’s voor een zomerproof balkon of tuin

3 DIY’s voor een zomerproof balkon of tuin

Wat hebben we toch een heerlijk weer gehad vorige week. Ik besef mij door het mooie weer des te meer hoe erg ik de zon gemist heb maar ook hoe hard ik hem nodig heb. De zon zorgt er voor dat ik mijn batterijtje weer een beetje op kan laden. Genieten van het mooie weer doe je natuurlijk lekker buiten in de tuin of in mijn geval op het balkon.

Stiekem mis ik wel een beetje een tuin en helemaal met het mooie weer maar ja, die plak ik er helaas niet even aan. Ik zal het dus met de balkons moeten doen. We hebben het geluk dat we er drie hebben, een bij de woonkamer, een bij het balkon en een bij onze slaapkamer. Het balkon bij de keuken gebruiken we niet echt, daar hangt de was en staat de balkon kast maar wel heel fijn dat we die hebben. Het balkon bij de slaapkamer is een beetje mijn domein en het balkon bij de woonkamer speelt Beau ook graag.

Zomerproof en gezellig zonder al te veel geld

Een balkon of tuin zomerproof maken is natuurlijk heel leuk maar gaat ook vaak gepaard met een hoop geld. Maar sommige dingen kan je ook echt zelf maken, en jullie weten vast dat ik daar heel gek op ben! Vandaag deel ik drie echte sfeermakers voor je balkon of tuin. Bij één DIY heb ik wel een klein beetje gesmokkeld want daar heb ik ook iets kant en klaars voor gekocht.

Ik wilde namelijk heel graag lampjes op het balkon maar ja hoe? Tot ik van de week langs de praxis liep en bamboe stokken buiten zag liggen. Ik zag het ineens helemaal voor mij! Ik zou bamboe stokken aan de reling vast maken met tie wraps en dan konden daar de lampjes mooi aan bevestigd worden. De lichtsnoer kocht ik overigens bij de Hema en zijn geschikt voor buiten. De lampjes heb ik met tie wraps vastgemaakt aan de bamboe stokken en klaar is kees. Zo gezellig om nog even in de avond op het balkon te zitten maar ook van binnen is het heel gezellig om de lampjes aan te doen.

 

Goedkoop, duurzaam en makkelijk!

En tweede sfeermaker naast een lichtsnoer zijn natuurlijk kaarsjes! Ik wilde graag aan een muurtje wat kaarsjes hangen. De kaarsjes zitten in een glazen potje (lekker duurzaam!), en hangen aan een macramé hanger. Dit klinkt overigens een stuk spannender dan dat het is.

Je knipt vier strengen touw af, vouw ze dubbel en maak er dan een knoop in. Dit is de lus waar je hem straks aan op kan hangen. Het makkelijkste is om de hanger te knopen terwijl deze hangt. Dan is het makkelijk om te zien of de knopen op gelijke hoogte komen.

 

 

Dan start je met knopen te leggen in twee touwen tegelijk, in totaal dus vier knopen op een rij. Voor de tweede rij pak je de rechterdraad van de eerste knoop en de linkerdraad van de tweede knoop en die maak je ook weer aan elkaar. Zo ga je verder tot je de meeste rechterdraad overhoudt. Je eerste en laatste draad knoop je dan aan elkaar vast, hierdoor ontstaat er een rondje. Je kan verder knopen maar omdat hij van mij niet zo groot hoefde te zijn heb ik er een knoop onderin gelegd door alle draden tegelijk te pakken. Zo sluit je de opening en je glaasje kan er in.

 

 

 

 

Heel simpel, goedkoop maar wel echt een sfeermaker. Inmiddels ben ik nog even doorgegaan en heb ik er nog meer gemaakt maar die laat ik je volgende keer zien.

Haal die haaknaald maar uit het stof

Voor de laatste DIY moet je je haaknaald erbij pakken (of uit het stof halen). Naast de vlaggenlijn die ik vorig jaar al met jullie deelde, is het ook leuk om er een te haken. Ik heb gekozen om deze te maken van wit katoen garen. Ik vind wit buiten heel fijn, dan komt alles mooi tot zijn recht.

 

 

Een vlaggenlijn haken is niets anders dan driehoekjes haken en dat doe je als volgt:

Je begint het driehoekje met een opzetlus en daarna haak je drie lossen. Haak een vaste in de eerste losse en twee vaste. in de laatste losse. Je hebt nu al de eerste en de tweede toer gehaakt
keer je werk en haak een losse.
Haak in de laatste vaste van de vorige toer een vaste en haak in elke vaste van de vorige toer een vaste, behalve in de laatste: daar haak je twee vasten in.
Herhaal dit tot je vlaggetje zo groot is als je wilt. In elke steek dus een vaste en in de laatste steek altijd twee vasten.

Liever een uitleg met beelden kijk dan even op Pinterest daar kun je genoeg uitleg vinden met beeldmateriaal. Je mag mij natuurlijk ook altijd een berichtje sturen als je een vraag hebt over de uitleg.

En dat was het alweer, drie DIY’s om je tuin of balkon gezellig te maken zonder dat het je een hoop hoeft te kosten, daar word ik blij van! Ik moet nog wat laatste dingen doen en dan zijn de balkons helemaal zomerproof. Natuurlijk deel ik het eindresultaat met jullie. Ben jij al begonnen met je tuin of balkon? Mocht je een van deze DIY’s gebruiken ben ik natuurlijk heel erg benieuwd naar het eindresultaat, laat je dat dan zien?

Liefs, Sanne

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Een eigen ecosysteem maken

Een eigen ecosysteem maken

Soms verbaas ik mij best wel over social media. Toen ik net begon met Instagram had ik nooit verwacht er zoveel leuke mensen te leren kennen. Tuurlijk is het soms een beetje oppervlakkig en deel je een heel mooi plaatje en weet je zelf wat daar achter schuil gaat, een huis dat op zn kop staat of misschien wel dat je het allemaal net even wat leuker maakt dan het is. Ik denk dat we ons daar allemaal wel eens schuldig aan maken en ik ook zeker. Ja je wilt het natuurlijk echt en eerlijk houden, maar hoeveel laat je van jezelf zien. Ik vind dat soms best lastig. Maar hoe bijzonder is het om te merken dat er ook serieuze vriendschappen via Instagram ontstaan en mensen die ik inmiddels dagelijks spreek en niet meer weg te denken zijn!

Voor mijn blog maak ik natuurlijk ook geregeld binnenkijkers waardoor ik een hoop mensen ontmoet en op de meest mooie plekjes terecht kom. Maar soms heb je ook mensen die initiatief nemen om een lunch of borrel te organiseren voor ‘Instagrammers’, hoe leuk is dat! Dat iemand de moeite neemt om een groep mensen bij elkaar te brengen die allemaal net zo gek zijn van interieur en fotografie. Afgelopen zondag ben ik naar de lunch gegaan die was georganiseerd door Joandi Loes van Hemelryk. Ik moest er even voor rijden (het was in Eindhoven) maar dat was het dubbel en dwars waard. Wat een super gezellige middag met mijn Insta vriendinnetjes!!

 

Eten, kletsen nog meer kletsen en…..

Naast heel veel kletsen en heerlijk eten was er ook een hele leuke workshop gegeven door Sanne van Lille.hus. Een workshop waar ik persoonlijk heel blij van werd en welke al zo lang op mijn to do lijstje stond. We hebben een eigen eco systeem gemaakt! Ik wilde dit dus al best een tijdje zalf maken maar dacht dat het veel moeilijker zou zijn, nou niet dus! Easy peasy, althans dat moet natuurlijk nog blijken of ik het goed heb gedaan maar vooralsnog staat mijn ecosysteempje er mooi bij.

 

 

Je kan zelf ook heel makkelijk een ecosysteem maken het enige wat je nodig hebt is een weckpot, hydro korrels, aarde, vetplantjes en wat water. Onder in de weckpot doe je wat hydro korrels zodat de bodem bedekt is, daar bovenop gaat de aarde. De aarde moet zo hoog zijn als je plantjes die je er in wil doen. Dan plaats je de vetplantjes er in en doe je een klein beetje water in de pot zodat alles vochtig is. Daarna gaat de deksel op de pot en klaar ben je! Als het goed is hoef je er verder niet meer naar om te kijken en doet de natuur de rest, super handig als je niet goed bent met planten. Als je deze vergeet is het niet erg. Je moet de pot alleen niet in de volle zon zetten want dan gaat de pot beslaan en krijg je heel veel condens en zie je je mooie plantjes dus niet meer.

 

 

Wat een geslaagde dag en ook nog eens zulk mooi weer! Beide smaakte naar meer, bof ik even want volgend weekend word het vooralsnog ook weer warmer en ik heb weer een Instagram borrel en dit keer in mijn eigen stad. Heerlijk op de fiets dus, nu al zin in!

Liefs, Sanne

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Een snelle DIY voor een origineel broekje

Een snelle DIY voor een origineel broekje

Yes, de lente is begonnen en het zonnetje schijnt! Dit weekend is het eerste weekend met fijne temperaturen en veel zon, en wat geniet ik daar van. Ik merk, en met mij velen andere, dat iedereen er blij van wordt. Heel Instagram staat vol met blije berichtjes over de zon en dat snap ik natuurlijk wel. Door de voorspellingen voor dit zonnige weekend ben ik ook maar vast door de kasten gegaan. Even kijken wat Beau nog past van vorig jaar, wat er nog geshopt moet worden en wat ik zelf kan maken!

Zelf maken?

Ik koop veel kleding voor Beau maar in zijn kast hangen ook aardig wat items die ik zelf heb gemaakt. Niet alleen super leuk om te doen maar ook wel goed voor de portemonnee. Ik hou best wel van een printje op een broekje en we kennen vast allemaal wel toffe merken die dat verkopen maar goedkoop zijn ze niet. Een stukje stof is dan een stuk goedkoper! Onze stoffenwinkel knipt vanaf een halve meter en daar kan je tot en met maat 98 makkelijk twee leggings uit halen. Het ligt natuurlijk aan de stof maar gemiddeld ben je tussen de €5,- en €10,- kwijt voor een halve meter. Twee toffe broekjes dus voor max een tientje, heb je gelijk een leuk cadeautje voor iemand anders.

 

Geen patroon, geen probleem

Mocht je weinig ervaring hebben dan is dat echt geen probleem. Een legging naaien is een perfecte manier om te oefenen, het is allemaal redelijk rechttoe rechtaan. Voor de legging kan je een bestaand broekje/legging die je in de kast hebt liggen heel goed als patroon gebruiken. Vouw het broekje en de stof dubbel en leg het broekje er op. Zorg dat je de stof een centimeter groter knipt in verband met de naairanden. Ook de hoogte bij de taille moet je iets extras rekenen omdat je de stof dubbel slaat en naait voor het elastiek. Aan de onderkant kan je er een zoom in naaien hou hier dan ook rekening mee met knippen maar je kan hem ook zo laten met een rauw randje. Voordeel van tricot, het rafelt niet.

 

 

 

Als je de patronen hebt uitgeknipt leg je de stof open met de goede kant op elkaar. Zet de zijkanten tot met aan het kruis even vast met wat spelden en naai ze vervolgens aan elkaar. Gebruik met naaien een steek die ook iets kan oprekken. Daarna vouw je de stof open leg je de benen op elkaar en naai je de binnenkant van de benen aan elkaar. Je ziet nu al het model van het broekje en dan ben je dus ook bijna klaar! Pak een elastiek naar de uiteindes aan elkaar en dan maak je hem met spelden vast aan het broekje en sla je de stof er over heen. Dan naai je rond om het broekje en dan zit je elastiek dus vast en is het broekje gesloten. Dan kun je kiezen om een zoom aan de onderkant te maken, spelt dit af en dan naai je hem weer rondom. Ik heb er voor gekozen om het dit keer niet te doen bij de broekjes en heb ze wat langer gemaakt zodat ik het pijpje kan omrollen. Ik vind dat zelf heel leuk staan maar het is ook wel een klein beetje gemakzucht, zo ben je namelijk nog sneller klaar!

 

 

 

 

 

 

Als je dan toch bezig bent kan je natuurlijk ook wel gelijk nog een broekje naaien, en nog een en misschien nog wel een, toch? Ik krijg vaak te horen van mensen dat ze dat echt niet zelf kunnen horen maar ik kon het een paar jaar geleden ook echt niet. Ik ben heel erg een doener en leer gaandeweg, zo ook dus met naaien. Gewoon een leuk stofje uitzoeken en proberen. Want zeg nou zelf hoe leuk is het om je kind in een zelf gemaakt broekje te zien lopen!

Ik ben heel benieuwd of jij binnenkort ook achter de naaimachine kruipt, laat je het weten als je dat doet? Zou ik heel leuk vinden. Mocht je nog vragen hebben of als iets niet helemaal duidelijk is mag je mij altijd een berichtje sturen. Veel plezier in elk geval!

Liefs, Sanne

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Rust en orde in de chaos!

Rust en orde in de chaos!

Een tijdje geleden zag ik het fenomeen “bullet journal” op Instagram voorbij komen, en nieuwsgierig als ik ben moest ik natuurlijk weten wat dit was. Ik had er namelijk nog niet eerder van gehoord. Wat blijkt een bullet journal is een soort dagboek wat helpt om overzicht te houden in je dagelijkse leven maar er kan dus ook wat meer diepgang in zitten. Een plek voor al je to do lijstjes, actiepunten of andere doelen. Ik ben een sucker voor to do lijstjes maar raak ze ook altijd kwijt aangezien ik ze overal in schrijf. Een vaste plek is dus wel handig!

 

Sucker voor lijstjes en schriftjes

Ik ben dus een mega sucker voor lijstjes maar ook voor notitie boekjes. Weet je niets te geven, een nieuw notitieboekje doet het hier altijd heel erg goed. Ik heb een aardige voorraad maar je hebt er nooit genoeg, toch? Het enige probleem is dus dat ik geen vaste plek had voor mijn lijstjes en 10x hetzelfde lijstje op schreef, niet heel handig. Daarnaast had ik ook wel behoefte aan een plek om zo nu en dan mijn gedachte wat meer te laten gaan of om doelen voor mezelf te stellen. Want doelen stellen is leuk maar dan moet je er ook wat mee doen. En dus leek een bullet journal de perfecte manier om rust te creëren in de chaos van lijstjes.

 

Bij het starten van een bullet journal hoort natuurlijk ook een nieuw boekje. Omdat ik ook wilde tekenen en quotes wilde plaatsen is een boekjes met puntjes het fijnst. Hierdoor word je niet gehinderd door lijntjes. Ik kocht mijn boekje bij Studio Ins & Outs, dat was liefde op het eerste gezicht. Stoer, origineel een ook lief door het beetje roze.

 

Hoe start je een bullet journal?

Het makkelijkst is om te beginnen met een inhoudsopgave, dan hoef je niet constant door je boekje te bladeren als je iets zoekt. Pagina’s nummeren is dus ook wel handig! Ik gebruik mijn bullet journal niet als agenda maar vind een maandoverzicht wel lekker. Daar begin ik dus elke maand mee en daar probeer ik dan ook iets moois van te maken. Ik kan niet echt tekenen maar dit is wel heel leuk om te doen en met wat takjes, bloemetjes en mooi lettertype kom je een heel eind.

 

 

 

 

Naast het maandoverzicht heb ik er ook doelen voor Style by Sanne in gezet, zo nu en dan vul ik hier iets aan als iets mij te binnen schiet. Zo wil ik mij dit jaar echt inschrijven in het KVK en mijn opleiding interieur stylist afronden.

 

 

Ik maak per maand een to do lijstje, een stuk overzichtelijker en ik probeer ook echt realistisch te zijn. Een onhaalbare to do lijst werkt nou eenmaal niet heel motiverend! Als er een drukke dag aankomt maak ik ook wel eens dag, to do lijstje. Verder plan ik mijn onderwerpen voor nieuwe blogs en schrijf ik ook nieuwe ideeën op die ik wil uitwerken. Super handig om aan het begin van de maand al te weten, wat wanneer online komt. Tuurlijk zit er ook ruimte in voor spontane acties maar dit geeft wel meer rust.

 

 

 

Wat voor mij ook heel fijn werkt maar heel persoonlijk is, is een stressmeter. Welke aspecten in mijn leven zorgen voor stress en hoe kan ik zorgen dat deze minder worden. Het lijkt zo logisch maar soms is het goed om hier eens naar te kijken en gewoon wat aan te doen. Sowieso kan het al helpen om het op te schrijven. Dit is voor mij wel een van de redenen geweest waarom ik wilde starten met een bullet journal. Ik wil rust in mijn hoofd en lijf en stress en chaos ordenen. Je snapt misschien ook wel dat mijn bullet journal best heel persoonlijk is. Naast het overzicht, helpt het mij ook op een andere manier ontspannen. Ik vind het heerlijk om te kleuren en tekenen in mijn boekje en om er af en toe een inspirerende quote in te gooien. Je merkt zeker wel dat ik fan ben he?! Ik ben heel benieuwd of het jou ook wat lijkt om een bullet journal bij te houden? Ik kan het je in elk geval zeer aanraden!!

Liefs, Sanne


2 thoughts on “Rust en orde in de chaos!”

 • Leuk Sanne! Ik ben wel benieuwd naar de pagina’s. Leuk om af en toe te posten hoe je ze vorm geeft! En het idee van rust in je hoofd en concrete, haalbare doelen spreekt me ook wel aan.

  • Hi Danielle, Dankjewel! Ik zal op Instagram sowieso af en toe wat posten maar ik zal over een tijdje er ook weer een blog aan wijden hoe het bevalt. Tot nu toe dus in elk geval heel fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 paas DIY’s met pompoms

3 paas DIY’s met pompoms

Heerlijk een middagje freubelen en knutselen werkt bij mij altijd zo ontspannend. Gewoon even iets met mijn handen maken. Dat dit niet moeilijk hoeft te zijn voor een leuk resultaat laten deze DIY projectjes wel zien. Ik ging namelijk aan de slage met wol, takken en papier!

Vrolijke paastakken in lentekleurtjes

Het is lang geleden dat ik een paastak in huis had maar nu Beau iets ouder wordt vind ik het leuk om hem dit soort tradities mee te geven. Wij hadden vroeger ook altijd paastakken met takken uit de tuin en in die takken gingen van die retro konijntjes en eitjes. Ik liep laatst bij de Hema en zag dat ze die nog steeds (of alweer) verkopen. Super leuk maar toch wilde ik het anders, persoonlijker en meer eigen. Ik besloot om zelf aan de slag te gaan. In mijn voorraad katoen garen heb ik heel veel fijne kleurtjes die echt perfect zijn voor het voorjaar, hier heb ik een selectie van gemaakt. Alleen de vrolijkste kleurtjes wilde ik in de paastakken hebben. Van het katoengaren heb ik pompoms gemaakt, gewoon met mijn vingers. Om drie vingers heb ik aardig wat garen gewikkeld, vastgebonden, open geknipt en vervolgens nog een kleine trim beurt gegeven en klaar zijn je pompoms. Je kunt tegenwoordig ook handige tools kopen om de pompons mee te maken maar je vingers of een kartonnetje fungeren ook prima!

Voor de paastakken had ik eerst nog het idee om er ook nog andere dingen tussen de hangen maar uiteindelijk heb ik het zo gelaten. De pompoms komen zo mooi uit in de takken dat iets toevoegen zonde zou zijn. Een persoonlijke en eigen creatie maken van je paastakken hoeft dus echt niet moeilijk of duur te zijn.

Een duurzaam bosje bloemen dat niet verwelkt

Omdat ik nog zo veel meer kleuren katoengaren heb, heb ik mij hierdoor laten inspireren voor de volgende DIY. Ik heb echt een stuk of 8 verschillende zacht roze tinten en daar MOEST ik iets mee doen. Een beetje roze in huis kan nooit kwaad toch?! Naast het garen hadden we voor deze DIY ook takken nodig en die hebben we natuurlijk gewoon van buiten mee genomen. Ik hou er van om van niets,, iets te maken en om materialen die je tot je beschikking hebt te gebruiken. Lekker duurzaam dus!

Ook van deze garen heb ik pompoms gemaakt maar dit keer heb ik het garen om twee vingers gewonden. Deze mochten namelijk iets kleiner zijn. Vervolgens heb ik de pompoms met een lijmpistool op de takjes geplakt en klaar waren ze om in een vaasje gezet te worden. “Bloemetjes” waar je heel de lente (en/of zomer) van kan genieten en dat voor een prikkie!

 

 

Een vrolijke konijnenslinger

Wat voor mij naast vrolijke kleurtjes ook echt bij pasen hoort zijn konijntjes! Vier jaar geleden kocht ik samen met vriendlief een konijntje op eerste paasdag. Lieve kleine Beer! Dit jaar geen echt konijntjes maar een slinger van konijntjes, iets minder onderhoud 😉

Op stevig papier tekende ik een konijntje en knipte deze uit, dit was mijn malletje voor de overige konijntjes. Wat steviger papier is voor deze DIY wel aan te raden. Mocht je nou geen gekleurd papier hebben kan je natuurlijk ook je mini even zijn gang laten gaan met verf! Hier heeft Beau op een aantal konijntjes gekleurd, toch leuk als het een co productie is en je, je mini betrekt bij de making of. Je kunt de konijntjes ook een gezichtje geven maar ik koos ervoor op dat niet te doen en om staartjes te maken met, je raad het al pompoms. Even wat witte wol om je vingers winden en plakken maar die staartjes! Het touw heb ik aan de achterkant gewoon vastgemaakt met plakband en dan is je slinger klaar!!

 

 

 

Wij zijn klaar voor de paasdagen, en ook voor de lente. Dat is voor mij altijd nauw met elkaar verbonden? Heb jij ook een paastak in huis of laat je dit aan je voorbij gaan?

Liefs, Sanne


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Het perfecte plaatje schieten

Het perfecte plaatje schieten

Aan het begin van dit jaar schreef ik een blog over mijn goede voornemens voor 2018. Met stip boven aan stond dat ik dingen moest doen die mij gelukkig maakte en energie geven. Iets specifieker was ook mijn voornemen om een fotografie workshop te volgen. Dankzij Instagram wist ik ook al precies bij wie, namelijk bij Janneke van Daily Apple. En dat voornemen heb ik vorige week waar gemaakt!!

Sinds ik mijn blog ben begonnen, heeft fotograferen een steeds grotere rol in mijn leven in genomen. Waar ik ga, is mijn camera ook! Ik was alleen niet altijd de beste vriendjes met mijn camera, hij deed niet altijd wat ik wil. Zo irritant denk je het perfecte shot te kunnen maken werkt je camera niet mee…. En dus zette ik hem dan maar weer op de automatische stand maar daar werd ik ook niet altijd heel bij van. Toch fijn als je zelf de regie kan voeren over de camera en bepaald hoe een shot wordt. Daar wilde ik dus wat aan doen. Ter voorbereiding las ik al het boek, Shoot, echt een aanrader trouwens! Hierin wordt in begrijpelijke taal de basis van het fotograferen uitgelegd maar om dit vervolgens in de praktijk te brengen vond ik dus best lastig. Vandaar mijn wens om een workshop te volgen. Waarom ik deze zo graag bij Janneke wilde volgen? Simpel, haar foto’s zijn gewoon te gek! Ken je haar nog niet en wil je weten waar ik het over heb, check dan zeker even haar Instagram of website. Ik vind het zo mooi hoe zij de focus weet te leggen in haar foto’s. Dat wil ik ook!

Sluiterstand, diafragma en ISO

Deze termen klonken mij gelukkig niet helemaal vreemd in de oren omdat ik mij dus al een beetje had ingelezen en had geoefend. Maar na de theorie van Janneke viel alles ineens op zijn plek! Ik begreep wat het invloed van het een op het ander was. En als je een van die dingen aanpast moet je het andere ook aanpassen. Het klinkt misschien super simpel, maar eerlijk zo moeilijk is het ook echt niet. Je moet alleen even het licht zien. In mijn eentje had dat ook echt nog wel even geduurd maar dankzij Janneke ging dat dus een stuk sneller. Zo leuk ook om in haar huis te oefenen met allerlei instellingen. Ik kon ook niet wachten om naar huis te gaan en om aan de slag te gaan. Mijn handen jeukten letterlijk. Toen ik thuis kwam was het al redelijk donker in huis, zo blij als het crappy light season voorbij is, maar dat hoeft nu geen probleem meer te zijn. Zelfs op een donkere dag kan je een mooie heldere foto maken, dat had ik immers net geleerd en moest ik dus in de praktijk brengen. Best goed gelukt toch?

Hoe belangrijk de juiste instellingen zijn zie je aan de onderste twee foto’s. De een fris en helder en de ander grauw, korrelig en veel te donker.

 

 Interieur of een kind fotograferen?

Of je een interieur of een kind fotografeert dat verschilt wel behoorlijk. Wanneer ik binnenkijkers fotografeer of gewoon mijn eigen huis dan kan ik de sluitertijd heel traag zetten zodat ik langer een heldere foto kan maken. Ik heb hier dan wel mijn statief voor nodig want elke beweging zie je anders in de foto. Kan natuurlijk ook heel mooi zijn maar dan wel graag als het ook de bedoeling was. Je snapt misschien wel, dat dit met een kind net even anders gaat. Die zitten echt niet stil, zelfs niet voor de tv of met speelgoed in hun handen. Het moet allemaal sneller en zelfs dat begin ik nu voor elkaar te krijgen. Beau heeft afgelopen week geregeld model gestaan en ik moet zeggen ik zie vooruitgang in mijn eigen foto’s. Ik krijg Beau er scherper en mooier op en ook het leggen van de focus gaat steeds beter. Ik krijg er zo’n kick van als een foto precies wordt zoals ik in mijn hoofd had! Het zou alleen best eens een prijzige hobby kunnen worden, na de workshop heb ik mijn wensenlijstje aardig aangevuld. Oeps! Nog maar even sparen dus! Maar goed je moet wat te wensen hebben toch?

Tijdens de workshop heb ik ook geleerd om te spelen met de focus, zo leuk om te zien hoe een vrijwel identieke foto toch zo anders uit kan pakken.

 

 

Welke foto vind jij mooier? Mocht je, je ook meer willen verdiepen in het fotograferen en meer uit je camera halen zou ik ook zeker een workshop overwegen. Natuurlijk kan ik Janneke van Daily Apple zeer aanbevelen!!

Zo fijn om je hobby zo’n boost te geven en met mijn kleine man heb ik altijd een perfect model rond hobbelen. Binnenkort staat er ook een zwangerschaps shoot van mijn vriendinnetje op de planning en natuurlijk het kleine meisje wat over een paar weken geboren wordt. Maar daarnaast vind ik het ook nog steeds super om huizen te fotograferen! Volgende week komt er bijvoorbeeld weer een hele toffe binnenkijker online. Als het je leuk lijkt dat ik ook een keer bij jou langs kom voor een binnenkijker stuur dan zeker even een berichtje naar info@stylebysanne.nl.

Liefs, Sanne


15 thoughts on “Het perfecte plaatje schieten”

 • Leuke blog weer! Ik ben ook bezig met fotocursus. Zo leuk id! Ik vind foto 1 met taartje scherp en achtergrond wazig het leukst & mooist! Ook omdat je met die foto direct weet waar het over gaat (verhaal bij de foto) zonder tekst erbij te lezen.

  • Dankjewel Jolanda! Dat is ook mijn favoriet 🙂 Leuk he om meer te leren over fotograferen en om je camera oude controle te hebben. Ik schiet nu alleen nog maar handmatig en zou echt niet meer zonder kunnen!

   Liefs, Sanne

 • Just want to say your article is as surprising. The clearness in your post is simply nice and i could assume you’re an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

 • I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great. I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

 • You are my breathing in, I own few blogs and occasionally run out from to post .I believe this site contains some rattling good info for everyone. “To be able to be caught up into the world of thought — that is being educated.” by Edith Hamilton.

 • You can definitely see your expertise within the paintings you write. The sector hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. All the time follow your heart.

 • I am very happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this greatest doc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 tips voor een budget keukenrenovatie

5 tips voor een budget keukenrenovatie

Als je een huis koopt of huurt, kan het natuurlijk zo zijn dat de keuken niet helemaal je smaak is. Dat is bij ons het geval, althans vooral bij mij. Vriendlief heeft weinig problemen met de keuken, ik daarentegen vind het kil en saai. Toen wij dit huis kochten had ik er minder moeite mee maar nu een paar jaar later irriteer ik mij enorm aan bepaalde dingen. Een hele nieuwe keuken, zit niet echt in het budget en vind ik ergens ook wel zonde. Ik vind het veel meer een uitdaging om het met simpele en goedkopere oplossingen helemaal naar wens te maken. Dit is denk ik voor veel meer mensen realistisch dan direct een nieuwe keuken, hoewel ik daar best wel van droom hoor! Wie weet dat, dat ooit nog komt maar voor nu dus een low budget renovatie. Welkom in mijn jacht naar een ‘nieuwe’ keuken!

 

Het aanrechtblad

Onze keuken is hoogglans wit en met een rvs aanrechtblad, koelkast en oven. Toen wij hier net woonde vond ik dit wel mooi, maar inmiddels ben ik er wel achter dat het niet praktisch is. De keuken schoonmaken is niet mijn hobby, rest van het huis trouwens ook niet hoor, maar dat is met deze keuken bijna een vereiste. Op het rvs aanrechtblad zie je alles, ja echt ALLES!! Elke vingerafdruk, elke veeg, elke spat water, om gek van te worden. Tegenwoordig kan je hele mooie aanrechtbladen van beton laten maken of een houten aanrechtblad lijkt mij ook wel wat. Met een nieuw blad zal het gelijk een heel ander sfeertje zijn. Het is nu hoogglans wit, rvs (glimt) en witte glanzende tegels, allemaal kille en koude materialen dus een beetje hout zal wonderen doen. Ik twijfel nog of wij dit zullen doen, dat ligt ook een beetje aan de kosten. Ik ben er wel over uit, dat warme materialen in deze keuken missen. Er zal dus meer hout komen, boven de gootsteen komt een houten plank, om wat mooie spulletjes neer te zetten en ook de plank aan de linkerkant zal worden vervangen door een houten plank. Ik denk zelf, dat dit al een hele grote verbetering zal zijn. Als je voldoende keukenkastjes hebt of andere opbergruimte, is het ook heel mooi om de bovenkastjes te verwijderen en dan daar een lange plank voor in de plaats te hangen. Lijkt je keuken gelijk een stuk groter. Helaas voor ons kunnen wij deze kastjes echt niet missen.

Dit vind ik dus een heel fijn sfeertje. Bron: Pinterest

Een kleurtje op de achterwand

Wat ook kan zorgen voor meer sfeer is een kleurtje op de muur. Onze muren in de keuken zijn allemaal wit, een veilige keuze. Dat moet anders! De nieuwe kleur zal ook niet heel spannend worden maar het wordt wel iets meer kleur om het witte een beetje te doorbreken. Een muurtje schilderen is zo gedaan en kan een groots resultaat hebben. Ik denk dat ik zal gaan voor een poederachtige grijze tint. Qua kleuren wil ik het een beetje zoals in de woonkamer; licht grijs, groentinten en wit.

De tegels

Dan de tegels, wel of niet vervangen of misschien over schilderen? Dit vind ik persoonlijk een lastige. Ik heb hele mooie tegels op het oog, in een fijn groen kleurtje. Het voordeel van nieuwe tegels vind ik dat je dan echt voor iets nieuws kan kiezen. Iets wat je mooi vindt. Als je het overschildert blijf je de vorm tegels houden die er nu ook op zit. Nu zitten er vrij standaard witte vierkanten tegels op, niet echt bijzonder. Hierdoor neig ik dus wel een beetje naar nieuwe tegels, maar is dit niet heel veel werk? Waar ik ook aan twijfel bij het schilderen van de tegels of dit ook echt mooi is en blijft. Ik heb meerdere positieve verhalen gelezen maar ben nog niet echt overtuigd. Heb jij toevallig ook je tegels geverfd? Let me know, ben heel benieuwd naar je ervaring hier mee.

Deze tegeltjes lijken mij dus heel tof!

Greepjes

Een andere makkelijke en snelle manier om de stijl van je keuken te veranderen is het aanpassen van de greepjes. Wat je nu erg veel ziet zijn leren greepjes heel leuk maar er is nog veel meer keuze. Helaas voor ons hebben wij een greep losse keuken en valt er weinig aan te passen.

Bron: Pinterest

De keukenkastjes in een nieuw jasje

Als de keukenkastjes nog goed zijn kan je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om de kastjes te verven of om de frontjes in zijn geheel te vervangen. Ik ga dat in ons geval niet doen, ik vind de kastjes op zich prima. Ik ben niet heel erg fan van het hoogglans maar weet ook niet zo goed wat ik dan wil. Op zich is een witte basis ook een heel fijn uitgangspunt in combinatie met het hout.

Ik ga in elk geval beginnen met het verven van de achterwand, het vervangen van de rvs plank aan de linkerkant en wat extra hout toevoegen door middel van een plankje en accessoires. Mocht het dan toch nog niet helemaal naar mijn zin zijn dan wordt het misschien toch een nieuw aanrechtblad. Voor nu kunnen we dus aan de bak en uiteraard zal ik het resultaat met jullie delen!

Liefs, Sanne

 

 


12 thoughts on “5 tips voor een budget keukenrenovatie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Met dank aan de storm, twee leuke DIY’s

Met dank aan de storm, twee leuke DIY’s

Vorige week raasde er een enorme storm over het land, een storm die mijn plannen voor die dag aardig in de war schopte en de nodige schade achterliet, maar het was ook een storm die bij mij voor nieuwe inspiratie zorgde. Op vrijdagochtend liep ik buiten met de hond en overal waar ik keek lagen takken, en daar wilde ik wat mee doen. Hoe leuk is het om van niets, iets te maken, en dus ging mijn hoofd overuren draaien wat ik daar nou eens mee kon doen…

Al snel had ik bedacht dat ik er een spelletje mee wilde maken. Beau is nu heel erg bezig met het leren van kleuren en daar wilde ik wat mee doen. Verder vind ik het hout ook super in zijn kamertje passen dus daar moest het ook komen. Nu alleen nog mooie takken scoren en daar kon ik wel wat hulp bij gebruiken. Beau en ik zijn samen op ‘takkenjacht’ gegaan, we hoefde er niet eens voor naar het bos. De hele stoep lag er vol mee en we hebben een paar mooie uitgekozen.

 

 

Wat heb je nodig

Voor deze DIY’s heb je dus takken nodig, stokschroeven, restjes verf en een zaag is wel handig. Helemaal fijn is een elektrische maar ook met een handzaag is dit zeker goed te doen.

Voor de eerste DIY zaagde ik schijfjes hout van een tak. Dit is de basis voor mijn kleuren spelletje. Na het zagen heb ik de schijfjes even kort opgeschuurd en  vervolgens kregen ze allemaal een kleurtje. Van elke kleur twee schijfjes, het is namelijk de bedoeling dat Beau dezelfde kleuren bij elkaar gaat zoeken. Mijn inner montessori kind wordt hier zo blij van. Ben benieuwd of Beau het ook leuk vindt en het al snapt, vanmiddag maar eens gaan oefenen.

 

 

 

Voor de tweede DIY heb ik wederom een houten tak in stukken gezaagd maar dan wat grotere stukken. Dit worden de haken in Beau’s kamertje. Het formaat maakt dus niet zo veel uit en kan je zelf bepalen. Na het zagen even kort opschuren en dan hoef je alleen nog maar een stokschroef er in te draaien. Deze schroeven hebben aan beide kanten schroefdraad en zijn hier dus perfect voor.

 

 

 

Zo simpel maar zo leuk

Ik denk dat ik dit de leukste DIY projecten vind, makkelijk, snel en heel erg low budget. Verder ook een lekker gevoel om niet iets nieuws te kopen maar om het te doen met de spullen die je hebt of die om je heen te vinden zijn.

Mocht je nou ook iets leuks willen doen met takken kijk dan even op Pinterest, er zijn zoveel leuke ideeën. Wat dacht je van hangers van hout, of een mooie tak om kleren aan te hangen, zelfs een trapleuning kan je maken van een mooie stevige tak.

Liefs, Sanne

 


1 thought on “Met dank aan de storm, twee leuke DIY’s”

 • I simply want to tell you that I’m very new to blogging and site-building and actually enjoyed your web site. Probably I’m planning to bookmark your blog post . You certainly have amazing stories. Bless you for sharing your website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial