Ik kan zo genieten van de zon en het buitenleven. Het liefst ben ik de hele dag buiten of ga ik lekker met mijn mini op het strand spelen. Een van de voordelen van dichtbij het strand wonen. Maar goed eerlijk is eerlijk, een fijn zithoekje thuis is ook wel fijn!

Ik schreef al eerder een blog over de balkons bij mijn oude huis en hoe ik die had gestyled. Dit keer vond ik dat iets lastiger, mijn balkon is nu wat kleiner dan de vorige. Waar ik voorheen ook graag een speelplekje voor Beau wilde, moest het nu vooral een relax plek zijn. Een plek waar je heerlijk kunt genieten van de zon, languit kan liggen, boekjes kan lezen, kan spelen of na werk nog heerlijk een wijntje kan doen.

Best een uitdaging met zoveel relax wensen

Zoveel (relax) wensen en helaas maar beperkt de ruimte, dat moest ik dus slim aanpakken. Ik heb het geluk dat mijn balkondeur de goede kant op open gaat, hierdoor kon ik de hele linkerkant gebruiken voor een zitplek. Omdat ik graag lekker wil zitten besloot ik al gauw om voor een pallet idee te gaan. Gelukkig heb je hier tegenwoordig ook super leuke kussens voor. Het nadeel van een pallet vond ik alleen dat het vrij massief en gesloten is, ik wilde iets luchtigers om het enigsinds ruimtelijk te houden. Ik was van plan om zelf iets te maken tot ik het perfecte bankje bij de Karwei zag. Formaat pallet maar op pootjes en een stuk sierlijker. Top, die moest het worden!

Qua kussen heb ik gekozen voor een buitenkussen in een taupe kleur van de Wehkamp. Heel fijn dat je deze gewoon lekker buiten kan laten liggen, zeker als je geen schuur hebt. Verder heb ik bewust gekozen voor losse rugkussen, hierdoor kan je lekker stylen en makkelijk af en toe een ander sfeertje creëren.

Boho vibes

Een zit/ligplek was gecreëerd, nu nog een beetje extra gezelligheid en geborgenheid. Dit heb ik gedaan door een pergola te maken van wat bamboe stokken en touw. Super simpel en de perfecte plek om lampjes aan op te hangen. Naast lampjes kan je er ook heel fijn een doek over heen draperen, dit zorgt voor dat knusse gevoel. Ik heb kanten vitrage gebruikt van de Ikea maar als het echt heel heet is zou je ook voor een wat dichtere stof kunnen kiezen zodat je wat meer schaduw hebt.

Leuke bijkomstigheid de pergola is echt een low budget oplossing! Ik was nog geen 10 euro kwijt voor de bamboe stokken en de vitrage had ik nog liggen maar iets soortgelijks koop je al voor 10 euro bij de Ikea. De lampjes zijn van de Hema en waren rond de 15 euro.

Kom maar door met die zomeravonden

Het is geen groot balkon maar het voldoet nu wel aan al mijn eisen en hier kunnen we de zomer wel vertoeven. Nu alleen nog die mooie dagen, dat zonnetje is na al die regen van de afgelopen week zo welkom!

Is jouw tuin of balkon al zomer klaar? Lijkt mij heel leuk om wat buitenkijkers te schieten! Dus heb jij fijn plekje buiten gecreëerd? Laat het mij dan zeker weten en wie weet kom ik bij je langs om plaatjes te fotograferen!

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial