Toen ik een paar maanden geleden op zoek was naar een eettafel had ik een paar wensen; zo moest hij rechthoekig zijn, niet te grof en ik wilde een massief houten blad. Omdat ik in de winkels niet vond wat ik zocht, of althans niet voor mijn budget, ben ik op Marktplaats gaan zoeken. Sowieso als je meubels zoekt kan een rondje Marktplaats geen kwaad, goed voor je portemonnee maar ook lekker duurzaam. In dit geval had ik ook echt weer een Marktplaats gelukje! Ik vond een eettafel die aan mijn wensen voldeed, voor maar 40,- hoe fijn is dat!

De bedoeling was om het blad op te schuren zodat hij iets minder geel werd, ik vond het in de praktijk namelijk een beetje vloeken bij de vloer. Maar ik zag dat schuren toch niet helemaal zitten en besloot voor iets anders te gaan. Ik heb nu al een aantal keer gewerkt met de mooi makkelijk verf van Flexa, en ik ben fan. En dus besloot ik om de tafel te gaan verven, en wel mooi fris wit. Ik zag het al helemaal voor me een witte eettafel in combinatie met de houten vloer en het prachtige nude kleurige behang van Bibelotte.

Zoals dat meestal bij mij gaat maak ik deze beslissingen vrij impulsief, op zaterdagochtend besloot ik de tafel te verven en diezelfde dag ging ik aan de slag en was het klusje geklaard!

Stap 1

Eerste stap: even kort opschuren, daarna goed schoonmaken en vet vrij maken. De tafel is nu klaar voor de eerste laag verf. Het fijne aan de mooi makkelijk verf van Flexa is dat je geen grondverf hoeft te gebruiken, hij super snel droog is en hij niet stinkt of plakt. Mocht je wat knoeien op de vloer of je kleren, no worries het is op waterbasis.

Stap 2

Als de eerste verflaag droog is schuur je hem nog even kort op en dan breng je de tweede laag aan. That´s it! In een dag ging ik van een houten tafel naar een frisse witte eettatfel en I love it!! Grappig hoe anders het sfeertje nu is, maar ook hoe veel mooier dingen uitkomen op de tafel.

Ik weet dat de meeste mensen iets langer na denken voor ze gaan verven maar voor mij werkt het goed om snel te handelen. Als het idee eenmaal in mijn hoofd zit moet het ook gebeuren, en wat is het ergste wat kan gebeuren? Dat het niet zo uitpakt als je wilt? Dan verf je het gewoon in een andere kleur of schuurt de tafel op. Denken in mogelijkheden en oplossingen is zo veel fijner.

Zo’n ander gezicht, alles komt heel anders uit op een witte ondergrond.

Ik ga lekker genieten van mijn “nieuwe” eettafel en ondertussen heel veel foto´s maken, want ik ben er zo blij mee! Ben jij team impulsief of twijfelkont? Ik ben nieuwsgierig!

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial