Voor mijn huis was ik op zoek naar een tv meubel maar ik kon maar moeilijk slagen. In mijn oude huis had ik uiteindelijk zelf iets gemaakt (je leest het hier) maar dat wilde ik nu niet. Ik wilde het minder strak en het liefst een vintage meubeltje.

Bij mijn moeder thuis stond nog een kastje wat ik ooit in de kringloop op de kop had getikt. Dit ladekastje stond in de logeerkamer maar mocht ik mee nemen naar mijn nieuwe huis. Ik vond hem nog steeds heel erg leuk maar ik wilde hem wel iets aanpassen. Sowieso moest hij geverfd worden en ik vond de pootjes die er onder zaten ook iets minder. Iets te grof en te tuttig. Maar dat is natuurlijk makkelijk op te lossen.

Het kastje bij mijn moeder thuis

Duurzaam en goed voor je portemonnee

Je hoeft echt niet altijd nieuwe meubels te kopen als je iets anders wilt maar kijk eens wat je al hebt staan, of ga eens naar de kringloop. Niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu. We leven in een weggooi maatschappij en dat is niet heel duurzaam. Ik hoop dat ik je kan overtuigen met mijn make over, dat wat simpele aanpassingen een groots effect kunnen hebben.

first things first, die poten moesten er af! Het leek mij leuk om vrij strakke en moderne poten te plaatsen onder het klassieke kastje. En dus bestelde ik hairpin poten. Ik zaagde de poten er af en de nieuwe poten bevestigde ik onder het kastje. Ook de knopjes moesten er aan geloven, ik koos voor simpele houten knopjes.

Tot slot moest hij alleen nog geverfd worden. Dit deed ik met de mooi makkelijk lijn van Flexa. Ideaal! Je hoeft geen grondverf te gebruiken maar wat ik nog veel fijner vind is dat de verf niet stinkt en heel snel droog is. Je kan op een dag makkelijk twee laagjes aanbrengen. Als je ergens aan begint wil je natuurlijk ook dat het snel af is.

Voor en na

Zo simpel kan het zijn, nieuwe pootjes, nieuwe knopjes en een likje verf en je hebt toch ineens een heel ander kastje! Welke vind jij leuker, de oude versie of de nieuwe?

Het oude kastje
Het oude kastje in een nieuw jasje

Knap jij graag meubeltjes op of koop je liever iets nieuws?

Liefs, Sanne

2 thoughts on “Een Kastje in een nieuw jasje

    1. Hi Jolanda, Wat leuk om te horen! Je kan met een likje verf, nieuw knopje of pootjes al zo veel veranderen. Ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial