Een van mijn goede doelen voor dit jaar was persoonlijke groei! Deze behoefte is bij mij ontstaan nadat ik vorig jaar ben gestart met een revalidatie traject. Ik heb hier zo veel over mezelf geleerd waardoor ik veel beter en lekkerder in mijn vel zit. Deze groei wilde ik graag voort zetten door te blijven investeren in mezelf. In alle hectiek willen we ons zelf nog wel eens vergeten, ik herken dat maar al te goed. Zeker als single mommy cijfer ik mezelf geregeld weg en dat doe ik met liefde voor mijn kleine man, alleen mag het niet ten koste van mezelf gaan.

Dat het ten koste van jezelf gaat heb ik mee gemaakt en ik kan je zeggen, dat nooit meer. Ik wil niet meer alle ballen in de lucht houden en aan verwachtingen van anderen voldoen. Ik wil mijn eigen pad kiezen. Doen waar ik blij van word en tijd in mezelf steken. Want echt je bent het zoveel meer dan waard en je groeit hier als mens door. Ik realiseer mij ook heel goed dat dit best lastig is en dus heb ik aan het begin van dit jaar een aantal doelen gesteld. Zo werd het praktischer en minder vaag, want ja persoonlijke groei is een vrij breed begrip. Tuurlijk kan je ook groeien in alledaagse situaties maar ik had voor mezelf een aantal workshop en cursussen uitgekozen.

” Bewustheid is het begin van een transformatieproces waarbij je kan kiezen voor een andere manier van zijn.” 

Een yoga en meditatie retraite

Een van mijn doelen was een yoga en meditatie retraite. Yoga en mediteren werken bij mij heel erg goed om tot rust te komen, te ontspannen maar ook om dingen beter los te laten en dichter bij mezelf te komen. Zo doe ik geregeld een meditatie oefening, uit je hoofd in je hart. Als je dit invult op Youtube krijg je diverse hits met filmpjes. Ik heb best de neiging om beslissingen met mijn hoofd te nemen en dat is natuurlijk ook echt niet altijd slecht. Zeker niet op zakelijk vlak maar privé neem ik toch liever beslissingen met mijn gevoel, alleen vind ik dat dus soms moeilijk. Deze meditatie oefening helpt mij hier heel erg bij. Een andere meditatie oefening die ik vaak doe, is een geleide slaapmeditatie waarbij ik ontspan, alles los laat en rustig in slaap kan vallen. Zo zijn er voor heel veel situaties diverse oefeningen. Omdat ik mij hier dus zo goed door voel en mij hier meer in wil verdiepen en groeien besloot ik dat als doel voor mezelf te stellen. De retraite moet nog plaatsvinden maar hij is wel al geboekt, het laatste weekend van april heb ik even tijd voor mezelf en daar ga ik heerlijk van genieten. 

Introvert of extravert?

Wat ik afgelopen jaar ook over mezelf geleerd heb is dat ik introvert ben maar dat erg verbloemde of zelfs niet wilde zijn. Ik deed mij voor als extrovert en ik kan je zeggen dat kost heel veel energie en waarom eigenlijk? Is het een beter dan het ander? Nu zeg ik natuurlijk van niet, maar zo voelde ik het wel altijd. Ik heb inmiddels geleerd dat introvert zijn meer dan ok is, en ook de diagnose HSP heb ik met open armen ontvangen. Het maakt mijn leven zo veel makkelijker om mezelf te accepteren zoals ik ben maar ook om mezelf te begrijpen. Sommige situaties die ik vroeger graag vermeed snap ik nu beter, ik ga nou eenmaal niet lekker in grote ruimtes met veel mensen. En is dat erg? Nee ik vind van niet. Mijn kracht zit hem veel meer in het persoonlijke een op een contact. Iemand die net als ik introvert is en tevens voor mij een groot voorbeeld is Charlotte van ’t Woud. Zij heeft de C. Academy opgericht waar zij online diverse cursussen aanbied. Een van die cursussen is Introvert like a boss. Je voelt hem vast wel aankomen, die wilde ik natuurlijk volgen. Het is heel laagdrempelig en je kan de cursus vanaf elke willekeurige plaats volgen, namelijk gewoon via je computer of telefoon. De cursus start as. maandag, ben dus heel benieuwd.

Zakelijke doelen

Tot slot heb ik ook op zakelijk gebied wat doelen gesteld ik wilde hier groeien en om te groeien moet je ook leren. Hoe toevallig dat Ilse van Interior Twin op Instagram aangaf dat ze een cursus ging geven over bloggen, hoe je hier het maximale uit kan halen, hoe je je bezoekers aantallen vergroot etc. Talk about timing! Dit kwam als geroepen en dus heb ik mij gelijk voor ingeschreven. In een middag heb ik z veel geleerd en tips opgedaan! Voornaamste was dat er zo’n strategische wereld achter zit, daar was ik echt niet van op de hoogte, althans niet in deze mate. Ik probeer nu alles wat ik heb geleerd in de praktijk te brengen. Super fijn ook dat je naar aanleiding van de cursus ook een samenvatting van Ilse op de mail krijgt dus als ik het even niet meer weet kan ik het rustig na lezen. Als je zelf ook blogt, hier meer over wil weten en net als ik wil groeien dan is deze cursus echt zeker meer dan de moeite waard. 

Zo veel geleerd over ‘strategisch bloggen’ van Ilse

“Als je op zoek bent naar de persoon die jouw leven kan veranderen, kijk dan eens in de spiegel.”

Het voelt zo goed om tijd, en ja ook geld in je eigen ontwikkeling te steken. Is zo veel meer waardevol dan dat extra paar schoenen dat je toch eigenlijk helemaal niet nodig hebt, of dat avondje uit. Dit is een investering in jezelf! Ik dacht ook echt niet altijd zo, en vond dit soort dingen vaak te duur of eigenlijk gunde ik het mezelf vooral niet. Ik ben heel blij dat dat het afgelopen jaar wel anders is geworden. Want hell yeah, dat ik het waard ben! Dat geldt ook zeker voor jou! Hou jij je bezig met persoonlijke groei?

Met een aantal super leuke en inspirerende bloggers hebben we ook nu weer een blogtreintje. Wil je dus meer lezen over goede voornemens en genieten van kleine dingen check dan zeker even de blog van Andrea Living Hip en de blog van Angelique Lieks Home.

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial