Planten in huis zijn voor mij onmisbaar en het liefst zie ik ze overal terug. Helaas is niet elk plekje even makkelijk om een plant te plaatsen, maar het kan wel. Je zult misschien even iets meer research moeten doen, maar daar ga ik je bij helpen!

Op het blog planten voor in de vensterbank

De vensterbank is zo’n typisch plekje waar het leuk is om een plantje neer te zetten maar veel planten vinden dit niet heel lekker. Het is, nu de verwarming aanstaat, erg droog en warm en daar moet een plant natuurlijk wel tegen kunnen. Ook moeten ze tegen de volle zon kunnen. Gelukkig zijn er planten die deze omstandigheden kunnen waarderen en kun jij lekker je vensterbank vol zetten met mooie planten.

Sanseveria

De Sanseveria is een hele makkelijke plant en vindt het prima om op de verwarming te staan. Mocht je niet zulke groene vingers hebben dan is dit een hele geschikte plant, hij heeft weinig nodig. Twijfel je of hij water nodig heeft? Dan kan je beter nog even wachten. Leuk weetje hoe dichter de Sanseveria in het licht staat hoe lichter de bladeren worden.

Sanseveria

Rhipsalis Baccifera Oasis (Rotskoraal)

Dit heerlijke fris groene plantje kun je ook gerust op de verwarming laten staan. De Rotskoraal is eigenlijk een cactus maar dan zonder stekels, had je niet gedacht he?! Hij heeft weinig onderhoud nodig en kan flink groeien je kunt hem uiteindelijk ook ophangen zodat hij nog langer kan worden.

De rotskoraal samen met de Aloë Vera
Rhipsalis Baccifera Oasis (rotskoraal)

Aloë Vera

Een makkelijke en bijzondere plant. Zo zou de Aloë Vera helpen tegen diverse huidproblemen waaronder eczeem, laten Beau en ik dit nou net hebben dus ik voel ook nog wel een DIY aan komen. Maar verder heeft de Aloë Vera weinig onderhoud nodig en wederom een prima plant voor mensen die niet echt groene vingers hebben

Vetplantje en een Aloe Vera
De Aloë Vera, niet alleen mooi maar zou ook helpen tegen huidaandoeningen

Cactus

De cactus is misschien wel de meest makkelijke plant die er is, ze hebben heel weinig onderhoud nodig. Beter te weinig water dan te veel want anders gaan de wortels van de plant rotten. Volle zon en een verwarming? Hij vindt het allemaal prima. En aangezien er heel veel cactussen te verkrijgen zijn heb je voldoende keuze, zit altijd wel een mooi exemplaar tussen.

Cactus

Overige vet planten

De meeste vetplanten doen het heel goed op de verwarming en kun je daar dus gerust neer zetten. Let alleen even op of de verplant ook in de volle zon kan staan. De erwtplant is bijvoorbeeld een vet plant die van een lichte plant houdt maar dan weer niet in de volle zon. Ik heb zelf al jaren een vetplant in de vensterbank en die geniet er zichtbaar van.

Wat begon als een klein plantje is uitgegroeid tot een flinke vetplant

Voor elk hoekje in huis is er dus wel een geschikte plant te vinden. Heel fijn, dat betekent dat je meer planten kwijt kunt of gericht voor dat ene hoekje een plant kan vinden. Heb jij een hoekje in huis waar planten het moeilijk doen? Laat dit dan weten en wie weet ga ik er voor je mee aan de slag en zoek ik leuke planten die het in jouw hoekje goed doen!

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial