Verven is een hele makkelijke en snelle manier om een nieuwe sfeer in huis te creëren. Je kan natuurlijk een hele wand een kleurtje geven maar je kunt ook kiezen voor kleurvlakken, een lambrisering of misschien wel meerdere kleuren op de muur. In ieder geval kan je op vrij korte termijn je kamer omtoveren in een heel ander stijltje. Wie wil dat nou niet van tijd tot tijd.

In deze blog laat ik je diverse manieren van verven zien in de hoop natuurlijk dat je geïnspireerd raakt en zelf ook aan de slag gaat.

De Lambrisering

Ik denk dat we deze inmiddels allemaal kennen maar toch mag hij wat mij betreft niet ontbreken in dit lijstje. Wanneer je niet een hele muur wil verven is dit echt een uitkomst. In mijn oude huis had ik een donkerblauwe muur in de slaapkamer, echt een prachtige kleur maar om de hele muur te verven vond ik te donker en dus koos ik daar voor de lambrisering. Om de lambrisering net iets spannender te maken kan je ook een beetje spelen met de hoogte er van.

 

 

 

Verfvlakken

Mis je nog een beetje kleur in de kamer of wil je misschien een schilderijtje extra uitlichten dan werken verflakken erg goed. Hang wat mooie items bij elkaar op een verfvlak en dat is gegarandeerd een eyecatcher in huis. Als je wat kleur in huis wil maar nog niet weet of je het durft is het natuurlijk ook een mooie manier om het uit te proberen.

 

het prachtige huis van Barbara @b_binnen

 

Spiced honey in het mooie kamertje van Filou

Een kleurvlak in dit geval een cirkel is een hele speelse manier van werken met kleur. En in dit geval zijn de kleuren ook zo mooi op elkaar afgestemd dat ze elkaar versterken. Meer foto’s van het prachtige kamertje van Filou vind je natuurlijk op het blog van Mirjam, een goed verhaal.

Meerdere kleuren op een muur

Meerdere kleuren op de muur geven ook een heel fijn effect. Zorg wel dat je kleuren hebt die bij elkaar passen, je zult zien dat ze elkaar dan zullen versterken. Kies je voor subtiel, of ga je meer voor durf?

 

 

 

Het mooie huis van @b_binnen

 

Verven voor de kinderkamer

Bergjes zijn voor mij toch wel favoriet voor op de kinderkamer. Staat zo gezellig en voor kindjes is dat toch ook veel leuker dan rechte lijnen. De bergen hoeven ook echt niet allemaal gelijk te zijn, plak ze uit de losse pols af dit zorgt voor een speelseffect. Ook een huisje is heel leuk om een bijvoorbeeld een speelhoekje te creëren. Of wees creatief met de afplakte, in kinderkamers mag je ook wel uitpakken en outside the box denken. 

 

Het toffe kamertje bij @thuis_bij_lon

 

Bergen op de muur bij @thuis_bij_lon

 

Het mooie kamertje van Evi @anoukvrolijk

 

 

Ik hoop dat ik je met deze blog heb laten zien dat je echt heel erg veel kunt met verf en dat je geïnspireerd bent geraakt. De mogelijkheden zijn eindeloos! Wil je meer inspiratie, kijk dan even op mijn Pinterest bord “verf ideeën” Mocht je naar aanleiding van mijn blog aan de slag gaan ben ik natuurlijk heel erg benieuwd naar het eindresultaat.

Liefs, Sanne 

2 thoughts on “4 creatieve manieren van verven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial