Tijdens de eerste bezichtiging van het huis wist ik meteen dat ik de keuken een flinke update wilde geven. In de basis was hij goed alleen was het daar naar mijn idee een beetje blijven hangen.

De keuken is niet heel erg groot en dus moet je slim met de ruimte omgaan. Zo werd de wasmachine die de vorige bewoner in de keuken had staan verplaatst naar de kast in de woonkamer en kwam daarvoor in de plaats een extra keukenkastje. In de keuken zat al een vaatwasser maar dit was geen inbouw en dat vond ik zo zonde. Een inbouw vind ik netter en geeft ook een luxer gevoel aan de keuken en ook die werd dus vervangen. Boven de gootsteen hing een bovenkastje maar van een apart formaat en ook die moest er uit. Na dat alles was verwijderd kon het opbouwen weer beginnen, dat vind ik toch een stuk leuker moet ik zeggen! Ik kon slecht tegen de rommel en dat je huis op z’n kop staat, en dan heb ik maar twee weken geklust. Respect voor al die mensen met klushuizen! Gelukkig had ik ook een super hulp, want zonder had ik echt niet gekund. De vriend van mijn moeder is zo handig en voor mij de perfecte klusjesman, ik bedacht het en hij zorgde voor de uitvoering, topper!

 

 

De basis van de keuken is dus gebleven alleen heeft hij een upgrade gekregen. Een make over met groots resultaat en welke je zelf ook best makkelijk toe kunt passen. Los van de extra keukenkastjes die zijn toegevoegd zijn de wanden betegeld. Ik heb lang zitten zoeken naar de perfecte tegel, ik twijfelde tussen witjes of metrotegels, tot ik deze beauty’s tegen kwam bij Tegels in huis. Het is een perfecte mix tussen witjes en metrotegels, perfect dus. Ik vond namelijk de vorm van een metrotegel mooi maar het authentieke van witjes en deze tegel heeft beide. Toen kwam alleen het moeilijkste, welke kleur? Je kunt de tegels in de mooiste kleuren krijgen. Omdat het kleuren pallet voor het huis nude en naturel was koos ik in eerste instantie voor drie tegels die thuis werden gestuurd. Zo kon ik rustig even kijken en werd de keuze een stuk makkelijker. Ik koos voor de kleur taupe. Ik ben zo blij met het eindresultaat het doet zo veel voor de sfeer van je keuken.

 

Boven de gootsteen hing eerst dus een bovenkastje maar die moest plaats maken voor mijn planken. Ik wilde heel graag planken omdat ik dit gezellig vind staan, ik hier lekker kan stylen maar ook omdat het luchtiger is dan een bovenkast. De plankendragers zijn van Handles and more, en passen perfect qua kleur bij de tegels en de kleur op de muur. Het zijn de naturel plankdragers met messing sierschroeven, die sierschroeven maken het voor mij echt af. It’s all in the details. De planken zijn lekker low budget en duurzaam, dit zijn namelijk overgebleven vloerplanken. Ook op de bar is de oude plank vervangen voor een houten vloerplank. Best fijn zo low budget en het zorgt ook nog eens voor een fijne eenheid. 

 

 

 

De keuken heeft toch wel de grootste make over onder gaan, je herkent hem bijna niet terug. Ik zal ook binnenkort ook nog wat voor en na foto’s delen, leuk om het verschil te zien. Een plankje of tegels kunnen echt het verschil uitmaken, dus is je keuken niet naar je zin kijk dan eens voor een nieuwe tegel. De keuken is voor mij in elk geval echt helemaal naar mijn zin, sterker nog als ik een nieuwe keuken zo kiezen zou ik hier best voor gekozen kunnen hebben. Goede witte basis daar kun je zo veel bij combineren. Ben jij blij met je keuken of moet je het er (voorlopig) maar mee doen?

Liefs, Sanne 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial