Oké, na de eetkamer is het nu de hoogste tijd voor part 2 van mijn nieuwe huis…… De woonkamer!

Voordat ik de sleutel van het huis had was ik al druk aan het pinnen en maakte ik een nieuw bord op Pinterst aan voor het huis. Al snel werd duidelijk aan de hand van mijn pins, dat ik een licht interieur wilde maar wel met kleur en verder veel natuurlijke materialen. Als basis wilde ik een lichte houten vloer, dat was echt een droom. De vloer die er in zat was een laminaat vloer in een kersenhouten kleur. Best een mooie vloer maar niet mijn smaak en die moest er dus uit. Weg gooien is natuurlijk zonde en verspilling en dus heb ik hem gratis aangeboden op Marktplaats. Toch fijn als je er iemand anders blij mee kan maken. Het shoppen voor mijn eigen vloer ging echt super snel, ik kwam die winkel binnen liep een rondje en zei “doet u die maar!” Die man dacht eerst dat ik een grapje maakte maar ik was bloedserieus. Ik weet goed wat ik mooi vindt en wat niet, en dit is ook best een voordeel aan het alleen zijn. Ik hoef met niemand te overleggen. Binnen een kwartier stond ik weer buiten.

Ik heb gekozen voor een massief grenen houten vloer met een witte wassing er over. Ik droomde eerst van een hele witte vloer maar dat durfde ik toch niet helemaal aan. Deze vloer was echt liefde op het eerste gezicht ik hou van zijn knoesten en levendigheid. Een houten vloer hoort voor mij niet perfect, hij moet leven en met de jaren wordt hij dan steeds nog een beetje mooier. Verder is de vloer een heerlijke basis voor de rest van het interieur.

 

Voordat ik ook nog maar zicht had op een huis kocht ik de bank al, want ja hij was in de sale en ik had hem al een tijdje op het oog. Scheelde me best wat geld en ik had hem toch nodig. Ik koos voor de Torino van de Wehkamp. Ik vind het design van deze bank heel mooi, klassiek maar toch strak en luchtig. Daarnaast is het ook een fijn prijsje want met een klein kind en een moeder met verander dwang is het ook niet zo’n goed idee om een hele dure bank te kopen.

De kasten om het raam en de verwarmingsombouw zaten al in het huis, dat had de vorige eigenaar goed gedaan.  Daar links in het hoekje is mijn favoriete plekje met een kopje thee en een boek. Heerlijke warme billen door de verwarming en een beetje naar buiten gluren. De sociale controle is hoog door mij 🙂 De kasten zijn verder ook een heerlijke plek om spulletjes in te stylen, en dan te bedenken dat ik even een moment heb gedacht dat ik ze er uit wilde. Zo blij dat ik dat niet heb gedaan.

 

 

Een van de mooiste items in de woonkamer vind ik toch wel de wandhanger van Studio VerSie. Bij elke post van Vera op Instagram dacht ik dat wil ik ook! En nu met het nieuwe huis had ik er eindelijk een mooi plekje voor. Vera ging voor mij aan de slag met natuurlijke kleuren en ik wilde een toefje oud roze er in. Echt zo onwijs blij mee! Als je mij volgt op Instagram of vaker mijn blog leest weet je dat ik een mega zwak heb voor handmade. Ik vind het zo fijn om iets unieks in huis te hebben wat speciaal voor mij is gemaakt. Hoe leuk is het ook als je dit soort creatievelingen kan steunen in het doen waar ze blij van worden en goed in zijn. Win win situatie voor iedereen! Naast mijn wandhanger hangt nog zo’n beauty mijn wandlamp van House Doctor. Lampen vond ik altijd heel lastig maar deze was snel uitgekozen. Ideaal bij het lezen van een boekje maar ook als sfeer licht. 

 

 

Natuurlijk mogen planten niet ontbreken in huis, er zijn er ook weer een paar bij gekomen. Ik weet niet wat dat is met planten maar ik word er zo gelukkig van! Mijn laatste aanwinst is een hangplant voor in mijn mooie plantenhanger van House of Oelie. Als je van planten houdt maar de ruimte niet hebt of nog kleine kinderen hebt die er niet vanaf kunnen blijven dan is dit echt de oplossing. Het werkt ook heel ruimtelijk om de hoogte in te gaan. Daarnaast is deze plantenhanger ook gewoon echt de mooiste. Het naturel kleurige leer matcht zo mooi bij mijn interieur maar ook bij het groen van de plant! 

Verder zie je rotan op meerdere plekken terug komen en ook het sisal kleed van de Ikea versterkt dat natuurlijke gevoel en sfeertje. Ik vind het zo’n fijn plekje geworden. Als ik mijn stijl nu zou moeten omschrijven dan is het denk ik Scandinavisch met een vintage touch, wat denk jij? Zou jij het ook zo omschrijven? Of misschien toch meer urban jungle met een vleugje Scandinavisch 😉

 

Liefs, Sanne 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial