December; een koude en donkere maand en ondanks dat ik niet van de kou houd kijk ik elk jaar weer zo naar deze tijd uit. Heerlijk om het binnen gezellig te maken en stiekem vind ik die kortere dagen ook best fijn. Lekker een kaarsje aan en op de bank met mijn boek of gewoon lekker op tijd in bed zonder me schuldig te voelen. Het is tenslotte al donker en dus bedtijd, toch?

Naast het kneuterige van binnen zitten is het natuurlijk ook een maand vol feestjes en gezelligheid. Sinterklaas was dit jaar een grote happening maar nog leuker vind ik zelf kerstmis. Normaal kan ik niet wachten om het huis in kerstsfeer te brengen alleen is dit jaar wel een klein beetje anders. We zaten tijdelijk bij mijn moeder en ondertussen was ik heel hard aan het klussen in het nieuwe huis. Super leuk natuurlijk maar daardoor was ik nog niet echt met kerstmis bezig en dat moest anders. Ik wilde een leuke kerst DIY maken om in de kerststemming te komen en wat eventueel ook als alternatief voor een kerstboom kon dienen.

Een alternatief voor een kerstboom? Ja, dit jaar wordt het denk ik geen kerstboom, of dan misschien toch een heel kleintje. Met een verhuizing en alle rommel die daarbij komt kijken snak ik naar rust en een opgeruimd huis. Een kerstboom is dan niet zo’n goed idee, maar deze DIY wel!! Ik heb namelijk een hangende kerstboom gemaakt, neemt weinig ruimte in en staat heel gezellig!

 

Wat heb je nodig?

Een mooi (grote) tak, dus hup lekker met de kids, je hond, partner of jezelf het bos in een frisse neus halen en op takkenjacht!

Een paar bosjes dennentakjes, ik heb ze bij de Intratuin gekocht maar mocht je er een in tuin hebben staan, of de buren dan kan dat natuurlijk ook. Lekker low budget.

Touw, ik heb gekozen voor groen katoengaren.

Van de dennentakjes maak je kleine bosjes en bind die vast met een touwtje. Het makkelijkste is om je hanger vast op te hangen zodat je goed kunt zien hoe je de bosjes moet hangen. Ik ben zelf begonnen in het midden en ben zo naar buiten gaan werken. De touwtjes heb ik gewoon vast geknoopt aan de stok. Easy peasy, heerlijk project voor een avondje freubelen.

 

 

 

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de takjes, ook leuk om er wat bessentakjes doorheen te doen voor wat extra kleur. Of misschien vind je lampjes er in wel leuker. Ik vind het in elk geval heerlijk om door te knutselen wat meer in de kerststemming te komen tussen al het klussen door! Ik had zoveel andere leuke kerst DIY’s bedacht maar met gebrek aan tijd, blijven die maar op de plank liggen tot volgend jaar. Maar mocht je nog meer leuke kerst DIY’s willen zien check dan ook zeker even de toffe kerstkrans van Gertrud van Thuis op nummer 14  of liever iets moois voor op tafel lees dan ook zeker even de blog van Inge van Stijlinge.

Ik ben wel heel benieuwd of jij elk jaar een kerstboom hebt of ook wel eens een jaartje over slaat?

Liefs, Sanne

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial