Planten zijn al een tijdje helemaal terug van weg geweest. We leven steeds bewuster en proberen rust te vinden in het drukke leven. Misschien dat ik aan het begin van deze veranderingen, een aantal jaar geleden, dacht dat het een hype zou zijn die wel weer over zou waaien maar dat geloof ik niet meer. We willen met zijn allen gezond en gelukkig zijn en planten horen bij deze levensstijl. Zelf ben ik hier ook erg mee bezig, bewustwording van de dingen om je heen, die je eet, hoe je leeft en waar je gelukkig van wordt. Dingen die bijdragen aan mijn gezondheid en waar ik blij van word zijn planten, en dus wordt de ene na de andere plant het huis in gesleept!! Vriendlief noemt mij inmiddels het plantenvrouwtje, geeft niks ik kan het hebben en eigenlijk ben ik er ook wel trots op! 🙂

 

Kleine plantjes, grote plantjes

In ons huis staan planten in allerlei soorten en maten, heerlijk die diversiteit. Wat er alleen nog een tijdje ontbrak was een leuk boompje. Ik had een perfect plekje op het oog en moest dus alleen nog een leuk boompje vinden. Maar wat doet het ook binnen goed en is leuk? Ik dacht gelijk aan een olijfje, maar helaas vinden die het binnen niet zo fijn. Op zoek naar iets anders dus.

 

Deze blijven toch wel heel mooi!

Hierbij mijn top 5 voor boompjes die je in huis kunt zetten

De vijgenboom

Een zeer geliefde plant op zowel Pinterest als Instagram is de vijgenboom. Ook niet heel raar want hij is ook prachtig! Een vijgenboom kan zowel binnen als buiten staan alleen houdt hij niet van een al te strenge winter. Pak hem dan lekker in. De vijgenboom zorgt voor een fijn en mediterraan sfeertje in huis en goed nieuws, hij is niet heel lastig om te onderhouden. Hij houdt van een warme en vruchtbare bodem maar als je hem af en toe wat laat indrogen is dat geen probleem. Wil je dat de vijgenboom niet te groot wordt zet hem dan niet in een te grote pot en snoei hem om de twee jaar. Wil je veel vruchten in je boom? Snoei hem dan in de zomerperiode.

 

Bron: Kim Löbker

De ficus Lyrata

De ficus Lyrata wordt ook wel de tabaksplant genoemd. Je herkent hem aan zijn grote bladeren met een golvende bladrand. De bladeren kunnen tot wel een halve meter lang worden. De ficus is een vrij gemakkelijke kamerplant. Geef niet te veel water maar zorg er voor dat je de grond gelijkmatig licht vochtig houdt. De ficus houdt van een lichte plaats in huis.

Bron: Lenneke van Zutven

 

De Pachira

Misschien zegt de naam Pachira je weinig maar deze plant wordt ook wel de geldboom genoemd. De plant is te herkennen aan zijn gevlochten stam. De plant houdt van een lichte plaats maar niet van direct zonlicht, dan kunnen zijn bladeren verbranden. De geldboom slaat zijn water op, daarom kan je de grond het beste iets laten in drogen voordat je hem weer water geeft.

Bron: www.123kamerplanten.nl

De mandarijnboom

Als je gek bent op fruitboompjes dan ben je misschien wel net zo’n fan als ik, van deze mooie mandarijn boom. Citrus bomen hebben wel een extra beetje liefde en zon nodig. Vooral dat laatste is erg belangrijk zet hem dus op een zonnig plekje. Zonder een lichte en zonnige plek zal hij het niet lang volhouden.

 

 

De Citroenboom

Een boompje waar ik gelijk aan moest denken was een citroen boom. Ik zag ze wel eens voorbij komen en vind ze zo leuk! Misschien komt het ook omdat ik gek op citroenen ben maar dit boompje wilde ik heel graag hebben. De citroenen die er aan zitten zijn nu nog groen maar ik kan niet wachten tot ze fris geel kleuren. Fijn contrast met groene muur. Zorg er wel voor dat de citroen boom net als de mandarijn of andere citrus bomen een zonnige plaats krijgt.

 

 

 

Ik heb dus uiteindelijk gekozen voor een citroen boompje omdat ik dit wel vond passen bij de tijd van het jaar. Maar door het schrijven van deze blog ben ik ook een beetje verliefd geworden op de vijgenboom! Wie weet wordt dit mijn volgende aanwinst. Heb jij een plant in huis die echt niet mag ontbreken, laat het mij weten ik ben benieuwd!

 

Liefs, Sanne

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial