Wat hebben we toch een heerlijk weer gehad vorige week. Ik besef mij door het mooie weer des te meer hoe erg ik de zon gemist heb maar ook hoe hard ik hem nodig heb. De zon zorgt er voor dat ik mijn batterijtje weer een beetje op kan laden. Genieten van het mooie weer doe je natuurlijk lekker buiten in de tuin of in mijn geval op het balkon.

Stiekem mis ik wel een beetje een tuin en helemaal met het mooie weer maar ja, die plak ik er helaas niet even aan. Ik zal het dus met de balkons moeten doen. We hebben het geluk dat we er drie hebben, een bij de woonkamer, een bij het balkon en een bij onze slaapkamer. Het balkon bij de keuken gebruiken we niet echt, daar hangt de was en staat de balkon kast maar wel heel fijn dat we die hebben. Het balkon bij de slaapkamer is een beetje mijn domein en het balkon bij de woonkamer speelt Beau ook graag.

Zomerproof en gezellig zonder al te veel geld

Een balkon of tuin zomerproof maken is natuurlijk heel leuk maar gaat ook vaak gepaard met een hoop geld. Maar sommige dingen kan je ook echt zelf maken, en jullie weten vast dat ik daar heel gek op ben! Vandaag deel ik drie echte sfeermakers voor je balkon of tuin. Bij één DIY heb ik wel een klein beetje gesmokkeld want daar heb ik ook iets kant en klaars voor gekocht.

Ik wilde namelijk heel graag lampjes op het balkon maar ja hoe? Tot ik van de week langs de praxis liep en bamboe stokken buiten zag liggen. Ik zag het ineens helemaal voor mij! Ik zou bamboe stokken aan de reling vast maken met tie wraps en dan konden daar de lampjes mooi aan bevestigd worden. De lichtsnoer kocht ik overigens bij de Hema en zijn geschikt voor buiten. De lampjes heb ik met tie wraps vastgemaakt aan de bamboe stokken en klaar is kees. Zo gezellig om nog even in de avond op het balkon te zitten maar ook van binnen is het heel gezellig om de lampjes aan te doen.

 

Goedkoop, duurzaam en makkelijk!

En tweede sfeermaker naast een lichtsnoer zijn natuurlijk kaarsjes! Ik wilde graag aan een muurtje wat kaarsjes hangen. De kaarsjes zitten in een glazen potje (lekker duurzaam!), en hangen aan een macramé hanger. Dit klinkt overigens een stuk spannender dan dat het is.

Je knipt vier strengen touw af, vouw ze dubbel en maak er dan een knoop in. Dit is de lus waar je hem straks aan op kan hangen. Het makkelijkste is om de hanger te knopen terwijl deze hangt. Dan is het makkelijk om te zien of de knopen op gelijke hoogte komen.

 

 

Dan start je met knopen te leggen in twee touwen tegelijk, in totaal dus vier knopen op een rij. Voor de tweede rij pak je de rechterdraad van de eerste knoop en de linkerdraad van de tweede knoop en die maak je ook weer aan elkaar. Zo ga je verder tot je de meeste rechterdraad overhoudt. Je eerste en laatste draad knoop je dan aan elkaar vast, hierdoor ontstaat er een rondje. Je kan verder knopen maar omdat hij van mij niet zo groot hoefde te zijn heb ik er een knoop onderin gelegd door alle draden tegelijk te pakken. Zo sluit je de opening en je glaasje kan er in.

 

 

 

 

Heel simpel, goedkoop maar wel echt een sfeermaker. Inmiddels ben ik nog even doorgegaan en heb ik er nog meer gemaakt maar die laat ik je volgende keer zien.

Haal die haaknaald maar uit het stof

Voor de laatste DIY moet je je haaknaald erbij pakken (of uit het stof halen). Naast de vlaggenlijn die ik vorig jaar al met jullie deelde, is het ook leuk om er een te haken. Ik heb gekozen om deze te maken van wit katoen garen. Ik vind wit buiten heel fijn, dan komt alles mooi tot zijn recht.

 

 

Een vlaggenlijn haken is niets anders dan driehoekjes haken en dat doe je als volgt:

Je begint het driehoekje met een opzetlus en daarna haak je drie lossen. Haak een vaste in de eerste losse en twee vaste. in de laatste losse. Je hebt nu al de eerste en de tweede toer gehaakt
keer je werk en haak een losse.
Haak in de laatste vaste van de vorige toer een vaste en haak in elke vaste van de vorige toer een vaste, behalve in de laatste: daar haak je twee vasten in.
Herhaal dit tot je vlaggetje zo groot is als je wilt. In elke steek dus een vaste en in de laatste steek altijd twee vasten.

Liever een uitleg met beelden kijk dan even op Pinterest daar kun je genoeg uitleg vinden met beeldmateriaal. Je mag mij natuurlijk ook altijd een berichtje sturen als je een vraag hebt over de uitleg.

En dat was het alweer, drie DIY’s om je tuin of balkon gezellig te maken zonder dat het je een hoop hoeft te kosten, daar word ik blij van! Ik moet nog wat laatste dingen doen en dan zijn de balkons helemaal zomerproof. Natuurlijk deel ik het eindresultaat met jullie. Ben jij al begonnen met je tuin of balkon? Mocht je een van deze DIY’s gebruiken ben ik natuurlijk heel erg benieuwd naar het eindresultaat, laat je dat dan zien?

Liefs, Sanne

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial