Nadat mijn blog over de paas DIY’s online is gekomen kon het stylen van een paastafel natuurlijk niet ontbreken. Elke mogelijkheid om de tafel mooi te dekken grijp ik met beide handen aan. Pasen vind ik extra leuk en bijzonder omdat het wat meer ‘out of the box’ is. Niks is te gek en het mag lekker vrolijk en kleurrijk. Ik hou van kleur maar mierzoete pastel tintjes zie je in mijn interieur niet terug, behalve dan met pasen!!!

Als ik aan pasen denk, denk ik dus aan pastelkleurtjes maar ook aan een gezellige paasbrunch. Heerlijk met familie of vrienden brunchen en (te) veel eten. En natuurlijk moet dat dan aan een leuk gestylde tafel. Met wat creatieve oplossingen hoef je hier ook echt niet veel geld aan uit te geven vaak kan je het wel met de spullen die je in huis hebt.

 

wit, witter, witst én kleur!

Als basis heb ik gekozen voor mijn favoriete placemats van de Ikea en witte borden. Als contrast aan de pastel kleurtjes heb ik wat natuurlijke materialen toegevoegd zoals de houten schijfjes, ideaal om een lekker hapje op te serveren en een houten met marmeren serveerplankje. Natuurlijk hoort er bij een paasbrunch ook een gekookt eitje en wat is nou leuker om een eierdopje zelf te maken van houten kralen. Heel makkelijk; je rijgt wat kralen op een touwtje en knoopt ze goed vast en klaar is Kees! Het aantal kralen is een beetje afhankelijk van de grote en als je twijfelt pak je gewoon even een ei om te passen. Om het eitje warm te houden heb ik kleine mutsjes gehaakt, schattig toch?

Tot zover de rustige en natuurlijke kleuren en materialen, laat de kleurtjes maar komen. Kleur zit natuurlijk sowieso al in de paastakken maar wordt ook toegevoegd door bloemetjes. Heel veel vrolijke voorjaarsbloemen doen het natuurlijk sowieso goed aan je tafel!

 

 

 

Pièce de résistance

Pièce de résistance op de paastafel is toch wel het gepunnikte konijntje van Jibbe Jebba. Zo schattig! Je kunt hem qua kleur helemaal zelf samenstellen, zo past hij altijd in huis. En waar ik dan weer heel blij van word is dat alles handgemaakt is, en dus uniek!! Naast punnikvormen maakt Jibbe Jebba ook hele toffe punnikwoorden, zo hebben wij in onze slaapkamer het punnikwoord ‘droom’ hangen. Zoek je nog iets origineels voor op de paastafel of gewoon ter decoratie, dan zou ik zeker even een kijkje nemen op de website van Jibbe Jebba.

Naast alle accessoires kan je natuurlijk ook enorm uitpakken met allerlei lekkere hapjes en gerechtjes. Voor de styling van deze paastafel heb ik het redelijk simpel gehouden, maar natuurlijk wel heel lekker. Tijdens de feestdagen barsten de supermarkten van lekker hapjes en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Wat ik wel zelf heb gemaakt is een heerlijke quiche van spekjes en asperges, want zeg nou zelf met quiche zit je altijd goed toch?

 

 

Een weekje te vroeg

Dit was natuurlijk een testrun voor de echte paasbrunch en wie weet maak ik dan wel wat meer zelfgemaakte hapjes maar voor nu vind ik hem helemaal geslaagd. En mocht je je afvragen wat ik met al dat lekkere eten heb gedaan? Opgegeten natuurlijk! Ik had gister een heerlijk dagje met mijn lieve vriendinnetje en onder het genot van al dit lekkers hebben wij heerlijk bijgepraat.

 

 

Ik ben heel benieuwd of jij pasen ook viert en zo ja, hoe dan? Ben jij meer van de brunch/lunch of juist meer van een diner? Mocht je het met een brunch/lunch doen dan heb ik een perfecte aanvulling voor je paas tafel, ik geef namelijk een setje van vier eierdopjes en gehaakte eiermutsjes weg. Lijkt het je leuk om deze op tafel te hebben staan laat dan even een berichtje achter, mee doen kan tot woensdag 28 april, donderdagochtend zal ik de winnaar bekend maken!

Liefs, Sanne

 

3 thoughts on “Klaar voor de pasen

  1. Aahh ik ben helemaal verliefd! Wat een oog voor detail heb jij toch👌🏼Fan nummer 1 haha ik wil dit jaar pasen goed aanpakken want Jaap is vrij!
    dus ik doe heel graag mee💛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial