Heerlijk een middagje freubelen en knutselen werkt bij mij altijd zo ontspannend. Gewoon even iets met mijn handen maken. Dat dit niet moeilijk hoeft te zijn voor een leuk resultaat laten deze DIY projectjes wel zien. Ik ging namelijk aan de slage met wol, takken en papier!

Vrolijke paastakken in lentekleurtjes

Het is lang geleden dat ik een paastak in huis had maar nu Beau iets ouder wordt vind ik het leuk om hem dit soort tradities mee te geven. Wij hadden vroeger ook altijd paastakken met takken uit de tuin en in die takken gingen van die retro konijntjes en eitjes. Ik liep laatst bij de Hema en zag dat ze die nog steeds (of alweer) verkopen. Super leuk maar toch wilde ik het anders, persoonlijker en meer eigen. Ik besloot om zelf aan de slag te gaan. In mijn voorraad katoen garen heb ik heel veel fijne kleurtjes die echt perfect zijn voor het voorjaar, hier heb ik een selectie van gemaakt. Alleen de vrolijkste kleurtjes wilde ik in de paastakken hebben. Van het katoengaren heb ik pompoms gemaakt, gewoon met mijn vingers. Om drie vingers heb ik aardig wat garen gewikkeld, vastgebonden, open geknipt en vervolgens nog een kleine trim beurt gegeven en klaar zijn je pompoms. Je kunt tegenwoordig ook handige tools kopen om de pompons mee te maken maar je vingers of een kartonnetje fungeren ook prima!

Voor de paastakken had ik eerst nog het idee om er ook nog andere dingen tussen de hangen maar uiteindelijk heb ik het zo gelaten. De pompoms komen zo mooi uit in de takken dat iets toevoegen zonde zou zijn. Een persoonlijke en eigen creatie maken van je paastakken hoeft dus echt niet moeilijk of duur te zijn.

Een duurzaam bosje bloemen dat niet verwelkt

Omdat ik nog zo veel meer kleuren katoengaren heb, heb ik mij hierdoor laten inspireren voor de volgende DIY. Ik heb echt een stuk of 8 verschillende zacht roze tinten en daar MOEST ik iets mee doen. Een beetje roze in huis kan nooit kwaad toch?! Naast het garen hadden we voor deze DIY ook takken nodig en die hebben we natuurlijk gewoon van buiten mee genomen. Ik hou er van om van niets,, iets te maken en om materialen die je tot je beschikking hebt te gebruiken. Lekker duurzaam dus!

Ook van deze garen heb ik pompoms gemaakt maar dit keer heb ik het garen om twee vingers gewonden. Deze mochten namelijk iets kleiner zijn. Vervolgens heb ik de pompoms met een lijmpistool op de takjes geplakt en klaar waren ze om in een vaasje gezet te worden. “Bloemetjes” waar je heel de lente (en/of zomer) van kan genieten en dat voor een prikkie!

 

 

Een vrolijke konijnenslinger

Wat voor mij naast vrolijke kleurtjes ook echt bij pasen hoort zijn konijntjes! Vier jaar geleden kocht ik samen met vriendlief een konijntje op eerste paasdag. Lieve kleine Beer! Dit jaar geen echt konijntjes maar een slinger van konijntjes, iets minder onderhoud 😉

Op stevig papier tekende ik een konijntje en knipte deze uit, dit was mijn malletje voor de overige konijntjes. Wat steviger papier is voor deze DIY wel aan te raden. Mocht je nou geen gekleurd papier hebben kan je natuurlijk ook je mini even zijn gang laten gaan met verf! Hier heeft Beau op een aantal konijntjes gekleurd, toch leuk als het een co productie is en je, je mini betrekt bij de making of. Je kunt de konijntjes ook een gezichtje geven maar ik koos ervoor op dat niet te doen en om staartjes te maken met, je raad het al pompoms. Even wat witte wol om je vingers winden en plakken maar die staartjes! Het touw heb ik aan de achterkant gewoon vastgemaakt met plakband en dan is je slinger klaar!!

 

 

 

Wij zijn klaar voor de paasdagen, en ook voor de lente. Dat is voor mij altijd nauw met elkaar verbonden? Heb jij ook een paastak in huis of laat je dit aan je voorbij gaan?

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial