Sinds ik een tijd geleden mijn eerste baby Pilea van een vriendinnetje kreeg heb ik mijn hart verloren aan planten. Ik kan er geen genoeg van krijgen en ik haal de ene plant na de andere in huis. Ik vind het echt een toevoeging voor je interieur, oke in alle eerlijkheid niet alle planten. Sommige planten zal je hier niet snel zien, ik ben namelijk wel een beetje kieskeurig….

 Mijn eerste liefde

De Pilea was dus wel mijn eerste liefde en dat zal ze (ja ze, ze maakt immers baby’s) ook altijd wel blijven. Ik ben gek op dit fijne en vriendelijke plantje! Ook echt een super plant om je verzameling planten mee te starten. Ze zal je niet gelijk laten zitten als je een keer water vergeet te geven. Wat ik ook zo leuk vind is het stekken van de Pilea, al die kleine mini plantjes, heerlijk! Helaas heeft ze nu geen baby’s maar hopelijk komen die er wel weer aan. Een ander plantje wat ook echt niet mag missen in mijn interieur is het Chinese lantaarntje oftewel de hartjes plant, ook echt een super makkelijk plantje! Ideaal voor op een plank of kast, zodat hij lekker de ruimte heeft om te groeien. Ik heb er een boven mijn bureau en ook in Beau’s slaapkamer staat er een. Onlangs kocht ik ook eindelijk mijn eerste Bananenplantje, zo mooi! We moesten aan het begin even aan elkaars behoefte wennen (lees: het is nogal een dorstig exemplaar en een echte zonaanbidder) maar nu zitten we op dezelfde golflengte en genieten we volop van elkaar!

 

Een nieuwe ervaring, online planten shoppen

Ondanks dat ik dus heel erg kan genieten van mijn plantjes, is de familie zeker nog niet compleet. Zo stond er op mijn verlanglijstje al heel lang een Alocasia. Ik ben gek op zijn mooie groene kleur en grote bladeren. Maar helaas kon ik in het tuincentrum nooit slagen en vond ik er geen die ik mee naar huis wilde nemen. En toen ontdekte ik Plantsome, een online shop met de mooiste planten, en dus ook mijn geliefde Alocasia Gageana! Wat echt heel fijn is aan de website van Plantsome is dat je kan zoeken op eigenschappen van de plant maar ook bijvoorbeeld hoeveel verzorging hij nodig heeft. Dit maakt de zoektocht naar een mooie en geschikte plant wel heel makkelijk.

En als je dan een keuze hebt gemaakt plaats je de plant in je winkelmandje, reken je af en wacht je tot hij thuis bezorgd wordt. Naar dit proces was ik dus heel nieuwsgierig, ik vond het een ietwat apart idee dat mijn mooie plant met de post ging, hoe dan? Gelukkig bleken al mijn zorgen totaal overbodig en heeft Plantsome een mooie manier gevonden om de plant te verzenden. Er kwam namelijk een hele grote doos binnen waar mijn Alocasia Gageana stevig en beschermd in stond, top!! Als een kind zo blij, maakte ik de doos open en was mijn nieuwe liefde dan eindelijk daar! Nieuwe liefde zal je misschien denken, maar echt! Ik word zo gelukkig van deze plant met zijn mooie grote bladeren!

 

 

 

Bij de plant in de doos hing een briefje “Hoi, ik ben jouw nieuwe groene vriend! Of goede kennis, als je rustig wilt beginnen”. Niks geen kennis of goede vriend maar een nieuwe liefde dus. Achterop het kaartje staat een stappenplan om je nieuwe aankoop een fijn plekje te geven, hij wil bijvoorbeeld graag een scheutje water na de lange reis. Maar het handigst is dat je ook de app van Plantsome kan downloaden, je kunt hier je plant toevoegen, geeft aan hoe groot hij is en hoeveel zon hij krijgt. Vervolgens laat de app weten wanneer je plantjes een slokje water nodig hebben. Hoe handig is dat!!! Dus ben jij niet zo goed in de verzorging van planten of vergeet je ze vaak water te geven dan kan dit je zeker helpen. Naast de Alocasia Gageana heb ik ook mijn Pilea en Bananenplant toegevoegd, ideaal!

 

 

 

 

De Alocasia heeft een mooi plekje gekregen naast de bank, en oh wat ben ik er blij mee. Naast het feit dat planten goed voor je zijn omdat ze de lucht zuiveren hebben ze op mij ook een rustgevend effect. Voor iemand die altijd druk is in haar hoofd is dit een zeer welkome verandering. Maar het smaakt ook naar meer! Nu ik Plantsome heb ontdekt zullen er nog wel meer bestellingen volgen, stiekem weet ik ook al welke. De Monstera, Calathea Orbifolia, Strelitzia en de Alocasia Zebrina staan nog op mijn wensenlijstje. Geen idee of ze er ooit allemaal gaan komen en of ik plek heb voor allemaal maar dromen kan altijd toch. Heb jij ook een plantenwishlist, ik ben heel benieuwd welke beauty’s hier op staan.

Liefs, Sanne

 


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Plantsome

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial