De kou en sneeuw zijn vertrokken en hebben plaats gemaakt voor een heerlijk zonnetje (en helaas ook nog regen maar daar hebben we het gewoon niet over). Het ooohh zo welkome voorjaarszonnetje waar ik zo op heb gewacht!! Ik ben geen wintermens maar kan best van een winterse dag genieten maar die extreme kou van vorige week in combinatie met de griep, was geen goede combinatie. Ik droomde van het zonnetje en warmere temperaturen en het lijkt te gaan gebeuren. De temperaturen lopen weer op. Zou de lente dan nu echt in aantocht zijn…..

Na zo’n periode van griep en kou heb ik enorm zin in een grote voorjaarsschoonmaak en door het gevoel van de aankomende lente en de lentekriebels wordt dat alleen maar erger. En dus ga ik het hele huis poetsen en moet alles er aan geloven. Alles wat de was in kan gaat de was in en de rest gaat allemaal in een sopje, heerlijk. Ik kan daar echt naar uitkijken en ik weet van mezelf dat ik daar ook altijd goed gebruik van moet maken, normaal hou ik namelijk niet zo van schoonmaken. Kan mijn tijd vaak wel leuker indelen, vast heel herkenbaar 😉 Niet alleen wil ik alles schoonmaken maar ook rigoureus opruimen. De kasten zijn ontploft en voor mijn gevoel liggen overal spullen. Ik wil rust in mijn hoofd en dus rust in huis. Ik wil alles door mijn handen laten gaan en mezelf de vragen stellen ‘word ik er blij van’ zodra het antwoord ‘nee’ zal zijn dan gaat het naar de kringloop. Kunnen we er misschien nog andere mensen blij mee maken.

 

 

Beau zijn kast heb ik gister onder handen genomen en ook de doos met kleding die ik wilde bewaren heb ik nog eens onder de loep genomen. Ik heb twee stapels gemaakt, een om te houden en de andere stapel gaat toch maar weg. Ik kan wel alles bewaren voor als er misschien een tweede komt maar laten we eerlijk zijn dan wil ik ook wel wat nieuws kopen en misschien is dat wel een meisje. Veel leuker dus om iemand anders blij te maken met de kleertjes en dus zijn ze naar een vriendinnetje gegaan. Met onze kast ben ik ook begonnen en er zijn al twee vuilniszakken vol kleding naar de kringloop gegaan, lekker bezig!! Heerlijk, door het opruimen ontstaat er gewoon al rust in mijn hoofd.

 

Het linker stapeltje gaat weg en rechts gaat terug de kast in.

Maar naast een grote schoonmaak en opruimwoede begint het ook wel te kriebelen om weer het een en ander in huis aan te passen qua kleur. Op dit moment vind je veel groen, okergeel, grijs en naturel tinten in ons huis. Veel van deze kleuren zullen wel blijven maar een kleur gaat er uit en maakt plaats voor een nieuw kleurtje, al een idee?…. Het okergeel zal plaatsmaken voor…… oud roze!! Zo leuk! Vriendlief was eigenlijk niet zo van het roze maar ik heb wat kussenhoesjes besteld en die vond hij best prima, top! Verder zal de groene lambrisering ook plaats maken voor iets nieuws maar wat dit precies is hou ik nog even geheim (lees: ik ben er nog niet helemaal over uit). De schouw in de eetkamer is nu heel zacht grijs en ook die krijgt een nieuw kleurtje of misschien wel een tof behangetje. Ik neig naar een behangetje maar ik heb nog niet iets gevonden waar ik helemaal enthousiast van word of past bij de rest van het interieur. Nog even verder zoeken dus!

Een ander groot voordeel van al dat opruimen en schuiven is dat er weer nieuwe hoekjes ontstaan. Een opgeruimd huis en hoofd zijn perfect voor je creativiteit en nieuwe ideeën! Wat hier ook altijd helpt voor nieuwe inspiratie is de zon, dus hopelijk laat hij zich vandaag nog even zien. Heb jij plannen om het huis te veranderen nu het voorjaar in aantocht is? Mocht je nog een leuk behangetje weten laten het mij dan vooral even weten, altijd op zoek naar inspiratie!

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial