Deze week geen blog van mijn hand maar van de creatieve duizendpoot Anne. Ik volg haar zelf al enige tijd op Instagram en geniet altijd van haar leuke DIY projecten en vandaag deelt ze een van haar leuke projecten met ons.

Kerst is ook wel het feest van het licht. Ik heb dan zoveel kaarsen aan in huis. Terwijl ik de rest van het jaar dat altijd vergeet. Ik maakte er nog een paar kleine kandelaars bij. En dit is zo makkelijk dat jullie dit ook kunnen.

Benodigdheden

Siliconen tulbandvorm
Gips
Water
Oud bakje
Iets om mee te roeren
Kaarsen

De basis is een siliconen bakvorm van de Action, van die leuke mini tulband vormpjes. Heeft jouw Action deze niet, dan kan je uiteraard elk ander (siliconen) tulband vormpje nemen. Ik zou nu eerst op zoek gaan naar kaarsen die in het gat passen. Ik heb de kaarsen van IB laursen en die passen perfect.

Bij de Pipoos kocht ik een zak gips. In een oud bakje mix je de gips met water, dit doe je 1 op 2, dus bv 1 vol maatbekertje dan 2 volle maatbekers gips. Deze vul je goed vol, zo vol dat alles bedekt is.

Als ze gevuld zijn klop je met de vormpjes nog even goed op je ondergrond, dit om alle luchtbelletjes te laten verdwijnen, dit is erg belangrijk. De eerste keer deed ik dit dus niet, en dat gaf lelijke belletjes.

Het perfecte cadeau voor de gastvrouw

Na 48 uur drogen (stiekem gaat het ook na 24 uur, maar he het staat op de verpakking) zijn ze klaar, mijn dochter heeft er 1 geschilderd met witte verf en daar glitters (ook van de Action) overgestrooid. Persoonlijk vind ik ze au naturel ook al erg leuk! En hoe leuk om 3 kaarsjes met een mooie strik erom heen, en de kandelaar in folie te verpakken als cadeau voor de gastvrouw voor het kerstdiner? Weer eens wat anders dan bloemen.

En deze kandelaars staan met een verjaardag natuurlijk ook geweldig.

Het glazen flesje is ook van IB Laursen en vulde ik met water en stukje dennengroen. Het houten boompje komt van de Intratuin. In het potje zit rozemarijn, verse kruiden zijn altijd op met kerst, deze heb ik alvast in huis, en staat nog gezellig ook.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial