Bij kerstmis hoort natuurlijk ook een gestylde eettafel en laat ik dat nou net super leuk vinden om te doen. Een eettafel stylen vind ik altijd leuk maar tijdens de kerst mag je net een beetje extra uit pakken. En dat heb ik gedaan!! Ik heb twee mooie tafels voor je gestyled in de hoop dat ik je kan inspireren om je tafel ook mooi te dekken. Naast dat ik het leuk vind om anderen te inspireren was dit ook voor mij vast een test run. Super handig, heb ik straks geen stress. Ik hoef nu alleen maar een keuze te maken tussen deze twee tafels.

Onze tafel zal op kerstavond mooi gedekt worden, vriendlief en ik hebben dan een diner samen. Uiteraard is Beau er ook maar we gaan pas eten als hij slaapt. Even tijd voor elkaar en genieten van heerlijk eten en natuurlijk ook lekkere wijnen. Het menu heb ik inmiddels opgesteld dankzij de recepten van Ashley Willems. Vooraf maak ik een lekkere vitello tonato, lekker klassiek en altijd goed. Als hoofdgerecht komt er een truffelrisotto met ossenhaas, daar heb ik dus nu al zo’n trek in. We sluiten het diner af met een heerlijke cheesecake. Klinkt goed toch? Weet je nog niet wat je gaat maken, check dan zeker even haar blog voor nog veel meer lekkere recepten.

Het menu is dus bekend nu nog een keuze voor de styling. Ik heb onze eettafel op twee manieren gestyled, een wat rustiekere manier en een romantischere en puurdere stijl.

De rustieke eettafel

Voor deze stijl heb ik gekozen voor borden van Cosy & Trendy, dit was een mooi kerstcadeautje voor mezelf. Moet kunnen toch. De placemat herkennen jullie vast wel en zijn van de Ikea. Ik heb ze al zo lang en ik blijf ze mooi vinden. Ook het bestek was een cadeautje aan mezelf. Vriendlief moest er weinig van hebben maar ik vind goudbestek echt super gaaf. De glazen heb ik gekregen van mijn schoonmoeder en zijn een vintage vondst.

Natuurlijk hoort ook hier weer een leuke DIY bij. Voor degene die mij al even volgen weten dat ik hier gek op ben. Ik vind dat dit soort kleine projectjes zorgen voor dat beetje extra eigens. Ik heb de servetten zelf gemaakt, super simpel, goedkoop en volledig af te stemmen op je tafel en kleurgebruik. Ik heb een lap linnen stof in stukken geknipt en dat zijn mijn servetten. Je kunt ze natuurlijk netjes afwerken onder de naaimachine maar ik vind dat rafelrandje persoonlijk wel mooi. Ik laat ze dus lekker zo, is ook veel sneller. De dennenappels spoot ik goud en dat zijn de naambordjes voor het diner. Zo simpel maar zo leuk! Ik heb de dennenappels ook in de boom hangen en ze op tafel gelegd ter decoratie.

De romantische eettafel

Om het romantische effect te creëren heb ik een kanten vitrage van de Ikea gebruikt als tafelkleed. Goedkoop en effectief! Verder heb ik gekozen voor witte borden om het fris en puur te houden. De kristallen glazen zijn kringloopgelukjes en scoorde ik voor heel weinig. Sowieso een goed idee om nog even langs de kringloop te gaan voor je de kersttafel gaat dekken. Niet alleen handig voor mooie glazen maar ook voor borden of bijvoorbeeld mooi zilveren bestek.

Voor het bestek heb ik net als bij de eerste stijl gekozen voor goud, gewoon omdat ik zo blij ben met mijn bestek maar zilver zou natuurlijk ook heel mooi staan. De servetten heb ik ook hergebruikt maar dit keer met een takje groen en een paar craspedia bolletjes er tussen geknoopt. De craspedia bolletjes zorgen voor dat beetje kleur aan tafel.

Ik vind zelf beide eettafels heel erg mooi geworden, misschien dan straks toch nog een beetje stress voor welke stijl ik moet gaan. Wat zou jij doen? Of misschien toch een mix van deze twee stijlen?

Weet jij al hoe je de eettafel gaat dekken?

Liefs, Sanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial