Door onze gezamenlijke liefde voor de House of Oelie cactus ontdekte ik de Instagram feed van Rio, en ik kan je zeggen ik was op slag verliefd! Zulke fijne plaatjes en zo’n eigen stijl. Ik wist ook vrijwel direct bij haar wil ik binnenkijken en dus heb ik haar een berichtje gestuurd of zij dat ook zag zitten? Dat ze ja zei begrijp je natuurlijk wel, anders was je dit nu niet aan het lezen!

Op mijn fietsje naar een binnenkijker, wat een luxe!

En dus ging ik afgelopen zondag met een heerlijk zonnetje op mijn fietsje naar het mooie huis van Rio, want wat bleek we zijn stadsgenootjes. Sterker nog we wonen nog geen 2 kilometer bij elkaar vandaan, gezellig!!! Rio woont samen met haar zoontje Mosi in een appartement op de begane grond uit begin 1900. Dat het oud is, is heel duidelijk te zien want het zit nog vol mooie klassieke elementen, waaronder een kamer ensuite, hoge plafonds, ornamenten, twee marmeren schouwen en een heerlijke serre. Door dit soort huizen ben ik onder andere zo gek op Den Haag!

 

let the sunshine in!

 

 

 

 

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is……….

 

Een eigen unieke stijl

Wat uit Rio haar Instagram feed en blog al heel duidelijk naar voren kwam is haar eigen stijl. Het is echt een combinatie van meerdere stijlen bij elkaar, je ziet etnische invloeden, de urban jungle is aanwezig en ook zijn er boho invloeden te zien. Dit is echt wat je noemt een eclectische stijl, of misschien nog wel beter dit is Rio’s stijl. Dat Rio gek is op kleur en planten kan je niet ontgaan. In de woonkamer heeft ze voornamelijk gekozen voor aardse kleuren en dit geeft een heel warm en huiselijk gevoel. Je voelt je snel thuis en ik kan mij goed voorstellen dat je hier na een dag hard werken heerlijk thuis komt, je schoenen uit trekt en dan heerlijk op die enorme bank kruipt.

Wat ik ook zo mooi vind is de mix van producten. Je vindt heel veel mooie design items, maar ook familiestukken en kringloopgelukjes. Deze mix van items zorgt naar mijn idee ook altijd voor dat eigen en fijne sfeertje. Er zit gevoel in dit huis. Het mooie bureaustoeltje is bijvoorbeeld zo’n design item, en hoe ze er aan komt? Gewoon langs de kant van de weg!! Als dat niet een echt kringloopgelukje is?! Ik wacht ook nog steeds op zo’n gelukje!

 

Wie gooit er nou zo’n mooi stoeltje weg?! Hij heeft een mooi plekje gekregen en geniet van zijn tweede leven.

 

Een heerlijk leeshoekje voor Mosi

 

 

Kleur, kleur en nog eens kleur!

Zoals gezegd houdt Rio van kleur en waar komt dit beter tot zijn recht dan in de kinderkamer. Daar is Rio echt los gegaan met kleur, en hoe gaaf is Mosi’s kamer?! Rio kan heel goed tekenen en wilde iets origineels en eigen maken voor in Mosi’s kamer. Tijdens haar zwangerschap heeft ze het dieren drie luik gemaakt. Dat is pas wat je noemt een eyecatcher. Zodra je de deur open doet is dat het eerste wat je ziet! De kleuren in de schilderijen waren ook het uitgangspunt voor de rest van zijn kamer. Op de andere muren heeft ze door gekleurde stippen stickers een hele uniek wand gecreëerd. Als je van veranderen houdt is dit natuurlijk ook de perfecte oplossing want het is er ook zo weer af. Ondanks dat het een hele kleurrijke kamer is voelt hij absoluut niet druk aan, de witte basis zorgt hier voor. Ook in Mosi’s kamer spot je weer mooie design items zoals het mooie stoeltje, zijn super gave bed of wat dacht je van de Vitra olifant. Maar net als in de rest van het huis is het ook hier gecombineerd met kringloopgelukjes en spullen van eigen hand. Terwijl wij lekker aan het kletsen waren en ik foto’s aan het maken was, ging Mosi heerlijk spelen. Het is wel duidelijk dat hij ook erg blij met zijn kamertje is.

 

 

 

 

 

Tot slot eindigde we de tour in Rio’s slaapkamer. Wat een fijne plek!! De mooie dromenvanger was liefde op het eerste gezicht en kocht ze op een fair. Originaliteit is voor Rio erg belangrijk en daar zoekt ze dan ook echt naar, en zoals je kunt zien slaagt zij daar heel goed in. Het bed is van de Ikea en was oorspronkelijk wit van kleur. In een impulsieve bui pakte Rio het eerste en beste verf potje en verfde ze haar bed, in een frambozen roze/rode kleur. een gedurfde kleur maar het staat prachtig en matcht zo tof bij het dekbedovertrek.

 

 

 

Lieve Rio, dankjewel dat ik bij je binnen mocht kijken! Ik heb echt enorm genoten van je huis en van je gezelschap. Je hebt mij in elk geval zo erg geïnspireerd en volop energie gegeven. Op mijn fietsje naar huis maakte mijn hoofd al over uren en toen ik thuis kwam heb ik direct een kwast gepakt en ben ik aan de slag in huis gegaan. Heerlijk, dankjewel daarvoor!! Ik weet zeker dat je niet alleen mij hebt geïnspireerd maar ook mijn lezers inspiratie zal geven!

Liefs, Sanne

 

 

4 thoughts on “Binnenkijken bij Rio

  1. Wat ontzettend leuk geschreven Sanne! Echt heel gaaf om te lezen hoe jij het huis en de inrichting ervaren hebt. En ook super hoe jij weer vanuit een andere hoek foto’s maakt dan ik meestal doe. Tof!!

    1. Ik vind het echt een heerlijk huis, gewoon jammer om weer weg te gaan. Ik kijk nog geregeld alle foto’s terug, krijg er zo’n inspiratie van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial