Sinds de komst van onze kleine man is ook de hoeveelheid aan spullen in huis verdubbeld, of misschien zelfs wel verdriedubbeld. Ik heb het gevoel alsof ik altijd aan het opruimen ben en daar word ik soms (lees: altijd!) een beetje gek van! Dat moet toch anders kunnen? Naast Beau’s spullen groeien onze spullen en rommeltjes trouwens ook gestaag hoor, ik kan niet Beau overal de schuld van geven. šŸ™‚ Ik vraag mij soms echt af waar al die spullen toch vandaan komen? Ik heb het gevoel alsof mijn nesteldrang na de zwangerschap nooit helemaal weg is gegaan, ik verlang naar een opgeruimd en schoon huis. Ik ben er inmiddels alleen wel achter dat er eerst structureels iets moet veranderen en dus ben ik aan het declutteren geslagen!!!

 

Beau ziet er de humor wel van in

De…. watte?

Declutteren is eigenlijk niets meer dan opruimen, maar zeg nou zeg nou zelf declutteren klinkt toch veel leuker? Het idee achter declutteren is dat je je ontdoet van rommel en materiƫle ballast. Tegenwoordig willen we alleen maar hebben, hebben en hebben en Instagram helpt daar, bij mij ook wel een beetje aan mee. Nou is het natuurlijk niet erg om mooie spullen te willen hebben, alleen staan er nu in huis ook wel spullen die ik niet perse mooi vind. Weg er mee dus!! Als je je ontdaan hebt van deze materiƫle ballast heb je weer meer rust in je hoofd, ruimte voor creativiteit en weer meer energie. Dat kan ik wel gebruiken!

 

 

Het declutteren ben ik enige tijd geleden al gestart, maar nu is het tijd om door te pakken. Naast het declutteren had ik ook behoefte om mijn uitgedunde spullen netjes op te ruimen en daarvoor heb ik bijvoorbeeld ons tv meubel gemaakt. Weten hoe? Dat lees je hier. Dit meubel is echt gemaakt voor onze wensen en hier kan ik heerlijk Beau zijn spullen in kwijt en wij hebben zelf ook een grote lade voor onze spullen. Het enige nadeel met zo’n grote lade is dat het er in, als nog een rommeltje wordt en het voor Beau ook lastig is speelgoed uit te kiezen. Maar goed, daar heeft de Hema dan weer de oplossing voor, voorraad bakken! Voordat het speelgoed de voorraad bakken in gaat, is het eerst hoogste tijd om het uit te mesten. Hij speelt lang niet meer met alles en om het spannend te houden voor hem is een roulatie van speelgoed ook goed.

 

 

Ochtend stress, wat moet ik aan?!

Nu het speelgoed van Beau is uitgezocht is het tijd voor mijn kledingkast. Ook hier is na mijn zwangerschap al aardig de schop door gegaan maar toch wordt het altijd weer een rommeltje. Ik vond het eigenlijk wel verfrissend dat ik tijdens mijn zwangerschap drie broeken, een stuk of zes jurkjes en rokjes en wat shirtjes had. Geen keuze stress in de ochtend, en een nette opgeruimde kast. Nou mag er best iets meer over blijven dan dat maar de ‘wat als ik nou ineens afval’, de ‘ohh daar kan ik nog wel wat mee’ of de ‘dat komst vast weer in de mode’ kledingstukken gaan er nu in elk geval definitief uit!! Ik denk dat elke vrouw deze wel in de kast heeft hangen, vooral de eerste categorie, ‘leuk voor als ik nog een beetje afval’. Ik zou zeggen, of zorg dat dat gebeurd of wees blij met wie je bent en accepteer jezelf. Daar hoort voor mij dan ook bij dat die items weg gaan, dus dat ga ik dan maar doen. Ik ben benieuwd hoe lang ik mijn kast netjes hou maar opgeruimd is hij zeker geworden. Ik heb ineens zeeĆ«n van ruimte, nou alleen zorgen dat dit niet weer wordt opgevuld door mij of vriendlief.

Het volgende project is de keuken. Ik vind dit best wel een probleem gebied. Het is snel rommelig en er staan te veel spullen. Ik kan elke dag alles opruimen maar het enige wat ik doe is de spullen een beetje heen en weer schuiven en hier los ik dus niks mee op. Tijd om hier wat aan te doen dus. Die fondue zet die jaren ongebruikt in de kast staat, weg! Die versleten bakvorm, weg! Mijn Blond servies, weg! Ik vond weg gooien altijd lastig maar het helpt mij echt om mijn spullen naar de kringloop te brengen, dan weet ik dat een ander hier nog plezier van zal hebben en natuurlijk verkoop ik sommige items ook gewoon weer. Ik maak ook altijd gretig gebruik van een opruim bui dan gaat het toch net allemaal even wat sneller en makkelijker!

Een make over van de keuken staat hoog op mijn wishlist en komt door het declutteren ook steeds dichterbij. Ik kan niet wachten om binnenkort mooie plaatjes met jullie te delen van de ‘nieuwe’ keuken! Voor nu eerst maar verder met declutteren!!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial