Nu de donkere en koudere maanden er aan komen merk ik dat ik behoefte heb om mij terug te trekken in huis. Heerlijk cocoonen met mijn gezinnetje en tijd voor elkaar. In de wintermaanden vind ik het leven altijd wat rustiger en is er meer tijd voor familie, heerlijk vind ik dat. Het betekent echter ook dat ik nog meer dan normaal aan het rommelen ben in huis.

 

Kom maar door met die rijke en warme kleuren

Ik vind de herfst samen met de lente het mooiste seizoen. Ik kan intens genieten van de veranderingen en al die mooie kleuren. Voor mijn raam staan twee hele grote oude bomen en dat is zo’n fijn uitzicht. Geen enkele dag is het uitzicht hetzelfde! Geïnspireerd door deze verandering ben ik thuis ook aan de slag gegaan. Want waar ik in de zomer behoefte heb aan lichte kleuren en luchtige materialen, is dat in de herfst en wintermaanden wel anders. Kom maar door met die rijke en warme kleuren. De warme kleuren passen bij mijn levensstijl in de winter, waar familie en tijd voor jezelf voorop staan. Heerlijk met een wijntje, kaarsjes en een goed boek op de bank.

Voordat ik in huis aan de slag ben gegaan heb ik veel bladen gelezen en een moodboard gemaakt op Pinterest. Al snel was duidelijk dat ik iets met groen en donkerblauw wilde doen. Omdat ik al wat lichte groentinten in de woonkamer had vond ik het mooi om daar een donkere groene kleur aan toe te voegen. In de woonkamer had ik ook al wat oker geel en dat blijft natuurlijk. Van die kleur krijg ik een lach op mijn gezicht en in combinatie met groen de perfecte herfstkleuren. De blauwe kleur zal binnenkort terug komen in de slaapkamer want die is ook te mooi om daar niets mee te doen. De kleur is ook al uitgekozen maar daar snel meer over hier op mijn blog.

 

Groen it is!

De groene kleur heb ik op de wand aangebracht in de vorm van een lambrisering. De lambrisering past perfect bij de stijl van het huis en de sierlijst op de muur benadrukt dit nog eens extra. Met een ander kleurtje op de muur kan je echt al een heel ander effect te weeg brengen. Soms heb je wel eens, dat je moet wennen aan een kleur maar zodra de eerste verfstrook op de muur zat was ik al fan! Het is nog beter uitgepakt dan hoe ik het in mijn hoofd had.

Een nieuwe kleur op de muur vraagt ook om een andere styling. Het groene bijzettafeltje kocht ik onlangs bij de Ikea en matcht perfect! Ook mijn armgebreide deken van Made by Wollig staat er heel mooi bij en is ook heerlijk om onder te liggen. De groene wandhanger van Knottingonthewall hing eerst in onze slaapkamer maar mag nu hier shinen. De okergele is weer verhuist naar Beau’s kamertje. Zo fijn als je mooie styling items hebt die je door het hele huis kunt gebruiken. Verder heb ik nog wat nieuwe plantjes en kaarsen toegevoegd en het genieten kan beginnen.

 

Met een klein budget een groots resultaat!

Al met al heb ik voor deze mini metamorfose slechts 45 euro uitgegeven, een pot verf, het Ikea tafeltje en mijn oude verweerde laddertje. Het laddertje was een marktplaats koopje en daar ben ik zo blij mee. Heerlijk om mee te stylen en een echte sfeermaker in huis. Ik ben gek op dit soort oude meubeltjes dat voegt echt iets toe en maakt een huis eigen.

 

Omdat de groene kleur zo goed bevalt heb ik ook een bijpassen stoeltje gekocht van de kwantum in een donkergroene kleur. Nu is mijn werkplek mooi een geheel met de woonkamer. Laat die donkere maanden nu maar komen want wij zijn er klaar voor!!! Ik ben heel benieuwd of jij ook dingen thuis veranderd bij een ander seizoen.

2 thoughts on “Herfst make over part 1

  1. Hoi Sanne, ziet er weer gezellig uit! Niet te druk, precies goed!
    Ook altijd weer leuk om je blogs te lezen en bij iemand naar binnen te kijken. Dit creeert dit weer nieuwe ideeen. Keep going! Groetjes x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial