Na mijn vorige blog over Beau zijn kamer kon ik niet wachten om aan de slag te gaan, ik zat vol inspiratie. Ik moest alleen nog ergens tussendoor de tijd zien te vinden. Verven in een kinderkamer met een kind om je heen, kan namelijk nogal een uitdaging zijn maar gelukkig houdt Beau van eten! 🙂 Terwijl hij dus lekker in zijn stoeltje aan tafel zat, ben ik zijn kamer gaan verven. Het is net als voorheen weer een lambrisering geworden. Ik vind dit in een kleine kamer mooier dan een hele muur en een prettige bijkomstigheid het gaat een stuk sneller! Onze plafonds zijn 3 meter hoog en dan verf je toch iets minder makkelijk ‘even’ een muurtje.

 

 

Beau een broodje, ik een kwast

Terwijl Beau dus heerlijk zat te lunchen heb ik snel zijn kamertje geverfd, ideaal! Voordat zijn boterham op was, was ik al weer klaar. Al dat verven loont, inmiddels ben ik zo snel. 😉 Ik heb nog even getwijfeld of ik net als bij zijn vorige kamer de okergele rand terug zou brengen maar uiteindelijk heb ik dit toch niet gedaan. Ik vind de kleur al zo mooi en ik denk dat het dan ook wat te druk zou worden. Hiervoor zat er heel lichtgrijs op en dan maakte die okergele rand het wat stoerder maar dat is met deze kleur niet nodig. Eerlijk is eerlijk, ik moest wel even wennen aan de kleur en dat het wat donkerder was dan hiervoor, maar inmiddels ben ik er super blij mee!

 

Laat het stylen maar beginnen

Het stylen van een nieuwe kamer is natuurlijk het allerleukst om te doen. Zo fijn wanneer het idee dat in je hoofd zat er ook echt op die manier uit komt. Zoals al eerder aangegeven wilde ik het wat stoerder, geen zoete kleurtjes en geen babydieren meer. Het mint kleurtje heeft plaats gemaakt voor denim drift, en ook de lieve babydieren aan de muur moesten er aan geloven. Er hangen wel weer nieuwe diertjes want daar is Beau gek op, alleen zijn deze wat stoerder. Ook op zijn nieuwe aankleedhoes zijn dieren, bril konijntjes! De hoes maakte ik zelf en het stofje komt bij de Kwantum vandaan, leuk toch?!

 

Leuke DIY, verf een houten hangertje in de kleuren van de kamer. Ideaal om de outfit van de dag aan op te hangen.

 

Stylen een dure hobby?!

Los van de kaartjes aan de muur, het konijnen stofje, de wol (voor de aanpassing van zijn deken) en natuurlijk de verf heb ik geen nieuwe spullen gekocht. het constant veranderen kan een dure hobby zijn maar dat viel in dit geval gelukkig mee. Ik heb in totaal ongeveer 45,- euro uitgegeven en het is toch echt een andere kamer geworden. Met een relatief klein budget kan je echt al een hoop leuke dingen doen. Op mijn wishlist staat wel nog een bedden set van Witlof for Kids , maar die moet nog even wachten.

 

 

En dan denk je dat je klaar bent…..

Voordat ik gisteren foto’s wilde maken, moest ik alleen nog even een poster van zijn kast afhalen. Althans dat was de bedoeling! Niet alleen de poster kwam van de kast maar ook een dikke verflaag… KAK! Ik was niet van plan om ook zijn kast te verven maar nu werd ik dus wel een beetje gedwongen. En zo ging dus het laatste beetje mint ook zijn kamer uit! Beau weer aan de boterham en ik weer in de weer met de kwast. Ik had nog wat witte krijtverf staan (daar zweer ik bij, niet alleen mooi maar ook heel gebruiksvriendelijk), en ben aan de slag gegaan. Ik heb er twee lagen witte verf op gedaan en heb hem vervolgens weer flink opgeschuurd, om de kast een oudere look te geven. Zo’n oude kast hoeft van mij niet strak in de lak maar mag best wel een beetje doorleeft zijn. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik de verf van de kast trok want de kast zoals hij nu is, was echt het puntje op de i!

 

De kwastjes aan de mand kun je heel makkelijk zelf doen, leuk om een saaie mand mee te pimpen.

 

 

 

Ik ben zo ontzettend blij met de deken dat is echt mijn uitgangspunt geweest voor zijn kamer. Door de gehaakte kralen ketting aan de kast, en de kwastjes aan de mand in dezelfde kleuren, is het echt één geheel geworden. Ik ben er heel blij en ik geloof Beau ook wel, hij slaapt er in elk geval lekker en de beestjes vind hij erg interessant. Ben benieuwd of hij echt in de gaten heeft dat het anders is… Zo lang hij zijn olifantje en speen maar heeft vindt hij alles best en slaapt hij overal wel.

Nu op naar het volgende project, onze slaapkamer!! Maar daar hou ik jullie uiteraard door middel van mijn blog van op de hoogte. Veranderen jullie  ook vaak de (kinder)kamers?

 

11 thoughts on “Babykamer 4.0

    1. Dankjewel!! Ik vind Oelie ook zo leuk op zijn nieuwe plek en ook de cactus mag even shinen op zijn kamertje. Weet alleen nog niet voor hoe lang want ik mis hem al op mijn bureau 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial