Al zo lang stond een kamerlinde op mijn wishlist, maar ik kreeg vaak te horen dat het geen gemakkelijke plant is. Ze moeten op een licht plekje staan maar ook weer niet in direct zonlicht en ze houden van een rustig plekje zonder dat je er constant tegen aan loopt. Met een kind in huis, dat zo ongeveer alles overhoop trekt geen goede combinatie en dus kwam die mooie plant er niet van……..

 

My lucky day!!

Tot gisteren dan, toen besloot ik om het gewoon te doen en de kans te wagen. Lucky me, ze hadden hem ook bij ons mienie tuincentrum en dus ging ik, als een blij ei met kind en hond naar huis om een mooi plekje te zoeken. Omdat in de woonkamer met Beau niet zo handig is, besloot ik om de kamerlinde in de slaapkamer neer te zetten. Daar zou hij rustig staan en ook qua licht goed is dat een fijn plekje.

 

 

Zo sereen, puur en die mooie frisse groene bladeren

Ik had eigenlijk nooit planten in mijn slaapkamer, maar raakte geïnspireerd door de mooie foto’s van @lieks_home en dus gingen er van de week vooraf aan de kamerlinde al wat andere plantjes richting de slaapkamer. Maar eerlijk is eerlijk, baas boven baas en de kamerlinde is duidelijk de opperbaas!! Wat is dit toch een prachtige plant en wat staat hij hier mooi! Zo sereen, puur en niet te vergeten die heerlijke frisse groene bladeren.

 

 

 

Nooit gedacht dat ik zou blij zou zijn met een plant!! Een jaar geleden stonden hier amper planten in huis maar nu heb ik het virus te pakken. Ik zou ook nog  graag een monstera of een alocasia zebrina willen maar dan in de woonkamer. Daar moet ik dus nog even geduld voor hebben. Nu is het voor Beau te verleidelijk om er aan te plukken en ik heb geen zin om politieagentje te spelen. Nog maar even geduld hebben dus! Ik ben benieuwd naar jullie favoriete plant!

 

 

 

7 thoughts on “Een ode aan de kamerlinde

  1. Staat mooi! Zelf heb ik in iedere kamer planten staan. Net als jij had ik ook een topfavoriet; de yucca. Deze vindt het alleen nergens leuk in ons huis en ziet er eigenlijk niet meer uit. Ik twijfel nu of ik het nog een keer moet proberen. Het schijnt een makkelijke plant te zijn, maar mij wil het nog niet lukken..

    1. Dankjewel! Wat een mooie plant ook ik kende die nog niet! Balen dat hij het niet goed doet bij jullie thuis, misschien heb jij net een moeilijk geval 😉
      Ik zou het gewoon nog een keer proberen als het je favoriet is!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial