Al een geruime tijd was ik ons oude tv-meubel zat en wilde ik iets nieuws, iets wat meer zou aansluiten bij onze behoefte, namelijk opbergen. Ik kon alleen maar niet vinden wat ik zocht. Of het was praktisch maar lelijk of mooi maar weer niet praktisch. Een tv meubel vind ik ook wel het  minst leuke meubelstuk in huis terwijl je er toch veel naar kijkt. Toch fijn als het dus ook mooi is.

Toch fijn als een meubel  niet alleen praktisch maar ook mooi is!

Iets kant en klaar lukte niet dus dan maar zelf aan de slag. Ik had als eisen dat er voldoende opbergruimte moest zijn voor Beau maar ook voor ons, een plekje voor Beau zou erg leuk zijn, uiteraard stevig genoeg voor de tv en graag rustig voor het oog, een heel eisen pakket, I know! Op Pinterest had ik al wat inspiratie opgedaan en dus ben ik gaan tekenen. Links een bureautje, een lang stuk voor de tv, twee grote lades op wieltjes en verder een strak design.

 

 

Ideaal zo’n bouwmarkt

Na het tekenen is het belangrijk om te zorgen dat je alle maten goed op meet en dan op met je tekening en maten naar de bouwmarkt. Heerlijk, je geeft de maten door en alles wordt voor je op maat gezaagd. Zo makkelijk is het!! Oké, je moet het nog even in elkaar zetten maar eerlijk dat valt reuze mee, het meeste werk wordt voor je gedaan!

Wanneer je alle planken op maat hebt, is het het makkelijkste om even alles uit te leggen zodat je ziet wat waar moet komen en dan is het een kwestie van in elkaar zetten. Meer dan een hamer, houtlijm en spijkers heb je niet nodig. Ik heb hem in mijn eentje gemaakt maar met een extra paar handjes is het wel makkelijker vooral om te planken even vast te houden als je ze vast zet.

Ik heb de voorkant van de lades wit gemaakt omdat ik dit wat frisser vind staan en het breekt het grote vlak een beetje. Op de lades zitten twee plastic dieren als greepjes, dit heb ik een keer bij vtwonen gezien en vond ik zo grappig staan. Kies twee leuke dieren uit, boor er een gaatje in verf ze in een kleur naar keuze of niet, boutje er door en ze kunnen op de lade

 

 

Bob de bouwer move over there’s a new chick in town!

Mensen zijn vaak verbaasd dat ik degene ben thuis die dit soort dingen maakt in plaats van mijn vriend. Mijn vriend heeft andere kwaliteiten en hobby’s en klussen is daar niet een van maar dat vind ik stiekem ook niet erg. Ik hou van een uitdaging en ik vind het fijn dat mijn handen kunnen maken wat mijn hoofd bedenkt. En heel eerlijk zo moeilijk was het niet om dit meubel te maken. De voldoening daarentegen is erg groot!

 

 

Omdat het hoekje voor Beau helemaal af te maken heb ik de bekende kruidenrekjes van de Ikea opgehangen als boekenplankjes. Hij is gek op lezen dus die boekjes komen  goed van pas. Zo fijn dat ik met een meubel nu een hoekje voor Beau heb, een tv-meubel en voldoende opbergruimte heb gecreëerd. Doordat het niet allemaal losse elementen zijn geeft dat weer rust en dat is iets wel iets waar ik naar streef. Ik ben heel benieuwd of jij geïnspireerd raakte en misschien ook zelf aan de slag gaat met het maken van een meubel.

6 thoughts on “Bob de Bouwer move over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial