Wie vindt het nou niet leuk om bij iemand binnen te kijken? En dat is wat ik in deze rubriek wil doen, binnenkijken bij de leukste, mooiste en inspirerende huizen. Om het spits af te bijten neem ik jullie eerst mee in mijn eigen huis.

Een appartement uit 1906 en dat is duidelijk te zien

Ons huis is een appartement uit 1906 en dit is duidelijk te zien aan alle klassieke elementen zoals hoge plafonds met ornamenten, een kamer en-suite kast, glas in lood, hoge ramen en originele schouwen. Toen wij de eerste keer dit huis binnen liepen tijdens een bezichtiging was ik direct verkocht. Het is een heel sfeervol huis, zelfs toen het helemaal leeg was voelde je dat. Dit is iets waar ik echt voor gevallen ben. Verder hebben we met de inrichting ook wel geprobeerd om de stijl van het huis eer aan te doen.

 

 

Zodra je binnenstapt moet je je thuis voelen. Dat is mijn doel!

Ik zou de stijl van ons huis omschrijven als klassiek met Scandinavische invloeden. Vooral het kleurgebruik en de luchtigheid is meer Scandinavisch terwijl sommige meubelen en de lambrisering juist weer heel klassiek zijn. Ik hou van een mix en match van stijlen maar het allerbelangrijkste is dat het eigen moet zijn. Zodra je binnenstapt moet je je thuis voelen. Dat is mijn doel! Dat thuis voelen is voor ons zeker gelukt, we wonen hier met heel veel plezier en genieten van het huis en ons gezin

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk van Instagram, Pinterest en leuke woonblogs maar ook uit andere dingen. Laatst waren we bijvoorbeeld een dagje naar Kasteel de Haar en hebben daar binnen rondgelopen. Ik keek mijn ogen uit! Al die mooie stofjes, kleuren, printjes en tegels, te veel moois. Verder merk ik ook altijd dat ik heel veel inspiratie krijg als ik op vakantie ben of vakantie heb, dat zal wel iets met rust te maken hebben ofzo 🙂

 

 

 

 

Mijn wishlist groeit met de dag!

We hebben allemaal wel een wishlist, ik dus ook en die groeit met de dag!! Instagram is heel leuk maar niet altijd goed voor je portemonnee, herkenbaar? Maar goed, op mijn wishlist staat op nummer 1 de Egg chair van HK living, ik ben verliefd op die stoel en nog leuker vriendlief vind hem ook mooi! Nog even sparen en dan hoop ik dat die binnenkort in ons huisje staat. Een nieuwe bank zou ook echt heel erg welkom zijn maar daar is mijn vriend niet helemaal van overtuigd, dat wordt dus nog een hele klus dus om hem te laten inzien hoe hard we die nodig hebben (grapje natuurlijk!). Onlangs plaatste Lisanne een blog over haar nieuwe bank van sofacompany, en het was liefde op het eerste gezicht, benieuwd welke het is neem dan even een kijkje op haar blog. Maar ik waarschuw wel vast dat het niet mijn schuld is als je net als ik verliefd wordt. Nog een paar favorieten zijn een Lammers & Lammers poppetje en vaasje van Hella Duijs zo mooi ik heb een zwak voor handgemaakte producten!

 

 

 

 

Miskopen, wat zijn dat?!

Ondanks dat ik super impulsief iets kan kopen, heb ik (nog) geen echte miskopen gehad, hoewel vriendlief daar misschien heel anders over denkt. Ik heb wel dat ik snel op iets uitgekeken kan zijn maar dan schuif ik gewoon weer wat door in huis of als ik er echt op uitgekeken ben gaat het op Marktplaats of ik breng het naar de kringloop. Weggooien doe ik niet snel, dat vind ik kapitaalvernietiging. Echt hele dure items voor in huis koop ik meestal niet, dit omdat ik dus redelijk snel ben uitgekeken op spullen of weer wat nieuws wil en dat vind ik zonde. Misschien dat hier mijn liefde voor kringlopen vandaag komt, ik hoef mij (vaak) niet schuldig te voelen over de prijs en ik vind het mooi om iets een tweede leven te geven “one man’s trash is another man’s treasure!! Die schatten vind je bij mij overal in huis.

 

 

 

 

Licht, rust en ruimte

Zoals je kunt zien op de foto’s is ons huis heel licht en streef ik er ook naar om rust te creeren, dit is alleen soms met een kind van 1 jaar best nog wel eens een uitdaging. Een groot voordeel aan ons is huis zijn de hoge plafonds (3 meter) dit geeft elke ruimte, groot of klein, iets ruimtelijks. Verder moet een huis ook gewoon praktisch zijn, soms zie je wel eens interieurs voorbij komen waarbij ik mij echt af vraag waar ze hun spullen laten. Lang leve de en-suite kasten en nu ook het tv meubel want daar gaan een hoop spullen in. Niets fijner dan ’s avonds op de bank neerploffen in een opgeruimd huis.

 

Meer zien?

Wil je meer van mijn huis zien? Neem dan zeker even een kijkje op mijn Instagram pagina, hier plaats ik geregeld een foto van mijn interieur.

Heb jij zelf ook een inspirerend en mooi huis en lijkt het je leuk om jouw huis hier terug te zien stuur mij dan even een mailtje. Ik ben altijd op zoek naar leuke huizen en inspiratie en dat wil ik natuurlijk graag met jullie delen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial